Hur man gör Instagram-avatar

Spread the love

Instagram-avatar är det senaste tillägget till Instagrams långa funktionslista. Instagrams moderbolag, Meta, har definierat det som de första stegen för den stora Metaverse-planen. Dessa avatarer verkar vara inspirerade av Snapchats Bitmoji. Men deras användningsfall är inte begränsat till att bara skicka personliga klistermärken. Meta planerar att göra det plattformsoberoende. Men alla dessa planer ligger i en avlägsen framtid. För tillfället har Avatar på Instagram och Facebook bara ett fall för en användning. Det är för att göra din interaktion både personlig och rolig. Nu kanske du har många frågor, som hur kan jag se min Instagram-avatar eller hur kan jag göra Instagram-avatar för mig själv? Fortsätt läsa till slutet för att få alla svar! Vi tar med en användbar guide för att få dig att förstå hur du skapar Instagram-avatar.

Hur man gör Instagram-avatar

Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur man gör Instagram-avatar och se min Instagram-avatar i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

Vad är Avatar Option på Instagram?

Instagram har lagt till ett nytt alternativ som heter Avatar. Avatar är din virtuella 3D-persona som är helt anpassningsbar. Avataralternativ låter dig skapa och se Instagram-avatarer som du kan göra för att se exakt ut som dig. Eller så kan du leka med den för att få den att se ut som en karaktär från din fantasi. Så det är inte fel att säga att avataralternativet kan skapa en virtuell dig.

Du hittar avataralternativet på två ställen:

  • Instagram Story: Instagram Stories är ett bra sätt att lägga upp innehåll i kort form. Och med alternativet IG-avatar kan du göra berättelser mer engagerande. När du trycker på alternativet Tillbehör hittar du alternativet IG-avatar där.

  • Instagram DM: IG DM är en annan plats där du hittar möjligheten att lägga till en Insta-avatar. Bredvid textrutan hittar du samma Tillbehörsalternativ. Därifrån kan du komma åt avataren på IG DM.

Varför lade Instagram till avatarer?

Konceptet med Avatar är inte nytt. Snapchat är mest känt för sina personliga klistermärken. Så, konkurrerar Instagram med Snapchat? Det är möjligt. För att hänga med i konkurrensen med TikTok lanserade Instagram Reels tidigare. Dessa teknikjättar slåss om en sak, Attention. För att få fler ögonglober ger de användarna ett ställe som har alla deras favoritfunktioner. Ju mer du stannar kvar på appen, desto mer kan du bli riktad mot annonser. Annonser är den stora inkomstströmmen för teknikjättar som Meta.

Men efter Facebooks omprofilering till Meta verkar Metaverse vara deras enda fokus. Och lanseringen av Insta-avatarer är ett steg före i riktning mot Metaverse. Meta vill göra IG-avatarer tillgängliga för alla plattformar. De tror att med Web3 på väg kommer avatarerna att spela en viktig roll för en individ. De kommer att hjälpa till att interagera i den virtuella världen. Således gjorde de Insta-avatarer som är mer än bara klistermärken. Dessa avatarer är inte bara kreativa utan också inkluderande. Så med IG-avatarerna har Meta stora planer. Med uppenbara kortsiktiga fördelar som mer annonsintäkter.

Är Instagram Avatar gratis?

Ja, det är gratis. Instagram debiterar dig ingenting för att göra Instagram-avatar. Det är helt gratis att skapa en avatar på Instagram. Du kan skapa IG-avatarer själv på nolltid. Alternativet IG-avatar ger dig olika alternativ att anpassa. Du kan välja att ändra inte bara dina kläder utan även ansiktsdrag. Instagram har gjort det avataralternativet för att matcha olika människor över hela världen. Så du kan välja outfits från olika kulturer. Och du kan använda alla dessa funktioner utan att betala en enda krona.

Hur gör jag min egen avatar?

Att göra din egen Instagram är en lätt att följa. Instagram avatar har flera alternativ för dig att anpassa. Så du kan vara kreativ och få IG-avatar att se ut precis som du vill. Följ dessa steg för att skapa din avatar på Instagram:

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Tryck på hamburgerikonen i det övre högra hörnet av skärmen.

4. Klicka på Inställningar från menyn som dök upp längst ned på skärmen.

5. Tryck sedan på Konto från de andra inställningsalternativen.

6. Klicka på alternativet Avatar.

7. Välj önskad hudton för din avatar och tryck på Fortsätt.

8A. Tryck på Anpassa för att ändra befintliga avatarkaraktärer i Instagram-appen.

8B. Eller tryck på Skapa från början för att göra din avatar från början som du vill.

9. Fortsätt sedan med att välja och anpassa hudton, ansiktsdrag, kroppstyper, frisyr, ansiktsform, outfits etc. som du vill.

