Hur man hackar Wi-Fi-lösenord på Android

Spread the love

hur man hackar wifi-lösenord på Android

Wireless Fidelity, även känt som Wi-Fi, har blivit en oundviklig del av tekniken och livet. I dessa samtida tider är allt uppkopplat med Wi-Fi. Från enheter till prylar, internet används nästan överallt och allt är möjligt via Wi-Fi-anslutning. Därför är det viktigt att säkerställa din Wi-Fi-säkerhet då och då, för lika enkelt som det är att knäcka Wi-Fi-koden från en PC, är det lika enkelt att göra det från en Android-enhet. I dagens guide kommer vi att diskutera olika sätt som kan hjälpa dig att veta hur man hackar okänt Wi-Fi-lösenord. Vi kommer också att belysa vilka olika typer av Wi-Fi-lösenordssäkerhet som är tillgängliga och varför det är viktigt att skärpa dem. Så låt oss börja med vårt mest efterlängtade dokument om att hacka Wi-Fi-lösenord på en Android-enhet direkt.

Hur man hackar Wi-Fi-lösenord på Android

Att hacka ett Wi-Fi-lösenord på en PC är mycket lättare än det är att göra det på en Android-enhet. Men om du kör din mobila enhet på Android 10, 9 eller äldre operativsystem kan du vara berättigad att göra det med några av metoderna som vi kommer att utforska nedan. Det är inte heller möjligt att hacka ett Wi-Fi-lösenord utan program från tredje part.

Vad är Wi-Fi lösenordssäkerhet?

  • Wi-Fi lösenordssäkerhet eller nätverkssäkerhet är i grunden ett lösenord som är en krypteringsnyckel som skyddar internet.
  • Medan de flesta trådlösa routrar är förinställda med ett standardlösenord, för andra ställer användarna in sina egna lösenord för att göra säkerheten stramare och inte lätt att hacka.
  • Wi-Fi lösenordssäkerhet består vanligtvis av minst 20 tecken som inkluderar siffror, bokstäver och symboler.

Vilka är de olika typerna av Wi-Fi-lösenordssäkerhet?

Innan vi utforskar hur man hackar Wi-Fi-lösenord på Android, låt oss veta mer om Wi-Fi-säkerhet. Det finns tre olika typer av Wi-Fi-lösenordssäkerhet som förklaras enligt följande:

  • Wired Equivalent Privacy (WEP): WEP är en av de mest kända och mest använda Wi-Fi-säkerheterna runt om i världen. Det är ett säkerhetsprotokoll som specificeras i IEEE Wireless Fidelity-standarden, 802.11b. Det är också ett av de äldsta Wi-Fi-säkerhetsprotokollen. Det är en typ av trådlös säkerhetsalgoritm utformad för att kryptera och skydda all data som överförs över ett säkert nätverk. Huvudsyftet med att WEP skapades var att förhindra cyberattacker. Detta säkerhetsprotokoll har ersatts först av WPA och sedan av WPA2.

  • Wi-Fi Protected Access (WPA): WPA är den förbättrade och bättre versionen av WEP Wi-Fi-säkerhetssystemet. Detta säkerhetsprotokoll introducerades 2003. WPA-säkerhetssystemet använder ett temporalt nyckelintegralprotokoll (TKIP) för att ändra nyckeln. Det är en förlängning av WEP enligt IEEE 802.11i-standarden. Under WPA har nyckelstorleken utökats till 256-bitars. Det inkluderar även kontroller av meddelandeintegritet.

  • Wi-Fi Protected Setup (WPS): WPS är en Wi-Fi-säkerhet som är extremt svår att knäcka och hacka. Denna funktion levereras med ett antal routrar. Detta säkerhetssystem gör processen att ansluta till ett säkert trådlöst nätverk från en dator eller annan enhet mycket enklare. Det är en inbyggd funktion i routern.

Metod 1: Via WPA WPS Tester (utan rot)

Den första metoden innebär att man använder en WPA WPS-testare. Om du vill veta hur man hackar okänt Wi-Fi-lösenord på din smartphone, så är det en bra applikation att börja med. WPA WPS Tester är en gammal app som utvecklades av Sangiorgi SRL. Den är lätt tillgänglig att ladda ner på Google Play Butik. Appen är mest känd för att lätt bryta säkerheten och används därför mycket.

WPA WPS Tester fungerar genom att skanna och upptäcka eventuella svagheter som finns i nätverket. Det fungerar genom att testa anslutningen till åtkomstpunkten med WPS PIN genom att använda flera algoritmer som Blink, TrendNet, Dlink, Dlink +1, Belkin (root), EasyBox och andra. Låt oss nu titta på steg-för-steg-instruktionerna som hjälper dig att hacka ett Wi-Fi-lösenord:

1. Öppna Google Play Butik på din Android-enhet och installera WIFI WPS WPA TESTER Ansökan.

