Hur man gör Android snabbare och smidigare (10 tips) – 2023

Spread the love

Android-telefoner konkurrerar med datorer när det gäller hårdvara och mjukvara. Deras funktioner inkluderar stort minnesstöd, kamerakvalitet, videosamtal, fotoredigering, snabbt internet, full touch-stöd, appar och spel, etc.

Nya Android-telefoner är snabba och snabba, men detta förändras med tiden, och så småningom märker användarna att deras enheter saktar ner. Eftersom Android-enheter hanterar ett stort antal tjänster, blir vår Android-enhet därför långsammare med tiden och användningen.

Det finns många anledningar till att Android-enheter saktar ner, inklusive litet RAM-minne, multitasking, cacheminne, appar som krockar med varandra Appkompatibilitetsproblem, maskinvaruproblem med virus och buggar, etc.

På grund av ovanstående skäl saktar vår Android-enhet ner och dess prestanda minskar. Därför, om du också upplever långsam hastighet och prestanda, har vi lösningen för dig.

Här, i den här artikeln, har vi de bästa tipsen och tricken för att göra Android snabbare och återfå enhetens prestanda, och få den att prestera som den gjorde direkt.

Tips för att göra Android snabbare och smidigare.

Följ tipsen nedan för att snabba upp din Android-telefon och få den att fungera som ny:

1. Installera endast nödvändiga appar.

Google Play Butik är full av Android-appar och spel. De flesta av dessa appar är mycket funktionella, och spelen är fantastiska. Således frestas användare att installera många av dessa appar för att lägga till fler och fler funktioner på sina telefoner. Men det finns en stor nackdel med det.

  Fix Stör ej fortsätter att slås på av sig själv på Android

Att installera ett stort antal appar gör enheten långsammare. Detta beror på att alla dessa appar har bakgrundstjänster som kontinuerligt körs och tenderar att sakta ner enheten. Därför är det tillrådligt att bara installera de appar som du använder mest och som är ett måste för dig.

2. Inaktivera skärmanimering och dynamiska bakgrunder.

Ett annat sätt att göra Android snabbare och öka enhetens prestanda är att inaktivera skärmanimationer och dynamiska bakgrundsbilder. Animation och dynamiska bakgrundsbilder saktar ner hastigheten för menyglidning och beröringseffekter.

Om du vill installera anpassade startprogram bör du installera dem enligt din enhetskompatibilitet, vilket inte bör påverka din bearbetningshastighet. För att inaktivera animationer, gå antingen till ”Inställningar >> Display” eller ”Utvecklaralternativ” på din enhet.

3. Installera aldrig appar för RAM-hantering.

Play Butik är full av appar för RAM-hantering och skräpstädare. De flesta användare installerar dessa appar på sina telefoner i hopp om att se en ökning av deras enhetsprestanda. Men dessa appar är en mardröm och saktar ner telefonen ytterligare.

De startar bakgrundstjänster som applås och rengöringsgenvägar på skärmen som förbrukar mycket RAM och processorkraft. Därför rekommenderar vi att du manuellt rensar ditt RAM-minne istället för att använda sådana skadliga appar och göra Android-hastigheten snabbare.

4. Rensa appens cacheminne.

Android-enheter saktar också ner när Apps-data fyller telefonens cacheminne. Cacheminnet innehåller de filer och bilder som krävs av Apps vid starttillfället. Cachen kommer att förbättra din enhets hastighet genom att minska antalet ROM-minnesåtkomster.

Ibland fylls vårt telefoncacheminne av applikationer som inte används. Så vi måste rensa cacheminnet för att få tillbaka vår telefonhastighet. Vi kan rensa cachen genom inställningar >> lagring >> cachad data.

Kontrollera också: – Hur man ökar Android-batteritiden

  Vad är en APN och hur ändrar jag den på min Android-telefon?

