Hur man döljer LinkedIn-profilen och sätter den i Stealth Mode

Är du en aktiv LinkedIn-användare men vill sätta det i stealth-läge ett tag? Läs till slutet av den här guiden för att veta allt.

LinkedIn är ett socialt nätverk som hjälper människor att hitta jobb och bli anställd. Tidigare gjordes det för affärsnätverk och används mest för att träffa människor som arbetar inom samma område, chefer och människor som kanske kan ge dig ett jobb. Men nu används det också i stor utsträckning för att skapa ett personligt varumärke och bygga upp ett företag från grunden.

LinkedIn förbinder miljontals människor, så det är ett bra ställe att starta intressanta samtal och leta efter intressanta arbetsmöjligheter. Det är också ett bra sätt för arbetare att träffa nya människor och skapa kontakter över hela världen.

LinkedIn har många fördelar men kom ihåg att din säkerhet är den viktigaste. Det är viktigt att hålla personlig information och affärsinformation säker, undvika bedrägerier och inte dela privat information online.

Vikten av integritet på LinkedIn

LinkedIn är den bästa platsen att nätverka och avancera i dagens digitalt uppkopplade samhälle. LinkedIns integritet är viktigare än någonsin eftersom fler individer delar personlig och professionell information. Att skydda dina kontaktuppgifter, anställningshistorik och utbildning är nödvändigt för att undvika identitetsstöld och andra problem.

Skydda personlig information

LinkedIn-sidor har många personliga uppgifter, som fullständiga namn, kontaktuppgifter, adress, arbetsbakgrund, skolgång, etc. Personlig information som denna måste alltid förvaras säkert för att förhindra identitetsstöld och andra otäcka saker från att hända.

Hantering av profilsynlighet

Användare kan ställa in sina profiler så att de bara är synliga för vissa personer, som möjliga jobb eller rekryter, och bara visa dem den information de vill ha.

Förhindra fokuserad reklam

Användare kan minska antalet fokuserade annonser baserat på deras LinkedIn-beteende genom att kontrollera sina sekretessinställningar.

Skapa förtroende för nätverkande

När människor sätter integritet främst skapar de förtroende och tillförlitlighet bland sina vänner. Detta skapar en säker och respektfull plats för affärsinteraktioner som är viktiga.

Var anonym när du nätverkar

Om du letar efter ett jobb och vill komma i kontakt med nya människor, välj ”Anslut” från personens profilsida istället för Linkedins ”Personer du kanske känner”.

Starta en privat konversation

Om du vill prata med rekryterare eller möjliga arbetare, använd LinkedIns verktyg för privata meddelanden (InMail) istället för att göra anteckningar eller relationsförfrågningar vem som helst kan se.

Begränsa oönskad kontakt

Genom att begränsa kontakträttigheterna kan användare säkerställa att de inte får meddelanden, länkförfrågningar och spam från personer de inte känner. Detta gör nätverkandet mer fokuserat och produktivt.

Att upprätthålla en solid sekretesspolicy skyddar användare från möjlig skada och bygger förtroende och pålitlighet mellan länkar. Detta skapar en säker och respektfull plats för sunda och produktiva professionella interaktioner.

Hur man döljer en LinkedIn-profil

Följande steg kan tas för att hantera din profils synlighet.

Steg 1 – Logga in på ditt LinkedIn-konto med din e-postadress och ditt lösenord.

Steg 2 – Gå till din profilsida. Du kan göra det genom att klicka på din profilbild eller ditt namn högst upp på din LinkedIn-sida.

Steg 3 – På din profilsida, klicka på ”Mig”-ikonen i det övre högra hörnet. En rullgardinsmeny visas.

Steg 4 – Från rullgardinsmenyn, välj ”Inställningar och sekretess.”

Steg 5 – Du kommer att omdirigeras till dina LinkedIn-inställningar. Gå över till fliken ”Synlighet” från vänster sida av alternativen.

Steg 6 – Klicka på ”Profilvisningsalternativ” på sidans högra sida.

Steg 7 – I ”Profilvisningsalternativ” visas ett popup-fönster. Du kommer att se tre val:

 • Ditt namn och rubrik (det här alternativet visar ditt namn, rubrik och profilbild för andra LinkedIn-medlemmar).
 • Egenskaper för privat profil (Det här alternativet visar din bransch och titel, men inte ditt namn och foto).
 • Privat läge (det här alternativet döljer ditt namn, rubrik och profil).
 • Steg 8 – Välj alternativet ”Privat läge” för att dölja ditt namn, rubrik och profilfoto från andra LinkedIn-medlemmar.

  Steg 9 – När du har valt ”Privat läge”, klicka på knappen ”Spara ändringar” för att tillämpa ändringarna på din profils synlighet.

  När du har slutfört dessa steg kommer din LinkedIn-profil att vara i smygläge, och ditt namn, rubrik och profilbild kommer att döljas för andra LinkedIn-medlemmar när du tittar på deras profiler. Tänk på att den här inställningen också kommer att påverka hur du ser andras profiler, eftersom den också kommer att vara anonym för dem.

