Hur man föder upp hästar i Minecraft

Spread the love

Hästar är en av många neutrala eller passiva mobbar i Minecraft. Ungefär som andra mobs av denna typ kan användas för att samla resurser eller ge mat till en spelare, tjänar hästar sitt eget unika syfte om en spelare kan tämja dem. När den väl har tämjts kan en häst ridas, och du kan ge den rustning för att hålla den säker när den slåss mot folkhop.

Uppföd hästar i Minecraft

Hästar förekommer naturligt i Minecraft och de finns i olika varianter. Ungefär som höns, katter, vargar, kor, sköldpaddor, etc, kan hästar födas upp. Uppfödning av hästar följer samma principer som andra mobbar. Det enda knepet är att veta vad man ska mata hästen.

För att föda upp hästar i Minecraft måste du mata dem med något av följande;

  Hitta obesvarade e-postmeddelanden automatiskt och lägg till en etikett på dem i Gmai

Guldäpplen eller
Gyllene morötter

Mellan äpplen och morötter är äpplen mycket lättare att få tag på.

Skaffa äpplen i Minecraft

För att få tag i äpplen i Minecraft kan du leta efter dem i kistor som finns i byar, tempel, minschakt. Du kan också bryta dem.

Hitta en ek (de är extremt vanliga)
Bryt trädets löv.
Fortsätt bryta dem så kommer de att tappa ett äpple så småningom.
Leta efter stora ekar så får du normalt ett äpple av det om inte mer.

Skaffa morötter i Minecraft

Morötter kan hittas i gårdar i byar eller i kistor i tempel, gruvgångar, byar, etc. De finns oftast i bygårdar, även om inte alla bygårdar har morötter.

En morot kan vara svår att hitta, men när du väl har hittat en kan du plantera och odla mer. Till skillnad från äpplen räcker det med en morot för att du ska kunna skapa din egen källa till dem.

  Har du precis köpt en Mac? 14 viktiga appar du bör installera

Skaffa guld i Minecraft

Oavsett om du väljer att mata en häst med ett gyllene äpple eller en gyllene morot, kommer du att behöva guld. Guld är en malm som förekommer under jorden.

För att bryta guld behöver du en järnhacka. Guld kan hittas på nivåerna 2-29. Läs vår guide om Minecraft-malmer för mer information.

Hantverk gyllene morot/äpple

Att skapa ett gyllene äpple eller en morot kräver;

Ett äpple eller morot
Åtta guldtackor

Att tillverka en gyllene morot eller äpple;

Öppna hantverksbordet.
Placera äpplet eller moroten (beroende på vilket du använder) i den mellersta cellen, dvs den andra cellen i den andra raden.
Placera guldtackor i alla återstående celler.
Samla det gyllene äpplet eller moroten.

Uppföd hästar i Minecraft

Du bör ha minst tio gyllene äpplen eller morötter redo. Du kan använda en blandning av båda. Det finns ingen regel som säger att du bara kan mata en häst med äpplen eller bara mata den med morötter. Blanda om du vill eller måste.

  Är det säkert att förhandsgranska din e-post?

Se till att du har minst två tämda hästar.
Ta det gyllene äpplet/moroten i handen.
Använd platsföremålet/användningsåtgärden på hästen medan du håller i moroten/äpplet.
Upprepa tills du ser hjärtan komma från hästen.
Upprepa för den andra hästen.
Om allt går bra får du föl.

Slutsats

Det svåraste med att föda upp hästar är att hitta guldet till äpplena/morötterna. Om du inte vet hur man tämjer en häst måste du i princip ”beställa” den och fortsätta göra det tills den slutar sparka av dig. Det är ungefär det. Det kan ta ganska många försök med vissa typer av hästar medan andra är mycket lättare att tämja.