Hur man gör terrakotta i Minecraft

Spread the love

Minecraft har ett brett utbud av byggstenar som du kan använda för att bygga en bas. De kan vara enkla stenblock eller så kan de vara betongblock som kan färgas för att ge strukturer ett mer estetiskt utseende. Betong är inte det enda blocket som du kan färga och använda i konstruktionen. Det finns också terrakotta.

Terrakotta i Minecraft

Terrakotta är tillverkad av lera i Minecraft. Lera förekommer i blockform och kan hittas i grunda sjöar. Det är vanligtvis det andra eller tredje lagret i en sjö. Det kan förekomma i ganska stora ådror men de flesta ådror är små.

  Hur man tittar på Fast & Furious-filmer på Netflix var som helst?

För att tillverka terrakotta i Minecraft behöver du;

Skaffa lerblock

För att få ett lerblock måste du bryta det. När den bryts tappar den lerkulor. Du kan sedan konstruera ett lerblock av lerkulorna. Du behöver fyra lerkulor för att bygga ett lerblock.

För att bryta lera, leta efter den i grunda bassänger. Den har en gråaktig färg och kan brytas med vilken typ av spade som helst. Bryt den som om du skulle göra ett sand- eller smutsblock. Samla lerbollarna.

Hantverk lerblock

Nu när du har lerkulor kan du göra ett lerblock.

Öppna hantverksbordet.
Placera de fyra lerkulorna i en 2×2 formation.
Samla lerblocket.

  Ta foton och säkerhetskopiera dem till tre olika tjänster automatiskt

Gör terrakotta i Minecraft

Terrakotta tillverkas i en ugn.

Öppna ugnen.
Placera bränsle i bränslefacket (kol, ved, tång, etc)
Placera lerblocket i smältspringan.
Samla ett terrakottablock.

Döende terrakotta

Terrakotta kan, precis som betong, färgas. För att färga ett terrakottablock behöver du det valda färgämnet och 8 terrakottablock.

Öppna hantverksbordet.
Placera färgämnet i mittcellen, dvs den andra cellen i den andra raden.
Placera ett terrakottablock i alla återstående celler.
Samla den färgade terrakottan.

Slutsats

Terrakotta är lika sprängbeständigt som sten. Det tar mycket tid att bygga tillräckligt för att bygga ett helt hem av, även om ditt hem är litet. Om du är ambitiös kan du skapa ett helt hem/bas av det men du kommer att leta efter lera under lång, lång tid. Du kan också behöva göra flera resor eftersom lerkulor bara kan staplas i staplar om 16 i motsats till staplar på 64 som är vanligt för de flesta block i Minecraft. När du har färgat ett terrakottablock kan du inte ändra dess färg till en annan. Det är en bra idé att kolla in färgen du kommer att få på några block innan du dör allt.

  Varför använder Wi-Fi samma frekvens som mikrovågor?