Hur man går med i ett Zoom-möte via telefon

Spread the love

Mötesverktyg online täcker normalt alla större plattformar som används, dvs stationära plattformar (Windows, macOS och Linux) och mobila plattformar (iOS och Android). Zoom har stationära appar, mobilappar och den har en webbapp som låter vem som helst vara värd för eller gå med i ett Zoom-möte från en modern webbläsare.

Zoom förlitar sig i allmänhet på sin egen app eller en webbläsare för att fungera, men det finns en annan metod som du kan använda för att gå med i ett Zoom-möte; slå in.

Gå med i Zoom-mötet via telefon

Zoom ger användare möjlighet att gå med i ett möte via telefon. Detta gör att de kan avstå från installationen av Zoom-appen och helt enkelt ringa ett telefonnummer för att delta i mötet. Istället för att använda internet via ett WiFi-nätverk eller ett 3G- eller 4G-nätverk, ringer en användare ett nätverkssamtal. Inkopplingsmetoden kan användas från en smartphone och den kan användas från en vanlig bordstelefon eller fast telefon.

  Vad är Konami-koden och hur använder du den?

Ställ in telefonnummer för Zoom-möte

Zoom tilldelar inte automatiskt ett uppringningsnummer för alla möten. Det måste ställas in innan ett möte startar, och det måste delas med deltagarna. För att kunna ställa in ett telefonnummer för ett Zoom-möte måste värden;

Har ett proffs Zoom-konto
Prenumerera på tillägget Audio plan

Gå med i Zoom-möte via telefon

För att gå med i ett Zoom-möte via telefon behöver en användare bara telefonnumret och lösenordet till mötet för att delta i. De behöver inte ha en proplan.

Slå telefonnumret till mötet. Det borde finnas i inbjudan eller så kan du kolla upp det här.
Se till att du har mötes-ID för mötet redo.
Ange mötes-ID-numret och avsluta det med Hash/Pund-symbolen.
Ange deltagar-ID om du har ett. Om inte, tryck på Hash/Pund-symbolen för att hoppa över steget.
Ange lösenkoden/lösenordet för mötet om du uppmanas att göra det, och tryck på Hash/Pund-symbolen efter.
Vänta tills värden tillåter dig att komma in i mötet.

  Bästa sätten att visa NFT i ditt hem

Slutsats

Zooms gratisplaner är ganska begränsade men mötesdeltagare behöver inte en om de ringer in. Mötesvärdar kan också ringa in till ett möte. Den enda skillnaden är att de måste ange en extra kod men resten av processen är mer eller mindre densamma. Nackdelen är att du har begränsade kontroller, dvs du kan stänga av och stänga av ljudet själv. Andra kontroller (inklusive video och skärmdelning) kommer inte att vara tillgängliga.