Hur man hittar musikkonserter i ditt område med Shazam

Shazam är mer än bara den där appen som berättar vilken låt som finns på radion.

Shazam är en av de bästa apparna för musikigenkänning. Det är också en fantastisk app för att upptäcka musik från dina favoritartister. Nu låter Shazams senaste funktion dig upptäcka kommande lokala musikkonserter och personliga evenemangsrekommendationer baserat på din Shazam-historia, och det är verkligen lätt att använda.

Hur man använder Shazam för att hitta lokala konserter

För att se lokala kommande konserter i Shazam måste du först installera appen. Detta gäller även iOS, trots att Shazams musikigenkänningsfunktion är inbakad i mjukvaran.

Bandsintown driver Shazams konserter. Så länge artister i din Shazam-historia har evenemang på webbplatsen kan du se dem i Shazam.

Följ dessa steg för att hitta lokala konserter på Shazam:

 • Öppna Shazam och svep uppåt på skärmen.
 • Tryck på Konserter. Detta öppnar sidan Konserter där du kan se kommande konserter från artister som du Shazam.
 • Platsen är inställd på Alla platser som standard. Tryck på Nära mig för att se lokala kommande konserter.
 • Om Shazam inte kan komma åt din plats bör du ge appen behörighet först. Välj Inställningar i popup-fönstret, tryck på Plats och välj Medan du använder appen. Efter det, gå tillbaka till Shazam.
 • Om lokala konserter är tillgängliga från artister i din Shazam-historik, kommer du att se dem visas. Om inte, kommer Shazam att meddela dig att det inte finns någon konsert i närheten.
 • Om du vill visa populära evenemang trycker du på För dig bredvid Utforska och väljer sedan Populärt. Efter det kan du välja Alla platser eller I närheten av mig för att se populära kommande konserter.
 • Alternativt kan du använda sökknappen uppe till höger på sidan Konserter för att hitta lokala evenemang. När du trycker på sökknappen ser du en lista över kommande konserter. Du kan också söka evenemang efter artister med hjälp av sökfältet och till och med ställa in ett anpassat datumintervall och plats. Du kan också se kommande evenemang medan du tittar på en artists information i Shazam.

  Upptäck lokala musikevenemang i Shazam

  Shazam gör det enkelt att upptäcka evenemang i ditt område med hjälp av funktionen Konserter. Även om det förlitar sig på din Shazam-historik för att rekommendera händelser, begränsar det dig inte till det. Du kan använda sökfunktionen för att manuellt söka efter kommande evenemang från artister och band i ditt område eller andra platser.