Hur man får Apples studentrabatt

Viktiga takeaways

  • Apples studentrabatt gör det möjligt för dem i utbildning att spara pengar på Mac, iPad och andra produkter, inklusive renoverade enheter.
  • Rabatten är tillgänglig för studenter, de som studerar vidare och till och med föräldrar som köper till sina berättigade barn.
  • Om du inte är berättigad, överväg andra sätt att spara pengar på Apple-produkter, som att köpa renoverade enheter eller handla med dina gamla enheter.

Tack vare Apples studentrabatt kan de i utbildningssystemet dra nytta av fördelarna med Mac och iPad utan så stor prislapp. Läs vidare för att lära dig hur du kan få Apples studentrabatt och spara pengar.

Vad är Apples studentrabatt och vem kan få det?

Apples studentrabatt gäller alla som läser ett program på college. Du ska inte ha några problem att spara pengar om du går första året på universitetet, men det är också möjligt att använda Studentrabatten om du är i ett senare skede av din kurs (till exempel om du läser en doktorand).

Apples studentrabatt gäller även personer i åldern 16+ som går vidareutbildning före universitetet. Föräldrar kan också köpa produkterna till sina barn, så länge de skickar in den personens dokumentation som bekräftar att de är kvalificerade.

Studentrabatten är en bredare del av Apples utbildningspriser initiativ. Så lärare och personal vid utbildningsinstitutioner kan spara pengar på samma produkter som sina elever.

För alla utbildningsrabatter måste du tillhandahålla dokumentation för att bekräfta din identitet. Du kan till exempel visa ditt antagningsbrev eller anställningsavtal.

Vad ingår i Apples studentrabatt?

Förutom att spara pengar på Mac, iPad och AirPods, har Apple även inkluderat Pro Display XDR och Studio Display i studentrabatten. Du kan också få rabatt på Apple Music, som fungerar på samma sätt som att få Spotify billigt som student.

Om du inte har något emot att ha en renoverad produkt kan du spara mer pengar genom Apples Certified Refurbished-sortiment. Även om helt nya iPhones inte ingår i studentrabatten, kan du hitta dem i avsnittet Certified Refurbished. Alla renoverade produkter har ett års garanti, precis som nya Apple-enheter.

Hur mycket kan du spara med Apples studentrabatt?

När du handlar en MacBook kan du räkna med att spara runt 100-200 USD med Apples studentrabatt. Om du inte vill ha den senaste MacBook Pro kan du få en äldre modell från avsnittet Certified Refurbished.

Du sparar mindre pengar på iPads; beroende på vilken modell du väljer kan det vara allt från $30 till $100. Till exempel börjar iPad Pro på $749 med studentrabatten (jämfört med det vanliga priset på $799).

Studenter inom ett kreativt område kan också köpa Pro Apps-paketet, som innehåller vart och ett av följande:

  • Final Cut Pro
  • Logic Pro
  • Rörelse
  • Kompressor
  • Stora scenen

Paketet är ett engångsköp för $199. Innan du köper, kanske du vill titta på vad Adobe Creative Cloud innehåller och sedan fatta ditt slutliga beslut.

Observera att du inte behöver betala för en prenumeration eller registrering för att få Apples studentrabatt.

Hur man får utbildningsrabatten från Apple

För att få Apples studentrabatt behöver du helt enkelt besöka Apples utbildningsbutik eller prata med någon i en fysisk Apple Store. När du tillfrågas kan du dela ditt bevis på att du är behörig.

I vissa regioner, som Storbritannien, måste du först verifiera att du är inom det högre utbildningssystemet genom att registrera dig för UNIDAGAR. Registrering är gratis. Du kan också besöka en Apple Store med din dokumentation.

Kan jag få rabatt utan Apples utbildningspriser?

Även om Apples studentrabatt är ett bra sätt att spara pengar på nya prylar, är det inte det enda sättet att sänka kostnaderna för MacBooks, iPads etc. Om du inte har något emot att vänta några månader efter att läsåret har börjat kan du leta alltid efter Black Friday-erbjudanden.

Många tredjepartsbutiker har betydande rabatter runt slutet av november, och dessa rabatter är ofta bättre än Apples utbildningspriser. Du måste dock se upp för potentiella bedrägerier på Black Friday och Cyber ​​Monday.

Du kan också leta online efter rabatter på dina favoritprodukter från Apple. Använd webbplatser som eBay för att köpa andrahandsköp och överväg att köpa en renoverad enhet på Amazon istället.

Spara pengar med Apples studentrabatt

Apples studentrabatt är ett bra sätt att spara pengar på dyra Mac-datorer, iPads och andra prylar. Även om rabatten inte är enorm, är den ändå värd att kolla in.

Om du inte kvalificerar dig för Apples utbildningsprissättning kan du fortfarande spara pengar på Apple-produkter. Överväg att köpa renoverade enheter eller handla med dina gamla.