Hur man gör Smooth Stone på Minecraft

Spread the love

Eftersom vurm för videospel ständigt har ökat, kommer utvecklare fram med nya idéer för spel.

Bland alla kända videospel är Minecraft väldigt populärt bland barn. Du måste göra smidiga byggmaterial för dig själv i spelet. Den här artikeln kommer att ge instruktioner om hur du gör släta stenar på Minecraft.

Vad är Minecraft?

Minecraft är ett känt videospel där spelare skapar och förstör sin tredimensionella värld. Spelet kommer i två lägen, dvs överlevnadsläge och kreativt läge. Under överlevnadsläget strövar spelare runt för att leta efter mat och byggmaterial. De har också interaktioner med blockformade läskiga varelser. Å andra sidan är ett kreativt läge ett där spelare får förnödenheter i början. De bryter alla typer av stenar direkt.

Under spelet utforskar spelarna en 3D-värld gjord av block. Spelarna kan upptäcka hantverksverktyg och råvaror och bygga maskiner och markarbeten. Spelare kan också slåss med mobs med andra spelare beroende på nivån på spelet.

Spelets överlevnadsläge ger spelarna rätt att behålla sin hälsa och bygga en egen värld. Spelare får också en chans att modifiera spelet enligt deras önskemål och utveckla nya föremål, tillgångar och mekanik.

Lägsta systemkrav

 • CPU – Intel Core i3-3210 eller motsvarande
 • RAM – Minst 2 GB
 • OS – Windows 7 och senare
 • Grafikkort – Integrerad Intel HD Graphics 4000 eller AMD Radeon R5-serien och uppåt
 • Lagring – Minst 1 GB ledigt utrymme

Minecrafts popularitet

Minecraft är ett sådant spel som har fortsatt att vara populärt även efter ett decennium efter lanseringen. Det finns ganska imponerande statistik som gör dig säker på Minecrafts popularitet bland spelare. Enligt statistik, mer än 130 miljoner människor spelade Minecraft 2020. Utöver det har spelet genererat 380 miljoner dollar i intäkter 2021.

Denna statistik kan säga mycket om spelets popularitet. Förutom denna statistik talar även strömmarna från populära YouTube- och Twitch-streamers för spelets popularitet. Om du är en älskare av klassiker, kommer du definitivt att tycka att det är värt att testa detta spel.

Det grundläggande målet med spelet

Minecraft är ett 3D-spel där spelarna inte har ett specifikt mål att uppnå. Därför kan de fritt välja och spela spelet som de vill. Det finns dock ett prestationssystem som kallas ”framsteg”. Minecrafts spelverk är sammansatta av 3D-objekt som kuber, vätskor, etc. Huvudspelet handlar om att plocka och placera saker i en specifik ordning. Spelare kan bryta de block som finns i spelet och använda dem för att bygga föremål runt dem.

Minecraft-världen är oändlig och expanderar när spelare går vidare och utforskar den. Minecrafts värld är uppdelad i olika biomer, inklusive berg, skogar, grottor, slätter etc. Spelet har också en dag- och nattcykel i 20 minuter. När spelare startar ett nytt spel väljer de mellan ett av de 5 tillgängliga lägena och en av de fyra svårighetsnivåerna. När svårighetsgraden ökar blir mobben mer skadlig.

  Vad är en Wangiri- eller "One Ring"-telefonbedrägeri?

Spellägen

Överlevnadsläge

Överlevnadsläget kräver att spelaren placerar det nödvändiga materialet i rutnätet och skapar andra föremål. I överlevnadsläget måste spelarna samla resurser som trä och stenar för att bygga block och använda dem för att tillverka andra värdefulla saker. När svårigheten för dessa nivåer ökar kan du också stöta på olika monster som kommer att utmana dig. Du måste bygga ett skydd för ditt skydd mot dessa monster.

Överlevnadsläget har en hälsobar som du måste behålla under hela spelet. Hälsobaren töms under attacker, kvävning eller svält. I överlevnadsläget har spelarna också en hungerbar som de behöver underhålla genom att äta mat med jämna mellanrum.

Hardcore-läge

Hardcore-läget är en variant av överlevnadsläget, som är inställt på högsta svårighetsgrad och har genomsyrats. Om någon spelare dör mellan en hardcore-nivå, har de inte rätt att interagera igen med nivån. Detta innebär att spelare antingen kan se hardcore-läget som en åskådare eller helt radera det när de har besegrats.

Kreativt läge

Det kreativa läget ger spelare tillgång till alla resurser och föremål. Du kan komma åt dessa objekt via inventeringsmenyn. Du kan röra dig över spelet enligt din egen vilja eftersom karaktärerna inte påverkas av hunger och inte heller lider någon skada. Det kreativa läget ger spelare rätt att bygga och skapa projekt av alla storlekar utan avbrott.

