Hur man förfyller svar i Google Formulär

Spread the love

Om du skickar ut Google Formulär som kräver samma svar kan du spara tid för svararna genom att i förväg fylla i vissa fält.

Ibland används ett Google-formulär helt enkelt för att fånga åsikter genom en enkel undersökning. Vid andra tillfällen är ett Google-formulär det föredragna läget för att spåra arbetsförlopp och slutförande av ärenden.

Oavsett om du spårar framsteg eller behöver fånga andra repetitiva uppgifter som slutförs, kan du ha ditt Google-formulär ifyllt innan du skickar ut det. Detta kommer att spara tid och ansträngning för dina svarspersoner, eftersom de kan undvika att fylla i varje inlägg i formuläret varje gång det ska skickas.

  Digital Forensics förklaras på 5 minuter eller mindre

Så här fyller du i ett Google-formulär med svar på frågor innan du skickar ut det.

Hur du ställer in ditt Google-formulär med ifyllda svar

Om du har bestämt dig för att använda Google Formulär för ditt företag kan det vara en bra idé att förfylla ditt Google-formulär innan du skickar ut det. Det är enkelt och kan göras med några få klick. Så här förfyller du ett Google-formulär om du äger det – det vill säga om du har skapat det eller har redigeringsbehörighet.

  14 Adobe Lightroom-villkor som nybörjare bör känna till
 • Öppna Google Form du har skapat.
 • Klicka på menyn med tre punkter och välj Hämta förifylld länk.
 • Ett nytt fönster/flik öppnas med en förhandsgranskning av formuläret.
 • Välj de svar du vill ha i förväg och klicka på knappen Hämta länk längst ner.
 • En länk till ditt förifyllda Google-formulär kommer att skapas. Klicka på Kopiera länk.
 • Kopiera den här länken till en text- eller wordfil och använd den för att skicka svar till ditt Google-formulär för att spara tid när du samlar in den information du behöver.
 • Om du vill ha mer kraft med din frågeformulärhanterare finns det flera bra Google Formulär-tillägg du kan titta på.

    8 bästa Vimeo till MP4-konverteringsverktyg

  Att fånga data om upprepade uppgifter är enklare med ett ifyllt Google-formulär

  Att i förväg fylla i ett Google-formulär innan du skickar det är särskilt användbart för att spåra arbetsorderdata, där problemet oftast är detsamma. Den här enkla metoden att ha ett Google-formulär ifyllt med vanliga, återkommande svar kan spara dig eller din arbetsstyrka det tråkiga besväret med upprepade urval.