Hur man hittar Amethyst minecraft

Amethyst är ett nytt block som lades till Minecraft (Java och Bedrock) för ett tag sedan. Dessa block är mest dekorativa men du kan få Ametistskärvor från en Ametist som används för att skapa en kikare. Kikaren är användbar och det är därför du vill hitta Amethyst.

Ametist i Minecraft

Ametist förekommer i grottor i övervärlden. De leker som hela geoder och är sällsynta. Det behöver inte sägas att de är svåra att hitta eftersom de kan vara någonstans mellan Y 0 och Y 70. Att bryta dem är också lite knepigt om du vill skaffa ametistskärvor.

Hitta Ametist i Minecraft

Det enklaste sättet att Amethyst i Minecraft är att gräva men att göra det försiktigt. Kom ihåg att de leker som hela geoder så att du kan gräva över i en grotta och du hittar några.

Leta efter en underjordisk grotta
Leta efter en grotta
Gräv tills du är under Y 0 (var försiktig med att falla i lava)
Hitta en plats att börja gräva över och skapa en tunnel.

Många användare har föreslagit att använda en röntgenmod och det kommer att fungera, men om du vill hitta det på egen hand, leta efter det genom att gräva över underjorden.

Behöver du en snabb värld som har Ametist? Använd följande frövärde (berggrundsfrövärde). Ametistgeoden är på 3081, 17, -122.

Seed value: 1177374759

Du kan konvertera ett berggrundsfrö till ett Java-frövärde.

Skaffa en ametistskärva

Om du har en hacka som är förtrollad med Silk Touch, kan du skörda den från ett ametistblock. Om du inte har en hacka med Silk Touch kan du få Ametistskärvor med en vanlig järnhacka. Allt du behöver göra är att bryta ett ametistkluster med en vanlig järnhacka.

Klusterna kan hittas växande i en ametistgeod. De kommer att växa ut igen. Du måste fortsätta att gå tillbaka till källan för att få skärvor vilket är nackdelen med detta. Om du får en hacka med sidentouch kan du skörda ett spirande ametistblock (ett block som odlar ametistknoppar) och flytta det till din bas. Du kan sedan odla ametist var du vill. De avger lite ljus och kan användas som ljuskälla.

Slutsats

Ametister är ganska nya för Minecraft. Det kan användas för att tillverka andra föremål senare, men för närvarande kan du skapa ett kikare med det och det är ett användbart föremål som gör det värt att hitta ametist. När det gäller koppar är det mycket troligt att du hittar några medan du letar efter ametist.