Hur man genererar AI-bilder med Google Bard

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Google Bard låter dig generera AI-bilder gratis, men du måste göra det klart att du vill ha en AI-genererad bild i din prompt.
  • Ange detaljer om färger, element, belysning eller konststilar för att förbättra kvaliteten på resultaten från Google Bard.
  • Fortsätt att fråga och instruera Bard för specifika ändringar tills du får din önskade bild, eller använd en bildprompt.

Om Midjourney, DALL-E eller Stable Diffusion är för avancerade eller dyra för dina behov kan du använda Google Bard för AI-bildgenerering. Nedan förklarar vi hur man genererar AI-bilder med Google Bard, tillsammans med några tips för att få bästa resultat.

Hur man genererar AI-bilder med Google Bard

Generera AI-bilder med Google Bard är ganska enkelt (och helt gratis). Du kan be Bard att skapa en bild av vad du vill, men du måste göra det klart att du vill ha en genererad bild. Annars kan du få en förklaring av din uppmaning tillsammans med en befintlig bild.

Använd ord som ”generera” eller ”skapa” i början av din prompt, så kommer Bard att svara med två unika AI-genererade bilder.

Om du inte gillar resultaten klickar du på Generera mer nedanför bilderna, så svarar Bard med två bilder till. Alternativt kan du ange en annan prompt och ge Bard ytterligare instruktioner om vilken typ av bild du vill ha.

När Bard har skapat den perfekta bilden kan du hålla musen över den och klicka på nedåtpilen för att ladda ner den. Du kan också ladda ner båda bilderna tillsammans genom att klicka på delningsikonen och välja Ladda ner alla bilder.

Som nämnts i Googles blogginlägg, Bard använder Googles AI text-till-bild-diffusionsmodell som kallas Imagen 2 för bildgenerering. Om du är intresserad kan du komma åt Imagen 2 via ett gratis Google Cloud-konto.

Att hjälpa identifiera AI-bilder, Bard lägger till en SynthID-vattenstämpel, som är omärklig för det mänskliga ögat. Vattenstämpeln kan upptäckas via SynthID och förblir opåverkad av komprimering eller filter.

I skrivande stund kan Bard bara generera bilder med hjälp av engelska uppmaningar och är inte tillgänglig i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Storbritannien eller Schweiz.

Snabbtips för att skapa bilder med Google Bard

Även om det är ganska enkelt att använda Bard, kan det vara svårt att få den att generera bra bilder. Om du kämpar med den delen, här är några snabba tips:

1. Var beskrivande och tydlig

Ju mer beskrivande dina uppmaningar är, desto mer sannolikt är det att du får bättre resultat. Testa att lägga till detaljer som färger, element, belysning eller kameravy.

2. Prova olika konststilar

Att referera till specifika konststilar kan vara praktiskt när du skapar en AI-bild. Du kan namnge kända konstnärer (eller konstverk) och olika stilar, som abstrakt, kubism, stilleben eller porträtt.

3. Använd bilduppmaningar

Istället för att försöka beskriva din idé kan du ladda upp en bild och be Bard att skapa en liknande med önskade ändringar.

Vi laddade till exempel upp en bild på en hund med en pinne i munnen och bad Bard att återskapa den i stil med Vincent van Gogh. Resultaten kan du se ovan.

Se till att du följer upphovsrättsliga begränsningar när du använder bilduppmaningar för att generera AI-bilder.

4. Fortsätt att fråga

Det är osannolikt att du får exakt den bild du föreställt dig vid ditt första försök. Så nyckeln är att fortsätta uppmana och instruera Bard om specifika modifieringar, som att göra bilden realistisk, använda mer livfulla färger och så vidare.

Bard erbjuder ett enkelt och gratis sätt att generera AI-bilder, så det är värt att prova för att se vilka resultat du kan få. Du kan till och med använda Bard själv för att generera uppmaningar för AI-bilder, eller få inspiration från dessa AI-konstpromptidéer.