Hur man får en blå bock på Instagram och rör sig mot sociala medier

Blåfästingen var en gång eftertraktad att vara en symbol för prestige och originalitet, då endast företag och kända personligheter var tillåtna i Metas blåfästingklubb. Nu, från februari 2023, kan du få den där blå bocken till ett prenumerationspris! Läs vidare för att lära dig hur du får en blå bock på Instagram och hur flytten kommer att hjälpa dig digitalt.

Kommer du ihåg att det var en häpnadsväckande upplevelse att hitta någon som såg ut som du? Nuförtiden kan det vara galet att snubbla över din dubbelgängare online av en helt annan anledning – identitetsstöld. Problemet är verkligt och skrämmande. Dessutom försöker sociala medieplattformar fixa det genom att lägga till nya funktioner för att hålla våra identiteter säkra.

Precis som det lade en av pionjärerna, Instagram, till konceptet profilverifiering 2014. Twitter introducerade dock konceptet blå bock eller profilverifiering redan 2009. Eftersom den här artikeln är baserad på Instagram kommer vi att ta en titta på hur du kan få en blå bock på Instagram,

Tillåt mig att chocka dig med det faktum att Instagram har mer än 1,6 miljarder konton i april 2023. Så föreställ dig bara hur svårt det skulle vara för någon känd att säkra sin identitet. Det var då den blå bocken skapades för att göra det enkelt för användare att hitta kända och äkta konton. Mestadels, som tidigare nämnts, är dessa verifierade användare kändisar, offentliga personer, företag och multinationella företag.

Betydelsen av Instagram Blue Tick?

Den blå bocken har också andra synonymer, som blått märke eller Instagram-verifierat märke. Dessutom är den blå bocken inte bara en slumpmässig bock som visas på din profil. Det är ett bevis på legitimitet, popularitet och berömmelse online. En sorts varumärkesskydd. Den blå bocken visas bredvid kontonamnet i sökningar och när Instagram-kontoägaren kommenterar inlägg.

Att identifiera användaren som en officiell profil är uppenbarligen märkets primära funktion. Eftersom det stoppar identitetsstöld och identitetsstöld är Instagram-verifiering endast tillgänglig för de personer eller företag som antingen är kända eller som har korrekt identitetsbevis (den betalda blå bocken)

Instagram tillhandahåller en verifieringskontroll för konton som representerar välkända företag och influencers när det finns en hög risk för att kontot efterliknas. Detta kommer att göra det lättare för Instagram-användare att hantera verkliga företag och individer de vill följa.

Redan 2018 började Instagram låta användare begära verifiering. Dessutom, om ett konto har en blå bock, betyder det att Instagram manuellt har krysskollat ​​profilen och användarnas detaljer. Detta är ytterligare en av Instagrams metoder för att hjälpa till att skydda användarnas integritet.

Instagram tar hänsyn till ett antal faktorer när man beslutar om den verifierade blå bocken ska tillhandahållas eller inte när någon begär det. Om det finns en betydande möjlighet att kontona kommer att efterliknas, är det en av de viktigaste övervägandena som de tar hänsyn till.

För att vara berättigad till verifieringen med blå bock måste individer vara offentliga personer, till exempel varumärken, kändisar eller influencers. Dessutom finns det en annan metod för att få en blå bock är att betala. Men det finns en hake här. Du får ingen blå bock bara genom att betala. Du måste också skicka in några dokument för att styrka din identitet.

Fördelar

Att få det Instagram-verifierade klistermärket har olika fördelar, av vilka några anges nedan:

 • Instagram-bocken gör det lättare att uppmärksamma ditt varumärkes exklusivitet.
 • Det är ett enkelt tillvägagångssätt för att förbättra din Instagram-tillväxt, öka din efterföljare och öka varumärkesexponeringen.
 • Verifiering höjer professionaliteten hos ett företags eller influencers onlineprofil och genererar därmed ytterligare samarbeten och affärsmöjligheter.
 • Instagram kan erbjuda prioriterad kundvård till vissa verifierade användare, vilket möjliggör snabbare lösning av kontorelaterade problem.
 • Den blå bocken hjälper till att förhindra andra från att använda ditt konto för att begå bedrägerier genom att förhindra att människor utger sig för att vara du och skydda din integritet.

Som du kan se kan att lägga till denna enkla blå bock på din Instagram-profil avsevärt påverka dina ansträngningar för att öka varumärkeskännedomen och växa du följer på den sociala medieplattformen. Nu när vi har sett fördelen låt oss ta en titt på

Behörighet

#1. Verklig

För att vara berättigad till verifiering måste ditt Instagram-konto vara kopplat till en verklig person, en välkänd figur eller ett erkänt företag eller entitet. Om du är någon som låtsas vara någon annan, så har jag dåliga nyheter för dig. Du kommer inte att kunna få en blå bock.

#2. Original

Instagram tillåter bara användare att ha ett verifierat konto åt gången. Du måste därför välja det primära kontot för att gå igenom verifieringsprocessen om du har flera fasta konton. Eller så kan du radera de Instagram-konton som är överflödiga.

#3. Allmän profil

Du kan inte ha din privata profil på Instagram, eftersom Instagram-märket endast är till för offentliga personer och kändisar.

#4. Komplett

Kravet anger att det måste ha en profilbild, en bio och minst ett Instagram-inlägg i flödet. När du ber om verifiering måste kontot användas direkt.

#5. Anmärkningsvärd

För att vara berättigad till verifiering måste ditt Instagram-konto vara länkat till ett välkänt varumärke eller person, ha många sökningar eller göra frekventa nyhetsuppträdanden.

