Hur man gör kol i Minecraft

Spread the love

Smältning är en viktig hantverksprocess i Minecraft. Det används för att skapa färgämnen, laga mat, göra glas och extrahera viktiga malmer som järn. I hjärtat av smältprocessen är ugnen (eller masugnen) och det finns bränsle. Bränsle är det som driver smältprocessen, dvs. få igång elden och kol är det vanligaste och lätta att hitta bränslet i Minecraft. Som sagt, det finns andra bränsleblock som du kan använda.

Kol i Minecraft

Som bränsle är träkol lika effektivt som kol och 5 gånger mer effektivt än träplankor. Det förekommer inte naturligt och måste därför tillverkas. Att tillverka ingredienser för träkol är lätta att hitta, och det är lätt att tillverka, men när du jämför det med kol blir det ett mycket dyrare bränsle att använda för en smältprocess.

  16 Apple HomePod-tips och tricks du behöver veta

Träkol har andra användningsområden än som bränsle; den används för att skapa en lägereld, en själsfackla och en eldladdning. Det är högst osannolikt att du kommer att använda det för att smälta något om du inte helt enkelt kan hitta kol, vilket är omöjligt.

Hur man gör kol i Minecraft

För att göra träkol behöver du;

Trä
Träplankor eller kol (eller något annat bränsle t.ex. tång)
En ugn

För att göra träkol måste du smälta ved. Alla typer av trä kommer att göra jobbet. Hitta närmaste träd och skaffa så mycket ved du vill för att göra kol. Ett träblock ger dig ett kol.

  Hur man gör trippelvikningar i PowerPoint

Öppna ugnen.
Placera veden i smältcellen.
Placera ditt föredragna bränsle i bränslefacket.
Samla kol när processen är klar.

Annan metod för att få tag i träkol

Om du råkar hitta en lägereld t.ex. i en by, och du har ett verktyg(yxa) med silke touch-förtrollningen, kan du använda den för att bryta lägerelden och den kommer att tappa två kol. Det säger sig självt att detta är en tråkig metod för att få tag i träkol, speciellt om du planerar att använda för att skapa dina egna lägereldar runt din bas.

Slutsats

Kol lades till i Minecraft 2010, men vid den tiden gjorde det inte mycket. Faktum är att det såg ut som kol och du skulle inte veta om du hade kol eller träkol i ditt lager då. Den har sedan dess förändrats ganska mycket, både i visuellt utseende och vad den kan göra. Träkol ser nu distinkt annorlunda ut än kol och är en ingrediens i 3-4 olika föremål. Charcoal finns i alla versioner av Minecraft (Java, Bedrock, etc).

  Skapa analoga, monokroma, triad- och fyrfärgsscheman