Hur man hittar diamanter i Minecraft 1.19 (2 metoder)

Spread the love

Enkelt uttryckt är det inte lätt att hitta diamanter i Minecraft. Men håll utkik efter några viktiga tips, och låt mig visa dig hur jag fick några.

Inte bara i verkliga livet, diamanter är sällsynta i Minecraft också. Samtidigt behöver du dem för att skapa saker som diamantrustningar, diamantvapen, förtrollande bord, etc.

Sammanfattningsvis är diamanter viktiga.

Så låt oss begränsa denna introduktion och hoppa direkt till två sätt att få dem.

Diamanter i djupa grottor

Direkt, djupa grottor är något varje Minecraft-mamma skulle förbjuda sitt barn att vandra in i. 😄 De är farliga och fyllda med mobs som väntar på att attackera när du kliver in.

Detta är dock det snabbaste sättet att hitta några diamanter i Minecraft om du redan är i en eller i närheten av en djup underjordisk öppning.

Men det finns några saker du bör notera innan du går in.

  Hur man startar någon offline på PS4

Först, klä upp dig. Vilken rustning som helst kommer att fungera, men ju starkare desto bättre för din överlevnad. Jag skulle råda järn eller högre. Du kan kolla Minecraft Wiki för rustningsrecept.

Och även om jag kallade det den snabbaste stegen till framgång, beror det mycket på tur. Och eftersom stora grottor är mycket mörkare och du inte kan se varje hörn (särskilt om det inte finns lava), kommer facklor att komma till nytta.

Därefter behöver du något att äta för att fylla på hälsan efter en pöbelattack. För man kan inte tända allt för att undvika dem, och enligt min erfarenhet var ficklampor inga bra sköldar.

Och slutligen, järn hacka (eller bättre) för att bryta diamantmalmblock, annars bryter du dem utan att tappa någonting.

För att sammanfatta behöver du:

  • Rustning
  • Facklor (ta så många)
  • Tillräckligt med mat

Slutligen finns det ingen magisk formel för att upptäcka diamantmalmblock i stora grottor. Det kan ta timmars sökning innan du hittar en eller flera.

  9 bästa uppsökande programvara för att öka intäkter och engagemang

Viktigt är att det förekommer på större djup. Till exempel hittade jag den i föregående bild vid Y=-22.

Proffstips: Det skulle vara extremt enkelt om du har mörkerseendedrycken. På så sätt kan du se hela grottan utan några facklor och rikta in dig på specifika block.

Ändå skulle jag föreslå att gå igenom den andra metoden eftersom jag mest hittade ett eller två diamantmalmblock i mina fyra framgångsrika grottutflykter.

För att hitta fler av dem på en gång måste du smutsa ner händerna.

Tunnling för att hitta diamanter

Det är här du gräver vertikalt till djupet Y=-59, oavsett biom, och börjar marschera horisontellt i valfri riktning tills du hittar diamanter.

Spelare brukar koppla detta med strip eller branch mining. Det är processen där du också bryter några block i sidled med 2-3 blockintervaller medan du gräver en rak tunnel.

Jag provade strip mining först. Jag gick dock rakt fram efter några kvarter och hittade det jag letade efter; kolla denna video:

  Hur man delar saker från OneDrive

Du såg det! Så det här är tunnling för att hitta diamanter i Minecraft.

Processen är ganska enkel. Liksom den tidigare metoden, kommer vissa förnödenheter, som facklor, mat, en järnhacka och några kvarter att klättra dig upp, hjälpa.

Hittade du diamanter i Minecraft 1.19?

Fortfarande nej?

Tja, fortsätt att försöka och kom ihåg att de leker djupt under ytan, mestadels upp till Y=-60. Att gå längre ner kommer så småningom att träffa berggrunden, varefter det finns en försumbar chans att hitta dem.

Slutligen handlade det här om att skaffa diamantmalmer som man kan smälta med vilket bränsle som helst för att få diamanter. Dessutom kan du konvertera nio diamanter för att skapa ett diamantblock, som kan demonteras tillbaka.

PS: Minecraft-kvällar är farliga. Du kan dock försöka få en lojal partner genom att tämja en räv i Minecraft för att göra dem lite säkrare.