2. Aktivera nu Wi-Fi-inställningarna på din smartphone.

3. Starta sedan programmet och sök efter närliggande Wi-Fi-nätverk.

4. Välj sedan ett nätverk och börja hacka det med ett tryck.

5. Du kan också mata in nätverkets nyckel manuellt.

6. Appen kommer att kontrollera Wi-Fi-säkerheten och prova olika kombinationer av ord och siffror för att knäcka Wi-Fi-lösenordet.

När koden är knäckt ansluter appen dig automatiskt till nätverket.

Metod 2: Via WPSPIN-appen (utan rot)

Om du vill veta hur man hackar okänt Wi-Fi-lösenord utan root så kommer den här metoden att hjälpa dig. Det här alternativet är tillgängligt för WPS-aktiverade routrar och involverar användning av WPSPIN-applikationen.

1. Öppna appen Play Butik och sedan Installera WPSPIN på din telefon.

2. När appen har startat kommer den automatiskt att skanna de WPS-aktiverade trådlösa Wi-Fi-nätverken i närheten.

3. Nu kan du välja ett valfritt nätverk.

4. Skriv sedan den 8-siffriga PIN-koden för nätverket.

5. Öppna din Android-telefon och ange den 8-siffriga PIN-koden som du antecknade tidigare.

6. Slutligen kommer du att kunna använda Wi-Fi-nätverket.

Metod 3: Via Wi-Fi WPS Connect (med rot)

Nästa metod för hur man hackar Wi-Fi-lösenord på Android innebär att man använder en annan fantastisk applikation som är tillgänglig för nedladdning från Google Play Store, vilket är WiFi WPS Anslut. Det bästa med den här appen är att den fungerar för både rooter och icke-rootade enheter. Men mestadels är appen att föredra för att hacka Wi-Fi för en rotad enhet på grund av databasinformationen. Stegen nedan hjälper dig att hacka ett Wi-Fi-nätverk med appen:

1. Starta Play Store som tidigare och installera Wi-Fi WPS Anslut app.

2. Aktivera sedan Wi-Fi-inställningarna på din mobiltelefon.

3. Starta sedan den nedladdade appen och tryck på skanningsknappen för att skanna Wi-Fi-nätverken i närheten.

4. Välj sedan ett nätverk och tryck sedan på det för att hacka det.

5. Tryck nu på popup-tangenten för att starta hackningsprocessen.

6. Appen kommer nu att hacka Wi-Fi-systemet med de mest använda nycklarna.

7. Tryck slutligen på knappen Anslut till nätverk för att ansluta till den.

Hur man hackar Wi-Fi-lösenord på Android utan en app?

Som du vet vid det här laget är det ganska enkelt att hacka ett Wi-Fi-system med olika appar. Men utan att använda en app och ta hjälp av dess mjukvara är det omöjligt att hacka ett Wi-Fi-säkerhetssystem från en Android-telefon. Därför finns det ett antal applikationer tillgängliga att ladda ner gratis på Google Play Butik som du kan använda för att hacka ett Wi-Fi-nätverk.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan Wi-Fi enkelt hackas?

Ans. Ja, det är lätt att använda ett Wi-Fi-system. Det är möjligt att ditt Wi-Fi-system redan är hackat och du har ingen aning om det. WIFI kan hackas genom att använda en teknik som kallas Domain Name Server (DNS) kapning. Detta hjälper hackare att bryta mot ditt Wi-Fi-säkerhetssystem och orsaka mycket skada.

Q2. Kan någon hacka mitt Wi-Fi utan lösenord?

Ans. Om ditt nätverk är WPA/WPA 2-säkert med en standardinställning för WPS-stift så är det möjligt för någon att hacka ditt nätverk utan lösenord. Hackaren behöver bara söka efter standardanvändarkombinationen för just den routern på internet efter att ha fått tillgång till nätverket.

Q3. Var finns lösenordet för Wi-Fi?

Ans. Wi-Fi-lösenordet visas i rutan Nätverkssäkerhetsnyckel. Du kan ändra det efter dina behov när du vill göra det starkare.

Q4. Vilket är det starkaste lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk?

Ans. För att göra ditt Wi-Fi-nätverk starkare kan du använda ett starkare lösenord som måste bestå av minst 12 tecken inklusive siffror, stora och små bokstäver, symboler och speciella skiljetecken.

F5. Varför hackar människor Wi-Fi-nätverk?

Ans. Människor som vanligtvis hackar Wi-Fi-nätverk är kända som hackare. Hackare får tag i ditt Wi-Fi-nätverk med avsikten att spionera på din anslutning eller helt enkelt avlyssna dina konversationer, stjäla personlig information som kreditkortsuppgifter, skaffa lösenord för dina sociala mediekonton och äventyra dina nätbanksappar.

***

Vi hoppas att vårt informativa dokument om hur man hackar okänt Wi-Fi-lösenord på Android var till stor hjälp för dig och att du kunde veta om olika Wi-Fi-säkerhetstyper och hur man knäcker dem med vissa Android-appar. Om du har några frågor, tvivel eller förslag som du vill ge oss, vänligen lämna dem i kommentarsfältet nedan.

  Lägg till, hantera och byt användarkonton på Android Lollipop