Hur man gör surfhastigheten snabbare (10 tips) – 2023

Idag med teknikens framsteg används Internet överallt. Internet tillhandahåller ett medium för att ansluta enheter och nätverk och tillåter delning av resurser.

Internet används inom alla områden som bank, affärer, utbildning, underhållning, onlineshopping, internetmarknadsföring, reklam, etc. Internet kan nås på en dator via en webbläsare. Webbläsare tillhandahåller ett gränssnitt för att komma åt innehåll.

När vi öppnar en webbplats skickar vår webbläsare en förfrågan till webbservern och svaret till vår webbläsare är i form av webbsidor. Nuförtiden kräver alla snabb internethastighet för att få jobbet gjort snabbt och spara tid.

Även när du använder en snabb internetanslutning kan webbupplevelsen ibland inte vara njutbar på grund av webbläsarkompatibilitetsproblem och maskinvarurelaterade problem.

Men oroa dig inte, om du upplever en långsam webbsurfhastighet på en snabb internetanslutning, har vi lösningen du behöver. Nedan listas några av de mest användbara tipsen och tricken för att snabba upp din webbläsare.

Tips för att göra webbläsaren snabbare.

1. Öka RAM-storleken.

Vi vet att varje applikation körs i RAM och databehandling för den appen sker i RAM. Om du har litet RAM-minne kan den inte behandla dina data och webbsidor och köra din applikation samtidigt.

De flesta webbläsare idag kräver högt RAM-minne för att fungera korrekt. Om du inte vill köpa nya RAM-minnen kan du även använda din pennenhet som RAM. LÄS HÄR: Hur man använder Pendrive som RAM i Windows XP 7 8 10.

2. Stäng applikationer.

De flesta tunga program som Adobe Photoshop, spel och bakgrundsprocesser förbrukar en stor mängd RAM. Därför rekommenderas det alltid att stänga alla onödiga applikationer som är öppna i bakgrunden när du surfar på internet.

Du kan också trycka på uppdatera några gånger. Detta tillåter fler systemresurser tillgängliga för webbsidesbearbetning, vilket leder till en snabbare surfupplevelse.

3. Använd Nya flikar istället för Nya Windows.

När de surfar på internet öppnar de flesta en ny länk i ett nytt fönster istället för att använda en ny flik. Att växla mellan flikar tar mindre tid medan växling mellan fönster är mer tidskrävande.

Också att öppna ett nytt fönster kommer att använda mer systemresurser i form av RAM medan öppnande av en ny flik endast kommer att använda en ny tråd.

4. Uppdatera din webbläsare.

Du kan uppleva långsam surfning på internet på grund av en föråldrad webbläsare. De flesta användare gör misstaget att inte uppdatera sin webbläsare vilket leder till inkompatibilitet med nya webbsidor och långsamma surfhastigheter.

Därför rekommenderar vi att du använder den senaste uppdaterade versionen av din webbläsare. Du kan alltid söka efter uppdateringar under ”Inställningar> Om” i din webbläsare.

5. Använd minimala förlängningar.

Firefox och Google Chrome erbjuder ett utmärkt alternativ för alla deras tillägg, men när du använder många tillägg kan de göra att webbläsaren blir långsam och buggig. För att öka din webbläsares hastighet och effektivitet måste du därför inaktivera onödiga tillägg. Detta kommer att hålla din webbläsare lätt och smidig.

6. Ta bort extra verktygsfält.

Om du vill ha snabba webbsurfhastigheter måste du ta bort extra verktygsfält från din webbläsare eftersom vissa verktygsfält tar upp dyrbart datorminne medan andra äter bandbredd genom att helt enkelt skicka och ta emot data i bakgrunden.

De flesta gratis verktygsfält som automatiskt installeras i din webbläsare är vanligtvis fulla av skadlig programvara och gör din webbläsare långsammare. Om du inte vill kompromissa med din webbläsarhastighet måste du ta bort extra verktygsfält.

7. Inaktivera Flash.

Adobe Flash-formatet är tillgängligt överallt på internet. Många animerade annonser är utformade för att köras via Flash. Men Flash är långsam och minskar därför hastigheten på webbsurfandet. Så vi föreslår att du stänger av den när du inte behöver den.

Internet Explorer tillhandahåller ett standardalternativ för att stänga av det medan Chrome och Firefox har tillägg.

8. Skydda ditt system från virus.

En huvudorsak till eftersläpningen i din webbläsarupplevelse på en snabb internetanslutning kan bero på ett virus på enheten. Virus saktar ner databehandlingen och krånglar till användningen av bandbredd. Därför minskar du surfhastigheten på din enhet.

Vi rekommenderar att du söker efter virus på din enhet genom att använda valfri pålitlig antivirusapp som du gillar. Läs här: Topp 10 bästa antivirusprogram för PC Windows/MAC 2016.

9. Aktivera Prefetch Resources.

Många webbläsare har den intelligenta funktionen för resurshämtning. Vad den här funktionen gör är att den gör det möjligt för webbläsaren att intelligent bestämma vilka länkar som mest sannolikt kommer att öppnas härnäst genom att användaren förinstallerar en del av nästa webbsida och håller den redo att visas. Detta ökar surfhastigheten i stor utsträckning.

10. Rensa cache, historik och cookies.

Detta är ett bra knep att göra om din webbläsare visar en viss fördröjning när du surfar på dina webbsidor inte laddas ordentligt eller om du plötsligt känner att din webbläsare är trasig.

Gå bara till din webbläsares inställningar och under historik, rensa cache, historik och cookies och starta om din webbläsare.

Sammanfattningsvis, Dessa är några av de mest effektiva sätten att snabbt påskynda din webbläsare och få en bättre upplevelse av att surfa på internet på din enhet. Om du behöver hjälp eller har ett förslag, vänligen dela det med oss ​​i kommentarsfältet nedan.