Hur man fixar League of Legends som inte öppnas eller fastnar på laddningsskärmen på Windows

Har du problem med att öppna League of Legends på din Windows-enhet? Klickar du på spelikonen, men ingenting händer, eller fortsätter laddningsskärmen att laddas på obestämd tid? Detta kan vara extremt frustrerande, speciellt om du är på humör att spela spelet. Varför uppstår detta problem?

Den här artikeln kommer att diskutera orsakerna till att League of Legends inte öppnas och hur man löser problemet.

Varför vägrar League of Legends att öppna på Windows-enheter?

Det kan finnas flera anledningar till varför League of Legends inte öppnas på din enhet eller fastnar på laddningsskärmen. Här är några viktiga:

 • Din enhet uppfyller inte League of Legends systemkrav.
 • Din enhet är utrustad med nödvändig hårdvara, men den förblir överväldigad av andra processer.
 • Kontot du använder för att spela spelet har ett problem.
 • Vissa redundanta filer i mapparna Logs och Config stör spelets bearbetning.
 • Windows Defender-brandväggen blockerar League of Legends-klienten eftersom den tror att den är skadlig.

Nu när du känner till orsakerna, låt oss tillämpa de relevanta korrigeringarna så att du kan öppna och spela spelet.

Om du stöter på ett specifikt fel när du startar spelet, bör du söka efter lösningar som är specifika för det felet. Eftersom varje fel har en annan lösning kan det hända att samma korrigeringar som beskrivs i den här artikeln inte fixar alla.

10 sätt att fixa League of Legends om det fastnar på laddningsskärmen

Om League of Legends inte öppnas på din enhet, byt till ett annat konto, stäng alla spelprocesser och starta om spelet, rensa mapparna Config och Logs, stäng resurskrävande processer och vitlista spelet i Windows Defender. Om inget annat fungerar kan du behöva installera om det.

Nedan hittar du instruktioner om hur du tillämpar alla dessa korrigeringar.

1. Tillämpa preliminära kontroller

Du bör först tillämpa följande preliminära korrigeringar, eftersom de kan lösa problemet direkt:

 • Kör League of Legends som administratör. För det, högerklicka på spelfilen och klicka på Kör som administratör.
 • Kontrollera de lägsta och rekommenderade spelkraven från League of Legends hemsida och jämför dem med din enhets specifikationer. Om din hårdvara inte uppfyller kraven måste den uppgraderas.
 • För att säkerställa att kontospecifika problem inte orsakar det här problemet, skapa ett nytt konto och använd det för att logga in. Om du inte upplever några problem den här gången och spelet läses in, finns det ett problem med ditt andra konto. Därför bör du från och med nu använda det nya kontot.
 • Stäng alla andra spel som körs samtidigt med League of Legends, särskilt de som använder samma spelklient. Detta kommer att eliminera möjligheten att deras störningar orsakar problemet.
 • Även om det är mindre troligt, kan det också orsaka problemet som diskuteras om du har en föråldrad grafikdrivrutin. För att förhindra detta, se till att uppdatera din grafikdrivrutin på Windows.

Om ovanstående korrigeringar inte hjälper, börja tillämpa de återstående korrigeringarna.

2. Vänta ut

Ibland tar League of Legends lite längre tid än vanligt att starta upp. Det är mer sannolikt att det händer om din hårdvara inte är tillräckligt stark och knappt uppfyller systemkraven. Så om du precis har lanserat League of Legends och det verkar ha fastnat vid laddningsskärmen, vänta ett tag för att säkerställa att spelet inte bara tar extra tid att ladda.

Om skärmen förblir fast i några minuter ligger problemet någon annanstans. Börja därför tillämpa de återstående korrigeringarna.

3. Kontrollera din Internetanslutning

League of Legends är ett serverberoende spel för flera spelare. För att spela spelet måste din enhet vara ansluten till internet. Om du inte är ansluten till internet, eller om själva anslutningen är instabil, kanske spelet inte startar eller körs korrekt. Se därför till att din enhet har en aktiv internetanslutning.

Om enheten är ansluten kontrollerar du stabiliteten för internetanslutningen. Om anslutningen verkar vara instabil, tillämpa lämpliga korrigeringar för att stabilisera den.

4. Inaktivera fuskprogramvara

League of Legends tolererar inte användningen av fusk och hacks för att få en fördel i spelet. Om du modifierar spelfiler eller använder fuskprogramvara för att hacka dig in i spelet släpper League of Legends dig inte in. På grund av detta kan det hända att spelet inte startar eller fastnar på laddningsskärmen.

Om du använder någon fuskprogramvara från tredje part, stäng av den. Återställ också alla obehöriga ändringar du kan ha gjort i spelfilerna för att få en orättvis fördel.

