Hur man gör stentegel i Minecraft

Minecraft är en öppen värld där du kan bygga vad du vill. Mycket av det är fantasi men du har många olika blocktyper till ditt förfogande för att bygga ett slott, en väderkvarn, ett fort, bostäder, städer etc. Block, och att använda en mängd av dem, lägger till detaljer och det gör att du bygger se mer realistisk ut.

Stenstenar i Minecraft

Sten är ett av de vanligaste blocken i Minecraft. När man bryter med hacka får man kullersten. Du kan smälta kullersten för att få sten, eller så kan du låta lava flöda ovanpå vattnet för att göra block av det, även om det är otroligt svårt att placera dem. Om du har en hacka med Silk Touch-förtrollningen kan du använda den för att bryta sten direkt. Det finns ett annat block som är skapat med sten som kallas stentegel.

Stenstenar i Minecraft förekommer i strukturer i spelet och de kan tillverkas. Om du vill bryta en tegelsten kan du använda en hacka. Det säger sig självt att det är mycket lättare att göra stentegel själv.

Gör stentegel i Minecraft

För att göra stentegel behöver du;

Ett pysselbord
Sten (4 stenblock ger 4 tegelstenar)

För att få sten;

Samla kullersten genom att krossa sten som du hittar under jorden.
Samla kol medan du bryter efter kullersten.
Öppna ugnen.
Placera kullerstenen i smältcellen.
Placera kolet i bränslecellen (du kan använda vilket bränsle du vill).
Samla stenen.

Att göra stentegel;

Öppna hantverksbordet.
Placera 4 block av sten i ett 4×4 rutnät.
Samla stenstenarna.

Användande

Du kan använda stentegel för att bygga din bas. De är starka men de har en mycket olycklig nackdel; de kan bli infekterade av silverfiskar. Stentegel och sten har samma spränghållfasthet så stentegel används mest för det estetiska. Om du bygger ett slott är det ett bra block att använda men se till att dina block inte är angripna. Skapa alltid dina egna istället för att bryta dem från fästen där silverfiskar tenderar att gömma sig och angripa block.

Slutsats

Stentegel finns i några olika varianter; flisad/sprucken och mossad eller mossig. Återigen, de är estetiska variabler för stenen tegel. Spruckna tegelstenar är där silverfiskar gömmer sig oftast och de är inte en lätt folkhop att bekämpa. Undvik även de spruckna tegelstenarna om du inte tillverkar det själv. Antalet stenblock som används för att tillverka stentegel är lika med antalet stentegelstenar som du får, men att få sten genom att smälta kullersten är där du slutar använda extra resurser i spelet.