Hur man fjärrstyr Android från PC (Vise Versa) – 2023

I dagens moderna tid har Android-mobiler blivit våra följeslagare. Dessa är populära bland ungdomar på grund av deras rimliga pris och de senaste funktionerna som högkvalitativa kameror, stor RAM-kapacitet, höghastighetsprocessorer, stor lagringsstorlek och mer.

Ibland är vi på en annan plats och vi måste komma åt vår dator för att se några viktiga filer eller kontrollera åtgärder. Vi måste också vägleda en vän eller släkting om några steg i en viss app.

Så vi måste komma åt deras dator. Vi behöver en PC för att komma åt deras dator, men ibland har vi ingen dator för tillfället. Så vi är beroende av Android-telefonen. Android-telefoner används för att styra datorn.

Om du inte vet hur man styr datorn från en Android-enhet är den här artikeln verkligen för dig. I den här artikeln kommer vi att diskutera en steg-för-steg-procedur för att komma åt eller hantera en PC från en Android-enhet.

Hur man styr PC från Android-telefon.

Följ stegen nedan för att ställa in din PC och din telefon för att styra din PC från din Android-telefon.

Förberedelsesteg för PC:

Steg 1. Först och främst måste du Ladda ner Team Viewer på den dator du vill komma åt på distans.

Steg 2. Starta programmet på skrivbordet genom att dubbelklicka på filen TeamViewerQS-en.exe.

Steg 3. Efter att ha startat programmet kommer du att se ett fönster i systemets numeriska ID och ett lösenord ges för att komma åt den datorn. Observera att användarnamnet och lösenordet är för senare användning.

Obs! Du kan också skapa ett Teamviewer-konto för att få obevakad åtkomst och obegränsad filåtkomst.

Kontrollera också: – Teamviewer-alternativ

Förberedelsesteg för Android-enhet:

Ladda ner TeamViewer.

TeamViewer är en av de populära Android-apparna för att komma åt datorer från Android-enheter på distans. Den är tillgänglig på Google Play Butik gratis. Det ger enkel åtkomst till din fjärrdator utan att brandväggen avbryts.

Vi kan komma åt vår dator hemma för att få nödvändig information. Den ger dig alla mus- och tangentbordsfunktioner och låter dig överföra filen i båda riktningarna. Cirka 50 miljoner människor laddar ner den här appen.

Steg 1. Ladda ner och installera Team Viewer från Ladda ner-knappen.

Steg 2. Starta Team Viewer på din Android-telefon. Efter lanseringen kommer du att se två rutor, en för ett användarnamn och en för ett lösenord.

Steg 3. Ange nu Team Viewer-användarnamnet och lösenordet för den dator som du vill ansluta till. Tryck sedan på knappen Anslut till partner.

Steg 4. Efter anslutning kommer du att se kontrollinstruktionerna. Minimera dem för att se din skrivbordsskärm.

Obs: Om det är aktiverat på din PC, kan du också bläddra i din PC:s filsystem och överföra vilken fil du vill om funktionen är aktiverad på datorn.

Sammanfattningsvis är den här metoden fördelaktig om du vill fjärrstyra datorn från en Android-telefon. Du kan också använda den här metoden för att komma åt en dator från en annan dator på distans. Om du behöver hjälp får du gärna kommentera nedan.