Hur man fixar ett USB-minne som inte överför data på Windows

Så du kunde inte kopiera dina data med ett USB-minne. Kanske försökte du kopiera dina filer men drabbades av ett fel däremellan, eller så skedde ingen överföring från början. Om så är fallet, oroa dig inte, eftersom det inte finns något att få panik över. Många har mött detta plötsliga fel tidigare och kommer att möta det igen, men det finns sätt att åtgärda det.

Medan USB-dataöverföringsfel inträffar av olika anledningar, finns det definitiva korrigeringar som kommer att få din kopiering tillbaka till det normala i tid. Vi har gått igenom en mängd metoder för att bli av med försvagande fel för gott, och nedan presenterar vi den bästa. Låt oss börja med den enklaste.

1. Koppla ur och sätt tillbaka USB-minnet

De enklaste lösningarna är ofta de mest försummade. Vi säger detta ofta för många tekniska saker, så naturligtvis gäller detta för alla typer av problem med ett USB-minne också. Om du inte kan flytta data med ditt USB-minne, prova att koppla ur det och sätta i det igen. Du skulle bli förvånad över hur ofta detta enkla trick gör jobbet åt dig.

Det är inte ovanligt att en USB-enhet ger fel på grund av att du kopplat in den på ett felaktigt sätt, eller att den inte passade in hela vägen. Som sådan, när du ansluter den igen, se till att den sitter ordentligt i USB-porten.

2. Uppdatera din USB-enhets drivrutiner

USB-drivrutinen är en uppsättning instruktioner som låter ditt USB-minne interagera med Windows. Rent praktiskt betyder det att utan en ordentlig drivrutin installerad är ditt USB-minne lika bra som en sten för din PC.

I de flesta fall installerar Windows den senaste versionen av USB-drivrutinen så snart du kopplar in ett USB-minne. Men om detta inte fungerade kan du uppdatera det själv via Enhetshanteraren.

Enhetshanteraren är en speciell Windows-app som låter dig visa och hantera din PC-hårdvara. För att öppna Enhetshanteraren, gå till startmenyns sökfält, skriv ”enhetshanteraren” och välj den bästa matchningen. Från huvudmenyn högerklickar du på USB-minnet och väljer Uppdatera drivrutin.

Det är allt—din UBS-drivrutin kommer att uppdateras på några sekunder, och du är lika bra att gå. Försök nu att kopiera igen och se om du har några problem.

Om Windows fortfarande inte kan hitta några drivrutiner kan du försöka hitta dem själv. Notera tillverkaren och modellnumret

3. Utför en skanning av skadlig programvara

Skadlig programvara kan skapa alla typer av problem på din PC. Från de minsta buggar till omfattande korruptioner – skadlig programvara kan göra allt. Problem med din USB är ett annat sådant problem som kan uppstå på grund av skadlig programvara.

I de flesta fall räcker det ofta med en snabbskanning med Microsoft Defender för att hitta och fixa olika skadliga program på din PC. Så ge Microsoft Defender en chans och se om det åtgärdar felet.

4. Formatera ditt USB-minne

Om dataöverföringen avbröts mitt i en process, är det mycket troligt främst ett korruptionsproblem. Liksom allt inom teknik kan USB-korruption uppstå på grund av störningar på en mängd olika sätt – mjukvara, hårdvara och så vidare.

Det viktiga är hur du går från det. Om ingen av metoderna ovan har fungerat hittills, rekommenderar vi att du går igenom snabbformatet och börjar om på nytt.

Var dock varnad – när du formaterar din USB kommer all din data att raderas helt och du kommer att ha ett tomt USB-minne. För att formatera din USB, gå till File Explorer och högerklicka på USB-minnet. Därifrån klickar du på Egenskaper och väljer Format.

Och det är det — när ditt USB-minne kommer att formateras bör du kunna överföra dina USB-data till och från ditt Windows igen.

5. Starta om din dator

Om du har provat alla ovanstående metoder och ingen av dem har fungerat hittills, är det troligt att problemet inte är med USB-minnet utan med datorn. Om så är fallet är det första vi skulle vilja rekommendera att starta om din dator. Du skulle bli chockad över hur en enkel omstart ofta räcker för att fixa många plötsliga problem i en PC.

Så gör en enkel omstart och se om det löser ditt USB-kopieringsproblem.

6. Kontrollera om det finns kompatibilitetsproblem

Ett annat tillägg till att kolla upp saker med datorn först, det är ofta bra att kontrollera kompatibiliteten för vilken programvara eller hårdvara du använder med din PC. Kom ihåg att kompatibilitet ofta är en av de första sakerna du bör kolla upp när du köper mjukvara eller hårdvara till dig själv.

Om du inte kan överföra data via ditt USB-minne är det ganska troligt att USB-minnet inte är kompatibelt med din PC.

7. Prova ett annat USB-minne (eller anslut det till en annan dator)

Om du har provat med alla metoder och knep från ovan men fortfarande inte kan överföra dina data från USB-minnet, så finns det troligtvis ett problem med själva USB-minnet.

Faktum är att din hårdvara kan gå sönder hela tiden. Och om du har använt ditt USB-minne ett tag kan tiden snabbt slita ut det efter kontinuerlig användning. Så om du har en extra USB-enhet liggandes eller kan ordna en från en vän, kan det vara ett bra tillfälle att kolla upp det nu.

Om det fungerar så är det tydligt var problemet ligger. I likhet med ditt USB-minne kan du ha en felaktig USB-port på din Windows. Återigen, att prova flera USB-minnen kommer att vara till hjälp i sådana fall.

Om ingen av dem fungerar, är det mycket troligt ett problem med kortplatsen. Att få din dator undersökt av en teknisk specialist kommer att vara till hjälp i dessa fall.

De bästa sätten att överföra dina data till och från en Windows-dator

Att överföra dina filer med USB är ett av de bästa sätten att flytta dina filer eller annan viktig data. Även om det är sant att det inte är den enda metoden att göra detta, är det rimligt att säga att det kommer att förbli utbrett under överskådlig framtid. Så problem med allt tekniskt kommer att förbli oavsett vad. Men problem i allt tekniskt är typiska, och din UBS-enhet är inte annorlunda. Oroa dig inte. Prova ovanstående metoder, och du kommer att vara bra att gå på nolltid.