Hur man hittar (och bläddrar till) gamla meddelanden på din iPhone

Nyckel takeaways

 • Hitta snabbt gamla meddelanden på iPhone genom att trycka på högst upp på skärmen för att rulla några meddelanden åt gången.
 • Använd sökfältet i appen Meddelanden för att hitta gamla meddelanden genom att skriva in nyckelord eller använda röstsökning.
 • Antalet meddelanden som en iPhone kan lagra beror på tillgängligt lagringsutrymme och inställningar i appen Messages.

Såvida inte din iPhone eller iPads lagringsutrymme börjar ta slut, använder du förmodligen appen Meddelanden som en obegränsad cache med konversationer. Det finns en liten utmaning med detta: hur man hittar gamla textmeddelanden på iPhone när det finns tusentals av dem. Låt oss titta på två enkla sätt att snabbt komma till det meddelande du vill ha i iOS.

Det kan bli tröttsamt att rulla efter några vertikala svep längs skärmen. En snabbare navigeringsmetod är att trycka på högst upp på skärmen och låta den omedelbart rulla några meddelanden åt gången:

 • Öppna Messages-appen på iOS och välj konversationen du vill se.
 • Tryck en gång på vardera sidan av kameraskåran överst på din iPhone-skärm. På en iPad trycker du nära toppen nära samma ikoner.
 • En förloppsindikator visas när appen rullar upp några meddelanden åt gången.
 • Fortsätt att trycka på den platsen för att snabbt skanna igenom historiken för gamla meddelanden tills du hittar det du letar efter, eller når toppen av Meddelanden.
 • Om du har en iPhone med en Dynamic Island, som iPhone 14 Pro eller iPhone 15-serien, tryck helt enkelt på endera kanten av den.

  Det kommer att krävas mycket att trycka på toppen av skärmen för att ta dig tillbaka till början av meddelandetråden. Men det är bekvämare än att svepa för att scrolla, vilket snabbt blir frustrerande. Och du kan använda det här tricket i andra iOS-appar också.

  Men finns det ett snabbare sätt att hitta ett gammalt meddelande på din iPhone som inte involverar rullning?

  Du kan se gamla meddelanden på din iPhone om du kommer ihåg några ord som någon använde. Detta är det snabbaste sättet att scrolla till toppen eller var som helst och kan ge fingrarna lite vila.

 • Gå till appen Meddelanden.
 • Hitta sökfältet på huvudskärmen med alla konversationstrådar. Du kan behöva dra nedåt från mitten av skärmen för att den ska visas.
 • Skriv orden du kommer ihåg i sökfältet eller använd din röst genom att trycka på mikrofonen.
 • De relevanta konversationerna visas kronologiskt, med de senaste meddelandena överst. Orden du sökte visas markerade i dem.
 • Gå igenom resultaten och tryck för att öppna det du letar efter.
 • Den här metoden fungerar bara om du kommer ihåg en del av det ursprungliga meddelandet. Så prova några varianter av olika söktermer. Om detta misslyckas måste du falla tillbaka på den krångliga rullningsmetoden.

  Hur många meddelanden lagrar en iPhone?

  Antalet textmeddelanden en iPhone kan lagra beror i slutändan på det tillgängliga lagringsutrymmet på din iPhone eller iPad. iMessage med rikare detaljer som bilagor, klistermärken, foton och videor tar mer plats. Ännu viktigare är att antalet meddelanden som din iPhone kommer att behålla beror också på inställningarna för din Messages-app. Meddelanden-appen på en iPhone är som standard inställd på att behålla meddelanden för alltid.

  För att kontrollera detta, öppna Inställningar > Meddelanden > Meddelandehistorik > Behåll meddelanden > För alltid.

  Således kan du lagra och hitta alla meddelanden sedan din första iOS-enhet om du hade överfört meddelandena till nästa iPhone eller iPad du köpte.

  Observera att du bara kan hitta ett gammalt meddelande om du inte redan har tagit bort det från appen Meddelanden. Om du har, måste du undersöka de olika sätten att återställa raderade textmeddelanden på din iPhone istället, som din iCloud-säkerhetskopia.