5. Starta om spelet efter stängning av Riot- och LoL-processerna

Först och främst, stäng alla Riot- och League of Legends-processer i Task Manager och starta spelet igen. Att ta det här steget kommer att säkerställa att League of Legends inte misslyckas med att öppnas på grund av ett tillfälligt fel. Följ stegen nedan för att stänga uppgifterna:

 • Skriv ”Enhetshanteraren” i Windows Search och öppna Task Manager-appen.
 • Hitta alla Riot- och LoL-processer.
 • För att avsluta varje process, högerklicka på den och klicka på Avsluta uppgift.
 • 6. Frigör systemresurser

  League of Legends är ett extremt resurshungrigt spel. Det kräver betydande processorkraft för att fungera korrekt. Om din systemhårdvara knappt uppfyller spelets minimikrav, se till att det finns tillräckligt med resurser tillgängliga för att spelet ska fungera smidigt.

  För att se det, öppna Aktivitetshanteraren och kontrollera CPU, GPU och RAM-användning. Om användningsprocenten för dessa resurser tangerar 100 % med jämna mellanrum, är din hårdvara under allvarlig påfrestning. Spelet har med andra ord inte tillgång till de resurser som krävs för att fungera korrekt.

  Om så är fallet måste du stänga grafikintensiva uppgifter som körs samtidigt med spelet. Genom att stänga dem kommer ditt system att ha fler resurser tillgängliga som League of Legends kan använda för att fungera smidigt.

  7. Ta bort mapparna Konfig och Loggar

  Filer i mappen Loggar innehåller information om fel och problem du stöter på i spelet. På samma sätt innehåller mappen Config information om spelkonfiguration och inställningar. Problemet som diskuteras kan orsakas av störningar från dessa filer. Därför bör du ta bort de tidigare nämnda mapparna.

  Oroa dig inte; du kan säkert ta bort dem eftersom League of Legends kommer att återskapa dem när du startar om spelet. Följ dessa steg för att ta bort dem:

 • Öppna File Explorer.
 • Navigera till spelets installationsmapp. Om du inte ändrade standardplatsen under installationen, hittar du spelet här:
   C:\Riot Games\League of Legends 
 • Leta reda på mapparna Logs och Config.
 • För att ta bort dessa mappar, högerklicka helt enkelt på dem och välj Ta bort.
 • 8. Inaktivera alla aktiva överlägg i spelet

  Använder du några överlägg i spelet, särskilt Discord-överlägget, när du spelar League of Legends? Om så är fallet bör du inaktivera dem innan du startar spelet för att säkerställa att spelet inte fastnar på laddningsskärmen på grund av en överlagring. För att stänga av Discord-överlägget, följ stegen nedan:

 • Klicka på kugghjulsikonen (Användarinställningar) i det nedre högra hörnet.
 • Navigera till fliken Game Overlay till vänster.
 • Stäng av reglaget bredvid Aktivera överlagring i spelet.
 • Om du inte vill stänga av överlägget för alla spel men bara League of Legends, följ stegen nedan:

 • Klicka på kugghjulsikonen (Användarinställningar) i det nedre högra hörnet.
 • Navigera till fliken Registrerade spel till vänster.
 • Klicka på bildskärmsikonen bredvid League of Legends.
 • Om du använder något annat överlägg kan du också stänga av det på liknande sätt i inställningarna för appen.

  9. Vitlista League of Legends från Windows Defender-brandväggen

  Om spelet öppnas i några sekunder och sedan stängs, kan det hända att Windows Defender-brandväggen blockerar det. För att utesluta denna möjlighet bör du vitlista League of Legends från Windows Defender-brandväggen. Om du aldrig har gjort det förut, kolla in vår guide om hur du tillåter appar via Windows-brandväggen.

  På samma sätt, om du använder ett antivirus från tredje part som du tror kan störa spelprocessen, antingen inaktivera det eller vitlista spelfilerna genom det.

  10. Installera om League of Legends

  Om ingen av ovanstående korrigeringar löser ditt problem och spelet inte öppnas, kan du behöva installera om det. Innan du påbörjar installationsprocessen bör du avinstallera den befintliga installationen. När du har avinstallerat det kan du installera om spelet efter att ha laddat ner det från den officiella webbplatsen, precis som du gjorde första gången.

  Gå tillbaka till att spela League of Legends på Windows

  När League of Legends inte öppnas kan frustration skapas. Om ditt system uppfyller minimikraven för spelet och du inte upplever några specifika fel, bör korrigeringarna ovan lösa problemet och du bör kunna spela spelet. När ingen av korrigeringarna fungerar, installera om spelet.