Hur man gör tegelstenar i Minecraft

Spread the love

Minecraft har massor av byggstenar. Du kan använda bokstavligen vilken typ av trä och/eller sten som helst för att bygga ett hus. Trä och sten förekommer naturligt och är lättast att få tag på. Trä är inte lika starkt som sten och om du vill krypsäkra din bas vill du bygga den med material som har maximalt motstånd mot sprängning.

Tegelstenar i Minecraft

Tegelstenar är något av det bästa, mest sprängbeständiga materialet du hittar i Minecraft. De är också estetiskt tilltalande. Tyvärr förekommer inte tegel naturligt. De måste tillverkas och kräver en hel del material för att samlas in. Tegel kan användas för att konstruera tegelblock. Tegelblock kan användas för att bygga hem i Minecraft.

  Vad betyder "IRL" och hur använder du det?

Vad du behöver

För att göra tegelstenar i Minecraft behöver du;

En ugn
Bränsle för ugnen (kol, ved, tång)
Lerbollar

Skaffa lerbollar

Lerbollar bryts från lerblock. Lerblock förekommer runt sjöarnas stränder. Du kan bryta ett lerblock med en spade och det kommer att ge lerkulor. Lerbollar kan staplas i staplar om 16 st.

Visuellt kan det vara svårt att identifiera ett lerblock eftersom det nästan alltid kommer att vara under vatten men det har en gråaktig nyans och dess struktur skiljer sig från sandens.

Hur man gör tegelstenar i Minecraft

När du har samlat ihop dina lerkulor kan du börja göra tegelstenar.

  Hur man fixar Outlook som fastnat vid laddningsprofil

Öppna ugnen.
Placera bränslet i ugnen.
Placera lerkulorna i smältcellen.
Vänta tills processen är klar så får du en tegelsten.
Upprepa för så många tegelstenar du vill göra.

Gör tegelblock

Om du vill göra ett tegelblock behöver du fyra tegelstenar.

Öppna hantverksbordet.
Placera en tegelsten i en 2×2-formation.
Samla tegelblocket.

Slutsats

Tegel kan också användas för att tillverka blomväxter. Du kan placera blommor och trädplantor inuti en blomplanta. Den har inte så mycket användning och är bara dekorativ. Bricks finns i både Java och Bedrock/Windows 10-versionen. Det svåraste med att göra ett hus av tegel är att få den lera du behöver. Lera är vanligt men det förekommer inte i särskilt stora ådror eller bitar. Dessutom behöver du fyra tegelstenar, och i förlängningen fyra lerkulor, för att konstruera ett tegelblock. När du lägger ihop allt kan du sluta med att bryta efter lera under lång, lång tid om du vill ha ett hus av tegel.

  De bästa Google Sheets-tilläggen