Hur man gör en logotyp på 4 olika sätt med Kittl

Viktiga takeaways

  • Det finns fyra sätt att skapa en logotyp i Kittl: fördesignade element, en AI-generator, mallar eller genom att importera din egen design.
  • AI-generatorn i Kittl möjliggör den snabbaste genereringen och anpassningen av logotyper.
  • Kittl tillhandahåller en rad verktyg, funktioner och tillgångar för att skapa logotyper, vilket gör det till en mångsidig plattform för logotypdesign.

Logotyper är en viktig del av designarbetet, och det finns många sätt och platser att skapa dem. Med Kittls webbläsarbaserade designplattform finns det fyra sätt att skapa en logotyp med hjälp av dess verktyg och funktioner.

Vad är Kittl?

Kittl är en webbläsarbaserad intuitiv designplattform som är lättillgänglig för alla med en internetanslutning. Den erbjuder en evighetsfri plan, och Kittl Pro-medlemskapet för $120/år ger dig tillgång till fler funktioner, projekt och uppladdningsutrymme.

Kittl liknar Canva, men det erbjuder bättre funktioner för logotypdesign. Du kan hitta liknande funktioner i annan programvara, men Kittl tillhandahåller alla dessa funktioner utan att behöva komma åt flera plattformar för ett projekt.

Låt oss visa dig fyra sätt du kan använda Kittl för att skapa en fantastisk logotyp för din varumärkesdesign, T-shirtdesign eller nya affärssatsning. Se till att du har undersökt hur du skapar en mördande logotyp innan du hoppar in. Om du gör en logotyp för ett varumärke, överväg färger, former, motiv och teckensnitt som kan påverka hur ditt varumärke uppfattas.

1. Hur man skapar en logotyp med Kittl Elements

Öppna en ny rityta på Kittl genom att välja Nytt projekt från hemsidan. Välj sedan Standard och tryck på Skapa.

En tom rityta kan vara skrämmande. Lyckligtvis för Kittl-användare kan Kittl Elements snabbt hjälpa dig att fylla din rityta med fördesignade tillgångar för att skapa en fantastisk logotyp. Håll muspekaren över menyn till vänster för att välja Elements för att öppna Kittls Elements-bibliotek.

I Elements hittar du former, ornament, illustrationer och abstrakt. Vissa av dem skulle inte anses vara bra för logotypdesign eftersom de kan vara rasterelement som masker, texturer eller något med gradienter.

Det finns några viktiga skillnader mellan raster- och vektorbilder. I slutändan är en rasterbild inte skalbar för de standarder som en logotypgrafik kräver, medan en vektorgrafik är oändligt skalbar utan att förlora kvalitet.

På den högra panelen Inställningar kan du ändra färgen på dina element och lägga till kanter, skuggor och andra effekter för att skapa en harmonisk grafik.

När du har placerat och justerat alla dina element, använd Kittls textverktyg (Tt till vänster) för att lägga till en mängd olika texter till din logotyp. Dubbelklicka på texten för att visa panelerna Inställningar och Effekter till höger. Här kan du ändra färg, skuggning och även använda kurveffekterna.

När du har slutfört din logotyp är det dags att exportera den. Välj Ladda ner uppe till höger och justera dina nedladdningsinställningar. Kittl Free-användare kan inte exportera som en vektor SVG, men Pro-användare kan. Om du inte exporterar som en SVG, försök att inte skala upp eller ner eftersom det kommer att leda till kvalitetsförlust.

2. Hur man skapar en logotyp med Kittls AI Generator

Kittls intuitiva AI-generator låter dig skapa redigerbara vektorlogotyper på några sekunder. För att använda Kittls AI-logotypgenerator, öppna ett nytt projekt och välj Kittl AI i menyn till vänster på ritytan.

