Hur man fixar Windows som hänger i en parallell miljö

Parallels är en av de bästa virtuella maskinapparna för att köra ditt Windows-operativsystem ovanpå vilket operativsystem som helst. Det är snabbt, effektivt integrerat och erbjuder ett enkelt användargränssnitt. Men det är inte ofelbart, och din Windows kan frysa på Parallels då och då.

Låt oss titta på de bästa sätten att fixa dina hängda Windows på Parallels.

Fast med ett hängt fönster på paralleller? Här är varför

Den virtuella maskinens appmarknad är mångsidig. För Windows, det populäraste operativsystemet i världen, är konkurrensen ännu hårdare. Den är full av kvalitetsverktyg, och enligt vår åsikt slår Parallels dem alla.

Men även med alla dess glänsande funktioner och design kommer den att hamna i problem varje gång i en blå måne – ett fruset fönster är en sådan bugg. Även om din Windows kan hängas på Parallels av olika anledningar, måste vi från början konstatera att ingen enskild orsak kommer att vara sann för alla som stöter på detta fel. Som sagt, här är några av anledningarna:

 • Otillräckligt minne: När du först konfigurerar Parallels-appen på din Mac måste du tilldela en minsta mängd minne som krävs för att köra Windows ovanpå den virtuella maskinen utan några svårigheter. Så om du inte har ställt in minnet lika med (eller till och med högre i vissa fall) minimikravet, kan du möta oväntade buggar som att datorn hänger, etc.
 • Hårdvaruproblem: Hårdvaruproblem som felaktigt RAM-minne och överhettning kan ibland leda till en frusen Windows-dator på din Parallels virtuella maskinapp.
 • Korrupt Parallels-app: I sällsynta fall kan själva Parallels-appen bli korrupt. Detta kan hända av många anledningar – en plötslig avstängning av din Mac eller Parallels-app förra gången, en attack med skadlig programvara eller till och med en föråldrad version av Parallels. För att fixa dina frusna Windows måste du först vidta lämpliga åtgärder och förbättra din Parallels-app.
 • Oavsett anledningen har vi samlat ihop några knep som hjälper dig att fixa din app och få allt på rätt spår igen.

  1. Starta om Parallels

  Oavsett om det är din smartphone eller en persondator, har att starta om en dator varit och förblir det rekommenderade tipset som först kommer att tänka på för de flesta plötsliga buggar. Och det är inte utan anledning – en enkel omstart frigör ditt minne, frigör din dator från alla tidigare uppgifter eller processer, vilket ger dig en nystart igen.

  Så gör det. Gå till toppen av ditt värdoperativsystem, klicka på Parallels-ikonen och välj Åtgärder > Starta om. Klicka på Ja för att starta om datorn direkt. När du startar upp igen kommer din Windows inte att frysas längre.

  2. Starta Windows i felsäkert läge

  I vissa fall, istället för de vanliga hängande Windows där du inte kan flytta runt något, kan du fastna i fall där du får en svart skärm.

  Här måste du upprepa ett annat känt Windows-felsökningstips: att starta upp Windows i felsäkert läge. Eftersom du kör Windows på Parallels kommer stegen att skilja sig något, men den underliggande logiken förblir densamma.

  Naturligtvis kräver detta att du först kan komma åt ditt Inställningar Windows. I vissa fall kanske du kan göra detta; i andra gör du förmodligen inte det. Ändå är det värt ett försök i alla fall. Så här kommer du igång:

  • Högerklicka på Start-menyn och välj Inställningar.
  • Gå till System > Återställning.
  • Under Avancerad start klickar du på Starta om nu.
  • Vid omstarten klickar du på skärmen Välj ett alternativ och väljer Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar.
  • Välj Starta om.

  Vid nästa omstart klickar du på 4 (F4) eller 5 (F5) från en lista med alternativ för att starta om din Windows till felsäkert läge. När du har öppnat ditt Windows i felsäkert läge för första gången kan du försöka hitta problemen (och sedan åtgärda dem) på samma sätt som du skulle göra på en Windows-dator.

  3. Tvångsavsluta Parallels-appen

  Om de två ovanstående stegen inte kunde fixa ditt icke-svarande Windows på Parallels, gå till det nukleära alternativet: tvinga avsluta din Parallels-app från Mac.

  Som de flesta människor, om du använder Parallels för att köra Windows på en Mac, är din bästa insats för detta Activity Monitor. Tänk på Activity Monitor som Apples egen Task Manager. Det är vad du går till när en process eller app börjar bete sig dåligt eller trögt. I det här fallet kan du avsluta Parallels-appen från Activity Monitor. Här är hur:

 • Gå till Finder > Applikationer > Verktyg.
 • Klicka på Activity Monitor.
 • På Activity Monitor, välj processnamnet och klicka på Stopp (X)-menyn uppifrån.
 • Välj Force Quit för att fortsätta med uppsägningen.
 • Det är allt – ditt hängda Windows kommer att avslutas. Starta nu om Parallels-appen och starta upp ditt Windows på nytt.

  4. Använd Aktivitetshanteraren

  Aktivitetshanteraren är populär på Windows, och du har förmodligen använt den många gånger också. Aktivitetshanteraren kan ibland användas på virtuella Windows för att ta tillbaka den från sin frusna dvala också. Så här kommer du åt Task Manager på Windows på Parallels:

 • Tryck på Ctrl + Alternativ + Delete genvägen på din Mac.
 • Välj nu Aktivitetshanteraren från den tillgängliga listan med alternativ.
 • Därifrån väljer du alla uppgifter individuellt och klickar sedan på Avsluta uppgift.
 • Det är allt – avsluta alla processer tills det inte finns några kvar, och se sedan om du kan använda ditt Windows normalt. Om du inte kan, gå till nästa metod nedan.

  Alternativt kan du också klicka på Byt användare från huvudmenyn efter ovan nämnda första steg. Därifrån klickar du på Ström > Starta om för att starta upp din dator igen.

  5. Uppdatera eller installera om Parallels

  Oavsett om det beror på att du glömt att uppdatera Parallels-appen, fick ett fel på grund av en abrupt avstängning eller något annat – ett problem med Parallels-appen kan naturligtvis leda till olika problem i din virtuella maskin. Ett långsamt Windows som fryser då och då är en av dem.

  Även om Parallels kommer med en automatisk uppdatering kan du även uppdatera appen manuellt. Gå till toppen, klicka på Parallels-ikonen och välj Sök efter uppdateringar…

  Appen kommer att leta efter nya uppdateringar och installera dem om den hittar några.

  Alternativt, om allt misslyckas, kan du installera om Parallels-appen och starta allt på nytt. Här är hur:

  • Stäng av din applikation.
  • På din Mac går du till Finder > Program.
  • Dra nu Parallels Desktop-ikonen till papperskorgen.
  • Töm papperskorgen och starta sedan om din Mac.

  Slutligen, ladda ner Parallels-appen igen, ställ in ditt Windows på den och börja allt från ett rent blad.

  Använd tipsen ovan för att fixa dina hängda fönster parallellt

  Parallels är en utmärkt app för att köra din Windows-dator på Mac. Det fungerar bra för det mesta, men i sällsynta fall kan det orsaka fel på dig. Att bli träffad av en Windows på Parallels som inte svarar startar upp i ett sådant fel. Prova ovanstående metoder för att få ditt Windows att fungera igen, och om du har andra praktiska knep, glöm inte att lämna dem i kommentarerna nedan.