Hur man gör en spoilertext eller bild i Discord

Discord låter dig dekorera dina meddelanden med emojis, gifs och bilder, men vissa människor är omedvetna om hur de kan använda Markdown-formateringsfunktioner för att uppnå mer unika effekter. Att använda tangentbordskommandon på din dator eller mobila enhet kan ändra hur tittare och läsare ser innehållet du publicerar.

Denna praktiska funktion gör det möjligt för användare att lägga till alla typer av formatering till meddelanden, inklusive fetstil, kursiv stil, kodformatering och spoilertaggar.

Spoilertaggar används för att varna andra om att du är på väg att ge information om något som någon inte är redo att se. När den här taggen har lagts till kommer en annan användare bara att se en grå eller svart ruta över innehållet.

Låt oss ta en titt på hur du kan lägga till spoilertaggar till meddelanden i Discord.

Hur man skapar en spoilertagg i Discord – Desktop

Discord-utvecklare har hört folkets rop och har gjort det otroligt enkelt att lägga till spoilertaggar som blockerar allt innehåll som författaren väljer att mata in.

Det finns några olika sätt att lägga till en spoilertagg i Discord. Ta en titt på båda nedan och använd den metod som är lättast för dig.

Markera som spoiler

Tack vare Discords senaste tillskott är det enklare än någonsin att lägga till spoilertaggar. Så här gör du:

 • Skriv ditt meddelande i Discord-chattrutan.
 • Använd musen (eller dubbelklicka på texten) för att markera ditt meddelande.
 • Klicka på ögonikonen i det lilla popup-fönstret.
 • Kontrollera att din text nu har de två vertikala staplarna.
 • Tryck på Enter på din dators tangentbord för att skicka meddelandet med en Spoiler-tagg.
 • När du har skickat meddelandet kan alla i chatten se det. Men spoilertaggen kommer att gråa ut texten tills dina vänner klickar på den för att avslöja innehållet.

  Använder Markdown

  Ett annat alternativ för att lägga till spoilertaggar till dina Discord-meddelanden är att använda markdown-koder. Vi gillar det här alternativet eftersom dina fingrar aldrig behöver lämna tangentbordet. Så här lägger du till spoilertaggar i ett meddelande med hjälp av markdown-koder:

 • Skriv två vertikala streck före din text (Skift + Slash-tangenten).
 • Skriv din text (det finns inget behov av att lägga till ett mellanslag mellan staplarna och texten).
 • Skriv två vertikala streck igen i slutet av din text.
 • Tryck på Enter på ditt tangentbord för att skicka meddelandet med en spoilertagg.
 • Dessa staplar säkerställer att ditt meddelande döljs i en spoilertagg, vilket kräver att andra klickar för att avslöja informationen.

  När du lägger spoilern mellan två uppsättningar dubbla rör, kommer orden som ingår i spoilerfrasen endast att ses av andra Discord-användare som klickar på frasen för att expandera och läsa vad den säger. De som vill hålla spoilern hemlig kan helt enkelt avstå från att klicka på spoilerfrasen.

  Du kan också dölja bilagor som spoilers. När du laddar upp bilagan ger Discord dig möjligheten att ”Markera som spoiler.” Detta fungerar dock bara på skrivbordsversionen av Discord.

  Hur man lägger till spoilertaggar på Discord Mobile

  Vi är inte alltid vid vår dator när vi interagerar med andra på Discord. Som tur är har mobilversionen mycket av samma funktionalitet som desktopversionen. Metoderna varierar dock något beroende på om du använder iOS eller Android, så vi tar upp båda i det här avsnittet.

  Hur man lägger till spoilertaggar på Android

  Android-användare kommer att ha lite svårare att lägga till spoilertaggar än iOS-användare. Ändå är det möjligt att dölja dina meddelanden innan du skickar dem på Android-enheter. Här är hur:

  Obs: Du kan hitta de två vertikala staplarna på alla Android-tangentbord genom att trycka på siffersymbolen i det vänstra hörnet. Fortsätt att trycka på den knappen tills du hittar de två vertikala staplarna. Vi använder Gboard som referens.

 • Öppna Discord-mobilappen och tryck på chattrutan dit du skickar dina meddelanden. Tryck på chattrutan så att tangentbordet på din telefon visas. Skriv de två vertikala staplarna precis som vi gjorde på ett skrivbord.
 • Skriv texten du vill skicka till chatten. Lägg sedan till ytterligare två vertikala staplar.
 • Klicka på skicka-ikonen till höger om textrutan.
 • Nu måste alla som ser ditt meddelande trycka på det för att avslöja dess innehåll.