Äventyrsläge

Äventyrsläget är utformat så att spelare kan uppleva kartor och mönster skapade av användarna. Formatet på spelet är ganska likt överlevnadsläget med extra begränsningar. Dessa begränsningar tvingar spelaren att spela spelet enligt planeringen av spelframaren. Spelare kan kommunicera med andra spelare genom skriptade serverkommandon.

Åskådarläge

Åskådarläge är där spelarna flyger genom spelet och lägger märke till spelet utan att faktiskt vara en del av spelet. Spelare kan teleportera från en spelare till en annan och se spelet från deras perspektiv.

Du kan välja vilket som helst av de fem ovanstående lägena och sedan börja spela spelet och sprida fantasin. Ju mer kreativt du närmar dig spelet, desto roligare blir det för dig.

Vad är Smooth Stone i Minecraft

Smältningen av vanlig sten utvecklar slät sten. Du behöver en hacka för att bryta den släta stenen, varefter den faller. Det slutar inte när det bryts utan hacka.

Slät sten kan erhållas med två metoder, dvs naturlig generering och smältning. Slät sten kan naturligt hittas i hus på slätterna, savannen och även i byns snöiga slätter. Du kan också få slät sten genom att smälta vanlig sten.

Att göra släta stenar i Minecraft genom den traditionella metoden

Människor gör släta stenar med minimala hantverksrecept och använder dem sedan för dekorativa ändamål. Låt oss förstå steg-för-steg-proceduren för att göra släta stenar, släta stenplattor och trappor på Minecraft. Det enda villkoret är att du ska ha den senaste spelversionen tillgänglig på dina enheter.

Steg för att göra slät sten

För att göra slät sten måste du göra smältning. Vid brytning av vanlig sten får du kullersten i gengäld. Det krävs två olika smältprocesser för att omvandla kullersten till slät sten.

Steg för att göra den släta stenen i Minecraft 1.14

Den första och väsentliga ingrediensen du behöver för att göra slät sten är kullersten. Det finns rikligt med kullersten tillgängligt genom hela spelet. Välj därför så mycket kullersten du vill och starta den smidiga stentillverkningsprocessen.

 • Bygg en ugn med åtta kullerstenar.
 • Lägg till kullerstensblock till gruvan.
 • Tillsätt träkol, pinnar och bränsle till gruvan.
 • Utför smältningen av kullerstenen för att omvandla den till en vanlig sten.
 • Tillsätt mer bränsle till den vanliga stenstapeln.
 • Utför smältning av vanlig sten för att omvandla den till slät sten.
 • Du kan använda den släta stenen för att skapa en bättre ugn eller använda den för dekorativa ändamål.
  Bästa GOG-spel gratis

Gör en slät stenplatta i Minecraft

Du kan använda slät sten för att göra plattor som kan vara ett bättre dekorativt alternativ på grund av deras raffinerade struktur.

Det finns två metoder för att skapa släta stenplattor på Minecraft. Låt oss diskutera den traditionella metoden först.

Steg för att skapa en slät stenplatta med den traditionella metoden

 • Börja med att skapa en hantverksbänk
 • Ta med pysselskärmen.
 • Placera ett slätt stenblock i den nedre raden. Om du placerar tre block får du 6 plattor.

Steg för att skapa en slät stenplatta med en stenhuggare

Det finns en annan metod för att skapa släta stenplattor på Minecraft. Det är med hjälp av en stenhuggare. Låt oss diskutera stegen för att skapa en slät sten med hjälp av en stenhuggare.

 • Öppna hantverksmenyn.
 • Du bör nu placera en järngöt i den övre mittersta rutan.
 • Efteråt, slutför processen genom att placera tre stenblock i mittenraden. Detta avslutar en stenhuggare.
 • Ta upp den sålunda bildade stenskäraren och lägg den på marken.
 • Öppna hantverksskärmen på stenskäraren.
 • Placera dina släta stenblock inuti stenskäraren och välj skivreceptet.

Du måste ha förstått hur man skapar en slät stenplatta med hjälp av en stenhuggare. Du kan använda den traditionella metoden och en stenhuggare för att göra släta stenar enligt ditt val. Båda sätten ger liknande, utmärkta och tilltalande resultat.

Steg för att göra släta stentrappor i Minecraft

Släta stenplattor har samma egenskap som Minecrafts vanliga sten. Den enda skillnaden är att du inte kan använda släta stenplattor för att skapa recept.

Vi ska nu lära oss hur man gör släta stentrappor i Minecraft.