10. När du är klar med att skapa din avatar, tryck på Klar.

11. Klicka på SPARA ÄNDRINGAR från bekräftelsepopupen för att spara den.

På så sätt kan du göra Instagram-avatar. Din Instagram-avatar kommer att vara klar på nolltid, och du kan använda den på Instagram-berättelser och DM.

Hur gör man Instagram Avatar kvinnlig?

Instagram-avatarer skiljer sig från att skapa avatarer på andra plattformar. Du kan göra Instagram-avatar exakt efter dina fysiska funktioner. Men detta är inte kan få dessa avatarer att likna din etnicitet och kön också. Och för att göra det mer inkluderande har Instagram inte inkluderat möjligheten att välja kön på din avatar. Så, betyder det att du inte kan skapa en kvinnlig avatar? Nej, du kan enkelt skapa en.

När du börjar skapa en anpassa avataren på det sätt du vill ha den, hittar du flera anpassningsalternativ som får den att se ut som den kvinnliga avataren. Du har möjlighet att se konventionellt likadant ut. Eller var kreativ och se ut som någon du alltid velat vara. Följ stegen som nämns ovan för att skapa den kvinnliga Instagram-avataren från början.

Hur ser du din avatar på Instagram?

IG-avatar är fortfarande en ny funktion. Folk blir ofta förvirrade över dem. Var kan jag se min Instagram-avatar är en av de vanligaste frågorna. Du kan se din Instagram-avatar genom att följa några steg. För att se din avatar på Insta, följ dessa steg.

1. Öppna Instagram-appen på din enhet.

2. Klicka på fliken Profil > hamburgerikon > Inställningar.

3. Tryck på Konto > Avatar för att se din skapade IG-avatar.

Kan andra se min Instagram-avatar?

Ja, men bara genom klistermärkena. IG-avatar är tänkt att vara din digitala persona. Meta planerar att göra Avatar-funktionen till plattformsoberoende. Men avataren på IG är fortfarande i startfasen så den används nu bara som 3D-animerade klistermärken. Nu är den här funktionen endast tillgänglig på Instagram Story och DM. För detta kan det finnas några scenarier:

Så det beror på var du använder din IG-avatar. Om du inte vill att alla ska se den, använd den inte på en plats där den kan bli offentlig. Som att välja olika anpassningar för din avatar. Du kan välja att definiera vem som kan se den. Så du har nu lärt dig om andra kan se min IG-avatar eller inte.

Hur skickar du en avatar på Instagram?

När du har skapat Instagram-avatar kan du börja använda den på Instagram Story och DM. DM är direktmeddelanden från vilka du kan kommunicera med en Instagram-användare en till en. För att skicka din avatar på IG DM kan du följa dessa steg.

Obs: Du måste ha skapat IG-avataren först för att skicka den till någon via Insta DM:s.

1. Starta Instagram-appen på din telefon.

2. Klicka på Messenger-ikonen på fliken Hem.

3. Klicka på önskad chatt som du vill skicka din avatar till.

4. Klicka på klistermärkeikonen från chattrutan.

5. Klicka på din önskade avatar från avsnittet Din avatar.

Obs! Tryck på Se mer för att ladda fler av dina avatarer.

Den valda avataren kommer att skickas till den IG-profilen.

Varför finns det inget avataralternativ på Instagram?

Avatar på Instagram kom, och det blev en stor nyhet. Alla började skapa dem och delade dem så fort de lanserades. Om du inte ser avataren och går miste om att hänga med resten, få inte panik.

Det finns några anledningar till att du inte ser avataralternativet.

  • Föråldrad Instagram-app: IG-avataren lanseras med den nya uppdateringen. Om din Instagram-app inte uppdateras kommer du inte att kunna komma åt alternativet IG-avatar. För att uppdatera din app kan du besöka Play Store eller App Store.

  • Korrupt cache: Du kanske inte ser avataralternativet på grund av den skadade appcachen och data.

  • Funktionen är inte tillgänglig i din region: IG-avataren lanserades ursprungligen i USA, Kanada och Mexiko. Sedan, efter några månader, lanserade de i ytterligare några delar av världen. Om du bor i en sådan region där Avatar fortfarande inte är tillgänglig kan du inte göra något åt ​​det. Du måste vänta tills Instagram lanserar den här funktionen i din region.

***

Instagram-avatar har skapat ett buzz över hela internet, och alla är nyfikna på att lära sig hur man gör Instagram-avatar. Vi har pratat om hur du själv kan avatara på IG. Om du är någon med frågan, var kan jag se min Instagram-avatar? följ vår metod för att lösa detta. Annars måste du vänta på att Instagram ska lansera den här funktionen i din region. Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du lärde dig att göra Instagram-avatar. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.

  Ladda ner Instagram-foton och videor till din dator