Hur man gör papper i Minecraft

Papper är ett otroligt viktigt, mångsidigt föremål i Minecraft. Den används för att skapa böcker som är viktiga för att skapa ett förtrollningsbord. Du kan förtrolla böcker och när de används i ett hantverksbord tillåter de användare att applicera olika typer av förtrollningar på föremål. Förutom böcker används papper också för att skapa kartor, tillverka ett kartografibord och göra fyrverkerier.

Papper i Minecraft

Papper kan hittas naturligt i skeppsvrak, fästen och byar. Byar är den enda vanliga strukturen i Minecraft medan fästen och skeppsvrak är svårare att hitta. Den goda nyheten är att papper är otroligt lätt att tillverka. Det är mycket bättre att tillverka papper själv än att leta efter det i kistor.

Gör papper i Minecraft

För att göra papper i Minecraft behöver du;

Ett pysselbord
Sockerrör: 3

Skaffa sockerrör

Sockerrör förekommer naturligt i övervärlden i Minecraft. Det är vanligt och allt du behöver för att ”bryta” sockerrör är din hand. Bokstavligen allt som du kan använda för att bryta ett block kan användas för att bryta sockerrör.

Sockerrör kan hittas nära vatten. Det kan vara intill små sjöar eller intill havet. Den genererar endast på sandblock. Om du ser vatten som inte har någon sand runt sig, kommer du inte att hitta sockerrör där. Det finns en monumentalt liten chans att sockerrör växer på jord men chansen är så liten att du bara bör tänka på sandblock och vattenkällor när du letar efter sockerrörsstjälkar.

Leta efter sandblock runt vatten, både i inlandet och nära havet. Sockerrören kommer i ”stjälkar”. Varje segment av stjälken kommer att tappa en sockerrör. En stjälk med 3-4 segment ger dig 3-4 sockerrör. Bilden nedan visar stjälkar 2, 3 och fyra segment höga.

Du kan använda en enda stjälk sockerrör för att odla mer sockerrör. Plantera den i ett sandblock så växer den. När du har 3 sockerrör kan du göra papper.

Gör papper i Minecraft

Att göra papper i Minecraft;

Öppna Crafting Table.
Placera en sockerrör i varje cell i mittenraden.
Samla papper.

Tre bitar av sockerrör ger dig 3 pappersbitar.

Slutsats

Kartor och förtrollningsbord är några av de viktigaste föremålen som spelarna använder i spelet. Båda föremålen kräver papper för att konstruera. Om du vill lägga till några estetiska block till ditt Minecraft-hem kan du skapa bokhyllor som återigen kräver papper för böckerna. Papper används också för att tillverka banderoller som är ett annat estetiskt block. Paper har varit en del av Minecraft i flera år och finns tillgängligt på både Java- och Bedrock/Windows 10-versionen av appen.