Välj Logo Generator och använd textrutan för att skriva din logotyp. Om du behöver hjälp kan du använda de befintliga uppmaningarna nedan för att inspirera dig. När du har skrivit den väljer du Generera logotyp och väntar på att fyra genererade bilder ska visas.

Om du är missnöjd med de genererade bilderna kan du regenerera för att få fyra olika alternativ. De genererade logotyperna är helt redigerbara om du behöver justera dem – du kan ändra färgerna på alla element, skriva om texten och ändra eller lägga till texteffekter. Du kan också ersätta element från Elements-biblioteket.

AI-verktyget i Kittl sparar mycket tid och är ett bra alternativ när du har slut på idéer.

3. Hur man skapar en logotyp med hjälp av en Kittl-mall

Precis som med Kittls Elements-bibliotek, finns det också ett färdigt mallbibliotek med redigerbara mallar för dina logotyper. Mallbiblioteket består av design av Kittl-användare. På grund av det kan vissa mallar vara mer professionella än andra, men de är alla fria att använda, redigera och återpublicera som dina egna när de redigerats.

På startsidan väljer du Mallar > Logotyper. Du kan förfina din sökning med taggarna ovanför mallarna för att hitta en färdig design som passar din vision.

Klicka på din valda design för att öppna den på en rityta så att du kan börja redigera. Dubbelklicka på valfritt element – ​​text, former, färger – för att redigera dem.

Du kan ta bort vilket element som helst och lägga till något nytt från menyerna Element eller Text. När du är nöjd med resultatet laddar du ner din logotyp.

4. Hur man skapar en logotyp genom att importera till Kittl

Ibland kanske du tycker att det är bättre att skapa din logotyp genom att rita den traditionellt först eller använda element som du skapat någon annanstans. Du kan enkelt skapa en logotyp i Kittl med hjälp av en handritad eller digitalt ritad bild.

När du har ritat din bild, skanna in den eller spara den från ditt externa ritprogram och öppna filen i Kittl från fliken Uppladdningar på en rityta. Du kan ladda upp PNG-, JPG-, SVG- eller WEBP-filer.

Om du är en gratis Kittl-användare kommer du inte att kunna vektorisera en icke-vektoruppladdning, men om du laddar upp en SVG förblir den vektoriserad och redigerbar i Kittl. Att ladda upp icke-vektorfiler kräver en Kittl Pro-prenumeration för att vektorisera och redigera dem i Kittl, men de kan fortfarande användas om du inte kräver färgändringar eller vektorisering.

Om dina filer laddades upp med genomskinlig bakgrund kommer de att behålla genomskinligheten i Kittl.

När du har laddat upp den öppnar du din bild i ritytan. Välj den och välj sedan Image Vectorizer i menyn till höger. Om du laddade upp en bild med en oönskad bakgrund, använd först verktyget AI Background Remover – båda verktygen är endast tillgängliga för Pro-användare.

Nu kan du använda din handritade eller digitalt skapade bild som ett element i Kittl. Lägg till alla typsnitt, andra element och effekter för att avsluta din logotyp. Exportera den som en SVG – om du är en Pro-användare – eller PNG för att använda din nya logotyp.

5+ Kittl-alternativ för att skapa fantastiska logotyper

Kittl erbjuder många funktioner och verktyg för att skapa logotyper, men det finns alternativa appar med liknande erbjudanden, inklusive:

Det finns också gratis onlineverktyg som du kan använda för att generera logotyper, såväl som AI-logotypgeneratorer som erbjuder fantastiska resultat med vissa redigerbara funktioner.

Utbudet av verktyg, funktioner och tillgängliga tillgångar från Kittl gör det till ett bra ställe att skapa en logotyp eller grafik. Du kan använda något av de fyra alternativen som vi har listat här, och du kan också kombinera dem alla för att skapa en överlägsen logotyp. Kittls licensiering tillåter kommersiell användning – med tillskrivning endast för gratis användare – för alla element, tillgångar och typsnitt.