 • Utför smältning av en stor bunt släta stenplattor.
 • Placera ett vanligt stenblock på marken
 • Placera en slät stenplatta på detta block.
 • Placera en annan platta framför blocket.
 • Förstör nu det vanliga blocket.
 • Det här är dina två första steg i skapandet av en trappa. Upprepa samma steg om och om igen för att skapa trappor med önskad höjd. Se till att du konsekvent genomför dessa steg och förhindrar på så sätt luckor mellan plattorna.

Steg för att göra en slät sten i Minecraft

Tegelstenar ger en mer visuellt tilltalande effekt när du bygger. En stor nackdel är att du bara får släta stenstenar i Minecraft Bedrock.

Du kan komma åt släta stenklossar från den kreativa menyn, men du kan inte skapa dessa tegelstenar i överlevnadsläge.

Hur man gör slät sten på Minecraft med Switch

Om du spelar Minecraft på Nintendo Switch är det enkelt att göra smooth stone.

 • Bygg en ugn som du brukade i alla vanliga Minecraft-spel.
 • Utför smältning av kullersten för att omvandla dem till slät sten.

Processen för att göra släta stenar är inte tillgänglig för PS3-användare. PS4-användare kan dock göra släta stenar för deras användning genom att följa dessa steg

 • Öppna smältmenyn för din ugn.
 • Placera en vanlig sten inuti ugnen.
 • Fyll på bränsle.
 • Utför smältning av den vanliga stenen för att få den släta stenen.
  Åtgärda PS4-fel CE-34788-0

Steg för att få slät sandsten på Minecraft

Slät sandsten är också ett vackert block i Minecraft. Du kan skapa mjuk sandsten om du har vanlig sandsten tillgänglig. Du måste följa följande steg för att skapa en slät sandsten.

 • Samla ihop sandblock med hjälp av en spade.
 • Placera minst fyra sandblock i det övre högra hörnet av din crafting-skärm.
 • Fyra enskilda kvadrater av sandblock kommer att krävas.
 • Fyra sandblock kommer att leda till skapandet av ett sandstensblock.
 • För att få ett slätt sandstensblock, öppna din ugn och lägg den i sandstensstapeln.
 • Tillsätt bränsle till ugnen och utför smältning för att få släta sandstensblock.

Släta sandstenar är mer värdefulla som hantverksföremål än släta stenar. Du kan skapa stenar, trappor och plattor av slät sandsten.

Vilka är fördelarna med Smooth Stone i Minecraft?

Nu när du har lärt dig hur du kan skapa släta stenar, bör du också veta hur du använder dem för korrekt användning. Vi har listat hur du kan använda slät sten genom hela Minecraft-spelet.

Hantverksmasugn

Den vanligaste nyttan av en slät sten är att tillverka en masugn. En masugn kan skapas med hjälp av fem järngöt, tre släta stenar och en naturlig ugn. En masugn är en förbättrad ugn som hjälper dig att utföra smältningen av malmblock med dubbelt så hög hastighet som den ursprungliga. En nackdel är att en masugn förbrukar dubbelt så mycket bränsle som en genomsnittlig ugn. Masugnar kan också användas för att smälta nya malmer som spelare kan stöta på när de spelar spelet.

Armor står

Spelare kan konvertera släta stenblock till plattor genom att följa de ovan nämnda stegen. De kan sedan använda en platta och sex pinnar för att skapa ett rustningsställ. De kan sedan använda dessa Armour-stativ för att förvara leggings, stövlar, huvuden, hjälmar, etc. Armour-stativ är också praktiska under Redstone-kontraptioner.

Dekoration

Släta stenar är ljusgrå och har en slät struktur. Spelare kan använda dessa släta stenblock för att bygga golven i sina Minecraft-byggnader.

Förutom dessa tre saker kan du dessutom använda släta stenblock för att förvandla dem till plattor och använda dem för lekskydd av deras baser.

Om du placerar ett notblock över ett sandstensblock får du ett bastrumljud. Plattor kan också användas i fallet för att spara resurser.

Slutsats

Den här artikeln bör ge dig all nödvändig information om Minecraft. Minecraft är ett spännande spel som barn och vuxna älskar att spela. Det sätter igång den kreativa sidan av ditt sinne och driver dig att föreställa dig och göra saker utöver spelets regler. Du kan spela spelet enligt din vilja och upptäcka nya sidor av spelet.

En kritisk aspekt av spelet är att tillverka sandstenar eftersom de används i många delar av spelet. Vi har förklarat hur man kan skapa dessa släta stenar och sedan använda dem för att tillverka andra föremål. Njut av att spela spelet, utmana dina vänner och familj och slå rekord när du når en högre position på topplistan.