  Stänga av någons direktmeddelanden

  Det kan vara viktigt av flera anledningar att blockera någons direktmeddelanden på LinkedIn.

  • Minska distraktioner: Att stänga av direktmeddelanden från vissa personer kan hjälpa till att hålla ditt LinkedIn-konto från att vara för upptaget. Detta är särskilt användbart om du får många meddelanden eftersom att stänga av de som inte spelar någon roll låter dig fokusera på de som gör det.
  • Sekretess och begränsningar: Om du tystar någons direktmeddelanden kan du sätta gränser och bestämma vilken typ av meddelanden du vill få från dem. Det kan hjälpa om du vill hålla avstånd till vissa personer på plattformen eller begränsa hur mycket du pratar med dem.
  • Undvik oönskat innehåll: Ibland kan du få skräppost, värdelösa eller olämpliga meddelanden. Genom att stänga av dessa chattar kan du undvika att se saker du inte vill se och hålla din LinkedIn-upplevelse mer positiv.
  • Behåll din professionalism: Att tysta någons texter kan vara ett subtilt sätt att hantera en konversation med en kollega eller kontakt utan att stoppa eller klippa av länken helt. Det låter dig hålla en affärsrelation samtidigt som du bestämmer hur ofta du pratar med varandra.
  • Tidshantering: Att sätta ett meddelande på tyst kan hjälpa dig att spåra din tid och prioritera mer kritiska samtal. Det säkerställer att du bara hör om samtal som är mest avgörande för dig och dina mål.
  • Undvika konflikter: Ibland kan tysta någons texter stoppa ett slagsmål eller slagsmål. Om du inte vill prata med någon kan muting vara ett artigt sätt att undvika konversationen.

  Kom ihåg att att tysta någons texter är ett personligt val som bör passa dina intressen och mål på sajten. Det kan hjälpa dig att få en bättre, mer personlig upplevelse på LinkedIn och säkerställa att dina kontakter förblir värdefulla och produktiva.

  Positiva effekter av att sätta en LinkedIn-profil på Stealth Mode

  Du vet vad ”Mute” gör och hur du använder det på LinkedIn. Låt oss prata om varför denna funktion är den rätta. Med verktyget ”Mute” på LinkedIn kan du bestämma vad som visas i ditt flöde och hur du pratar med andra människor.

  Genom att stänga av länkar eller prata kan du undvika viss information eller utbyten som du kanske inte tycker är användbar eller vill delta i. När du använder LinkedIns Mute-verktyg händer några bra saker:

  Anpassat innehåll

  Genom att stänga av länkar kan du anpassa ditt flöde så att du bara ser uppdateringar och inlägg från personer som är viktigast för dina arbetsmål och hobbyer. Det säkerställer att du får viktig information till dig, vilket gör din LinkedIn-upplevelse mer personlig och värdefull.

  Fokuserat engagemang

  Om du stänger av vissa samtal eller kontakter kan du fokusera på viktiga interaktioner med viktiga kontakter eller kontakter som passar dina nätverksmål. Detta gör att du interagerar mer effektivt och undviker att bli vild av mindre kritiska samtal.

  Integritet

  Att stänga av chattar kan vara till hjälp om du vill hålla dina textsamtal mer privata. Det låter dig hantera konversationer privat utan att helt klippa av länken.

  Minskad röran

  Att stänga av uppdateringar från kontakter som lägger upp mycket innehåll som kanske inte är relevant för dina arbetsintressen hjälper till att minska flödesröran. Det gör att ditt flöde inte blir för trångt, så att du kan fokusera på de saker som är viktiga för dig.

  Kontroll över aviseringar

  Du kan styra dina aviseringar genom att stänga av chattar eller länkar. På så sätt kan du minska distraktioner och bara få varningar för de mest kritiska eller tidskänsliga samtalen.

  Professionella gränser

  Med verktyget ”Mute” kan du sätta professionella gränser genom att kontrollera vad och hur ofta du ser material från specifika kontakter. Det hjälper dig att hålla din LinkedIn-upplevelse polerad och på rätt spår.

  LinkedIns verktyg ”Mute” låter dig bygga ett mer personligt och värdefullt nätverksutrymme. Det låter dig interagera med innehåll och länkar som hjälper dig att nå dina arbetsmål samtidigt som du begränsar den tid du lägger på uppdateringar och samtal som är mindre viktiga.

  Situationer där man sätter en LinkedIn-profil i Stealth Mode

  Stealth-läge på LinkedIn kan vara till hjälp i olika situationer och ge användare större kontroll över sin synlighet och interaktioner. Här är några scenarier där det kan vara fördelaktigt att använda stealth-läge:

  Söker jobb

  När de aktivt letar efter nya jobbmöjligheter tillåter stealth-läget användare att undersöka potentiella arbetsgivare, anställande chefer och kollegor utan att signalera deras status som arbetssökande till sin nuvarande arbetsgivare eller nätverk.

