Hur man flyttar Start-menyn på Windows 11 till vänster

Microsoft har inte slutat experimentera med Start-menyn. Windows 11-förhandsvisningen som för närvarande är tillgänglig på utvecklar- och betabyggkanalerna har en helt ny Start-meny.

Start-menyn i Windows 11

Anmärkningsvärda ändringar som gjorts i Start-menyn på Windows 11 är;

Tog bort den vänstra knappraden och flyttade den till botten
Borttagna brickor och appgrupper
Startknappen har flyttats till mitten av aktivitetsfältet med andra systemappar

Flytta Start-menyn på Windows 11 till vänster

Den nya positionen för Start-menyn är inte dålig. Den lägger till ett slags ”macOS-Dock”-utseende till aktivitetsfältet och OS som helhet. Det ser bra ut men det är inte vad folk är vana vid. Tack och lov har Microsoft gjort det otroligt enkelt att flytta tillbaka Start-menyn till den vänstra kanten av aktivitetsfältet.

Högerklicka på aktivitetsfältet och välj inställningar för aktivitetsfältet från snabbmenyn.
Utöka aktivitetsfältets beteenden.
Öppna rullgardinsmenyn bredvid Aktivitetsfältsjustering och välj Vänster.
Startknappen, Start-menyn och gruppen av fästade appar flyttas alla till vänster.

Hämta Windows 10 Start-menyn på Windows 11

Om du inte gillar den nya Start-menyn har du liten utväg. Det fanns ett registerhack som gjorde det möjligt för användare att få Windows 10 Start-menyn på Windows 11 men det har snabbt tagits bort av Microsoft i en uppdatering till Windows 11. Det är högst osannolikt att det kommer att läggas till tillbaka i den stabila versionen av Windows 11.

Den nya Start-menyn på Windows 11 är annorlunda genom att den inte längre har brickor, men den är på många sätt samma som Start-menyn på Windows 10. Det finns ändringar i användargränssnittet, t.ex. platsen för ström- och inställningar-knappen, och hur nyligen öppnade appar visas men det är inte så stor förändring.

Det enda som är tråkigt med den nya Start-menyn på Windows 11 är att fästade appar nu har mycket mindre utrymme. De svämmar över om du fäster för många av dem och du måste scrolla ner för att komma åt dem. Det motverkar syftet att brickor på Start-menyn på Windows 10 fyllde så bra.

Slutsats

Den nya startmenyn är annorlunda men vi tror inte att den kommer att tas emot lika dåligt som startskärmen i Windows 8. Microsoft har lagt ner en del grundarbete för det nya användargränssnittet med hur det utformade Windows 10 Start-menyn. Som sagt, om du inte gillar, kommer det utan tvekan finnas tredjepartsappar utvecklade för att fixa det.