Tillsammans med ovanstående krav måste du också godkänna Instagrams Användarvillkor och plattformens riktlinjer för communityn. Detta tyder på att om du tidigare har blivit avstängd för att ha brutit mot dessa riktlinjer är det osannolikt att din verifierade profil kommer att godkännas.

Hur blir man verifierad på Instagram?

Det första och viktigaste kravet är att du måste spendera $8 per månad för att få ett verifierat konto.

 • Logga in på ditt konto
 • Väl i din Instagram-profil, tryck på ”Meny” -knappen i det övre högra hörnet, tryck sedan på ikonen för ”Inställningar” och tryck på ”Kontocenter”

 • Tryck på ”Meta Verified”, som ligger nära botten
 • Betala beloppet och fyll i ansökan
 • Tryck på ”Skicka” när du har slutfört din ansökan

Och grattis, du har gjort det; verifieringsprocessen är på väg!

Misstag att undvika på Instagram

 • Använd inte tjänster från tredje part för att öka antalet följare. Om du vill ha fler leads och försäljningar för ditt företag bör du använda välrenommerade marknadsföringsverktyg.
 • Lägg inte till länkar i din bio till andra sociala mediekanaler.
 • Ge inte falsk information.
 • Bryt inte mot Instagrams regler och policyer.
 • Även om du är äkta och har original, meningsfullt innehåll gör skillnad, kan du också använda Instagrams analysverktyg för att övervaka framgången för dina kampanjer.

  Hur kan man öka chanserna för verifiering?

  Instagram gör det ganska tydligt att även om ditt konto uppfyller kraven för verifiering finns det ingen garanti för att du kommer att få den blå bocken. Det är en bra idé att omsätta följande råd i praktiken för att ge dig själv den bästa chansen att bli accepterad:

  #1. Komplettera din bio

  En fullständig profil är en av de första sakerna som Instagram tar hänsyn till när man bestämmer sig för att verifiera ditt konto eller inte. Se till att du fyller i bion som innehåller all nödvändig information.

  Använd en Instagram Bio Generator eller få hjälp av någon AI för att bygga den perfekta bion för en distinkt och expertprofil. Eller om du inte är för bra med ord, det finns många bra professionella biogeneratorer som kan användas.

  #2. Bli nyhetsvärd

  Ditt konto måste vara nyhetsvärde för att uppfylla Instagrams grundläggande krav för verifiering. Att få ditt namn i nyheterna är ett sätt att göra detta. För att få ditt namn i media kan du skicka ut pressmeddelanden och ett mediakit.

  För ännu större exponering kan du få kontakt med regionala medier och andra viktiga publikationer.

  #3. Förbättra din internetnärvaro

  Arbeta med att förbättra din webbnärvaro för att göra den mer sökbar. Det minskar dina chanser att få ditt konto verifierat om ditt namn bara visas på Instagram.

  Genom att använda en tjänst som Thrive Themes för att optimera din webbplats och andra sociala mediekonton kan du öka din synlighet online och bli mer märkbar i webbsökningar. Dessutom kan du delta som gäst i filmer och poddar samt skriva artiklar som gäst för andra välrenommerade webbplatser.

  Det är en bra idé att få kontakt med alla proffs du har arbetat med tidigare på LinkedIn eftersom det är ett så viktigt professionellt nätverk. När du gör detta kan du kanske få kontakt med dessa människor och anpassa din uppsökande kampanj genom att använda någon av dessa LinkedIn-meddelandemallar samt genom att dra fördel av ett ökat nätverk med LinkedIn-grupper.

  #4. Öka din följare på Instagram

  Enligt många professionella inom marknadsföring på sociala medier kräver ett visst antal följare att få ett Instagram-verifierat konto. Instagram har dock inte verifierat eller klargjort detta.

  Även om det inte finns ett obligatoriskt behov av Instagram-verifiering, ger fler följare dig en mer igenkännbar profil. Om du vill få den blå bocken på Instagram måste du fortsätta att utöka din räckvidd och öka din följarskara.

  #5. Posta regelbundet

  Kraven anger att du bara behöver ett inlägg för att ta hänsyn till blue check-verifiering, men i teorin bör du vänta med att ansöka tills du har en mer etablerad Instagram-profil.

  Du behöver ett aktivt konto med ett stort antal följare om du vill bli känd online. Detta är en viktig indikation på dina förtjänster, och det kommer att avsevärt öka dina chanser att bli antagen.

  Använd en mängd olika karuseller, bilder, videor, rullar och Instagram-berättelser för att ändra vilka typer av inlägg du publicerar. Du kan öka räckvidden för dina inlägg genom att inkludera trendiga hashtags.

  #6. Öka engagemanget

  Att delta med dina följare kommer också att förbättra dina chanser att få Instagrams blåa märke. Majoriteten av sociala medieplattformar ser interaktionshastigheter som en stark indikator på att vara verklig.

  För att andra användare ska kunna se inlägg från konsumenter som använder dina varor eller tjänster, rekommenderar Instagram att du uppmuntrar dina kunder att tagga ditt varumärke i sina bilder. Använd de senaste Instagram-berättelsefunktionerna, såsom omröstningar och frågor och svar, för att locka dina följare att interagera med ditt konto oftare.

  Författarens dom

  Det finns fördelar med att bli en Instagram-verifierad användare. Använd råden i den här artikeln för att förbättra dina chanser att bli godkännande så att du kan börja dra nytta av de många fördelarna som kommer med att ha den blå bocken bredvid ditt namn på Instagram.

  Tänk på att genom att koncentrera dig på att skapa högkvalitativt, fängslande innehåll som din publik kommer att älska och uppskatta, kan du fortfarande uppnå fantastiska prestationer på plattformen oavsett om du får den blå bocken eller inte.

  Nästa upp, lär dig hur du tystar någon på Instagram för ett renare och mer anpassat flöde.