  Hur man lägger till en spoilertagg på iOS

  Apple-användare har två alternativ för att lägga till spoilertaggar. Du kan använda markdown för att skicka ett dolt meddelande, eller så kan du använda Discords in-chatmeny. Låt oss granska båda.

  För att lägga till en spoilertagg med Discord markdown, gör så här:

 • Tryck på chattrutan och dra upp din iPhones tangentbord. I det nedre vänstra hörnet, tryck på ABC-tangenten. Tryck sedan på 123-tangenten.
 • Leta reda på den vertikala stapeln på tangentbordet. Mata sedan in det två gånger.
 • Skriv ditt meddelande och skriv sedan två vertikala streck till. Tryck slutligen på skickapilen för att skicka ditt meddelande till chatten.
 • Även om den här metoden kan vara enklare för vissa, finns det ett ännu enklare sätt att skicka meddelanden med spoilertaggar i Discord. Här är hur:

 • Öppna Discord-chatten och skriv ditt meddelande (det finns ingen anledning att lägga till de vertikala staplarna).
 • Markera texten genom att dubbelklicka på den (eller så kan du trycka länge på texten). Dra markören för att täcka alla delar av meddelandet som du vill dölja. Tryck sedan på Markera som spoiler i popup-menyn.
 • Tryck slutligen på skickapilen för att skicka din spoiler till alla i chatten.
 • Hur man inaktiverar spoilertaggar

  Både användare och administratörer har makten att kontrollera spoilers (till viss del). Oavsett vad du föredrar, låt oss prata om vad du kan göra för att inaktivera spoilers.

  Istället för att gå till servern du vill moderera, går vi till dina användarinställningar för att komma åt spoilertaggen. Så här gör du:

 • Öppna Discord och tryck på kugghjulet Inställningar bredvid ditt användarnamn i det nedre vänstra hörnet.
 • Klicka på Text & Bilder i menyn till vänster.
 • Bläddra till botten av den här sidan för att avslöja alternativen för spoilertaggar.
 • Du kan välja ett av tre alternativ i den här menyn. Så här gör varje alternativ:

 • Vid klick – Detta döljer alla spoilers för dig i varje kanal (även de du inte modererar).
 • På servrar jag modererar – Detta kommer att stänga av spoilertaggar på dina servrar (vilket betyder servrar du äger eller modererar).
 • Alltid – Detta inaktiverar spoilertaggar för ditt konto. Du kommer aldrig att se en spoilertagg.
 • Som du kan se är det ganska enkelt att inaktivera spoilertaggar om de är något som irriterar dig. Var försiktig; du kanske ser något du inte är beredd att veta.

  Lägg till texteffekter med Markdown

  Nu när du vet hur man gör en spoilertagg i Discord, kolla in dessa andra Markdown-taggar som finns tillgängliga på Discord-plattformen för att hjälpa dig formatera din text:

  Kursiv stil: *fras* eller _fras_

  Fet: **fras**

  Fet kursiv stil: ***fras***

  Understryka: _frase_

  Understruken kursiv stil: _*fras*_

  Understruken fetstil: _**fras**_

  Stryk under fet kursiv stil: _***fras***_

  Genomstruken: ~~fras~~

  Om du inte har någon lust att använda Markdown-effekter men vill använda symboler i din text, placera ett snedstreck i början av frasen. På så sätt kan du använda asterisker och andra Markdown-symboler utan att lägga till effekter. Den här snedstrecksfunktionen fungerar dock inte i meddelanden som har redigeringar eller understreck.

  Vanliga frågor

  Kan jag dölja en spoiler igen?

  Ja. Men du kan inte ta bort det du redan har sett. För att dölja en spoiler efter att du har klickat på den måste du lämna kanalen och komma tillbaka. Tyvärr fungerar det inte att klicka på en spoiler efter att du har avslöjat den. Klicka på en annan server eller kanal i en av menyerna till vänster och återgå sedan till kanalen. När du går in i chatten ser du att spoilern är dold igen.

  Kan jag inaktivera spoilertaggar för andra användare?

  Nej. Du kan bara inaktivera spoilers för ditt eget konto. Även administratörer och moderatorer kan inte inaktivera spoilers för alla.

  Tänk på att du bara kan inaktivera spoilers på skrivbordsappen eller webbläsarversionen av Discord.

  Kan jag lägga till en spoilertagg till en hyperlänk?

  ja! Om du delar en länk till slutet av ditt favoritprogram eller en klippscen från ditt favoritspel, kan du följa samma steg ovan för att markera länken som en spoiler.

  Har du några andra användbara Discord-tips? Vänligen dela dem i kommentarerna nedan!