5. Frigör lite utrymme.

För det mesta saktar Android-telefoner ner på grund av fullt eller nästan fullt lagringsutrymme. Du bör alltid ha tillräckligt med utrymme i din lagring så att din telefon kan fungera korrekt.

Kontrollera din lagring genom att gå till ”Inställningar >> Lagring”. Radera oanvända filer eller säkerhetskopiera dem på en molntjänst som Google Photos eller Dropbox.

6. Ta bort widgetar.

Oavsett hur bra de ser ut på din hemskärm och låsskärm, förbrukar widgets många systemresurser och RAM. Därför saktar de ner systemets prestanda.

För att påskynda din Android-enhet, använd därför endast de widgetar som du tycker är mest användbara och bli av med andra. Detta kommer också att hjälpa dig att spara batteri.

7. Starta om varje morgon.

Ett bästa tips för att få din Android-enhets bästa prestanda är att börja dagen med en snabb REBOOT. Att starta om telefonen på morgonen uppdaterar varje process och dödar de onödiga.

Detta hjälper dig att få smidig och snabb prestanda från din enhet under hela dagen utan några hick-ups. Alla Android-utvecklare rekommenderar också att du gör det och hjälper till att göra Android snabbare.

8. Uppdatera din telefons programvara.

Smartphoneföretag försöker ständigt göra din Android-upplevelse bättre och bättre. Således fixar de ständigt buggar och pushar uppdateringar som jämnar ut enhetens prestanda och gör den snabb och snabb.

Du bör uppdatera din telefon så snart en mjukvaruuppdatering dyker upp. Dessa uppdateringar innehåller även Android-uppdateringar och säkerhetskorrigeringar som släppts av Google, som är mycket användbara för vår enhets hastighet och säkerhet

9. Utför en fabriksåterställning.

Om alla ovanstående metoder inte fungerar för dig kan du prova att återställa enheten till fabriksinställningarna. Detta kommer att radera allt från din enhet och göra det som ur lådan. Därför kommer det som saktade din enhet att tas bort, och det är snabbt och gör Android snabbare.

  Hur man ökar WiFi-signalen på Android-telefonen (10 tips)

Obs: – Om du gör detta tar du bort alla dina data och appar. Se därför till att du har en ordentlig säkerhetskopia av alla dina data innan du gör en återställning.

Läs här: – Bästa apparna för säkerhetskopiering och återställning för Android

10. Ta bort Bloatware.

Google gör lager Android mycket lätt och snabbt. Men tillverkare som Samsung, Mi, etc. laddar dem med appar som du inte kan avinstallera. Till exempel kan din telefon ha två webbläsare – Chrome och ditt företags webbläsare, och till och med två musikspelare.

Detta gör programvaran tung och laggig ibland. Därför kan du inaktivera de appar som du inte använder men som kom installerade på din telefon ur kartongen. För att inaktivera onödiga appar, gå till ”Inställningar > Appar > Alla appar” tryck sedan på appen och tryck på ”Inaktivera”.

11. Installera Custom ROM.

Om du har en gammal Android-mobil och tillverkaren inte längre stöder uppdateringar och dess hastighet är långsam, är en av de bästa lösningarna för att öka hastigheten och uppdatera OS att installera anpassade ROM-skivor.

Med Custom ROMs kan vi lägga till nya funktioner till vår gamla enhet. Om du installerar anpassad ROM förlorar du din garanti så det sker på egen risk eller efter garantin. Du kan välja mellan flera anpassade ROM-skivor tillgängliga för Android.

Måste kontrollera: – Populära Android Custom ROMs.

Sammanfattningsvis, Dessa är de bästa sätten att snabba upp och göra Android snabbare och användarupplevelsen tillbaka till den för en ny enhet. Om du har några frågor eller frågor angående den här artikeln, vänligen dela dem med oss ​​i kommentarerna nedan. Vi hoppas att den här enkla guiden hjälper dig att få ut det bästa av din telefon.