  Marknadsundersökning och konkurrensanalys

  Proffs som utför marknadsundersökningar eller konkurrensanalyser kan använda smygläge för att utforska konkurrentprofiler, branschtrender och bästa praxis utan att avslöja deras identitet och avsikter.

  Nätverk anonymt

  Under nätverksansträngningar kan användare föredra att bläddra i profiler diskret utan att uppmärksamma deras besök. Stealth-läget möjliggör anonym surfning, vilket gör att användare kan utforska potentiella anslutningar utan att känna sig tvungna att initiera kontakt.

  Återansluter strategiskt

  I situationer där användare vill återknyta till tidigare kontakter på ett strategiskt sätt, kan de använda stealth-läget att de kan utforska personens profil och aktivitet innan de bestämmer sig för om de ska återansluta formellt.

  Sekretess och gränser

  Stealth-läge kan vara fördelaktigt för att upprätthålla integritet och professionella gränser. Användare kan kontrollera vem som kan se deras aktivitet genom att stänga av specifika anslutningar eller använda privat läge och minimera oönskade meddelanden eller anslutningsförfrågningar.

  Utforska känsliga ämnen

  Om användare undersöker känsliga eller konfidentiella ämnen, låter stealth-läget dem samla information utan att avslöja sina intressen för andra.

  Nätverk vid evenemang eller konferenser

  Användare kan interagera med många individer när de deltar i evenemang eller konferenser. Stealth-läget möjliggör diskret nätverkande, så att användare kan utforska profiler utan att lämna ett synligt digitalt spår.

  Undvika oönskad uppmärksamhet

  Användare som vill undvika oönskad uppmärksamhet från vissa anslutningar eller individer kan använda smygläge för att bläddra i profiler utan att meddela andra om deras närvaro.

  Karriärutveckling och kompetensförbättring

  När man utforskar möjligheter till professionell utveckling eller kompetensförbättring tillåter smygläge användare att granska profiler för branschexperter och tankeledare utan att avslöja sina intressen.

  Finjustera profiluppdateringar

  Proffs som optimerar sina LinkedIn-profiler kan dra nytta av smygläge genom att förhandsgranska hur ändringar ser ut för andra innan de görs offentliga.

  Även om stealth-läget har fördelar, är grundläggande interaktioner avgörande för att skapa äkta relationer och en framgångsrik LinkedIn-profil. Att använda stealth mode på ett ansvarsfullt och klokt sätt kan bidra till en mer skräddarsydd och positiv nätverksupplevelse.

  Utöka din LinkedIn-profil medan du är i Stealth Mode

  Du måste nätverka och ansluta smart för att utöka din LinkedIn-profil i tyst läge. Även om din handling är hemlig, kan du skapa meningsfulla kontakter och bygga en stark affärsnärvaro. Här är några tips för att utöka din LinkedIn-sida medan du är i smygläge:

  Optimera din profil

  Se till att din LinkedIn-profil har en professionell bild, en intressant titel och en välskriven beskrivning. Använd viktiga termer för att hjälpa människor att hitta din sida när de tittar.

  Gå med i grupper och delta

  Gå med i LinkedIn-grupper kopplade till ditt företag eller din hobby. Delta i gruppsamtal, dela värdefulla idéer och lär känna andra människor i gruppen. Gruppsamtal kan göra dig mer synlig och hjälpa dig att skapa nya kontakter.

  Skicka personliga anslutningsförfrågningar

  När du skickar anslutningsförfrågningar, gör meddelandet personligt och förklara varför du vill ansluta. För att skapa en faktisk länk, prata om saker ni båda gillar eller hur ni känner varandra. Du kan till och med få igång en konversation genom att ange något du gillar om deras profil eller innehåll som kommer att få dem att acceptera din begäran.

  Dela tankeväckande innehåll

  Du kan fortfarande dela användbara artiklar, uppdateringar och branschinsikter, även i smygläge. Skriv informativa inlägg och dela dem med allmänheten för att visa att du vet vad du pratar om och engagera ditt nätverk.

  Interagera med andras innehåll

  Gilla, kommentera eller dela berättelserna och uppdateringarna av dina kontakter. Meningsfulla utbyten kan göra dig mer känd och hjälpa dig att skapa bättre länkar.

  Nå ut till alumner

  Använd LinkedIns alumniverktyg för att kontakta tidigare studenter och kollegor. Alumnkontakter kan leda till användbara nätverksmöjligheter och synpunkter på affärsvärlden.

  Delta i virtuella evenemang

  Gå till virtuella evenemang, workshops och konferenser och delta i dem. Genom att delta i onlineevenemang kan du lära dig av experter inom ditt område, prata med andra gäster och utöka ditt nätverk.

  Begär rekommendationer privat

  Du kan fråga kollegor, arbetsledare eller kunder privat om rekommendationer, även i smygläge. Rekommendationer ger auktoritet till ditt CV och talar väl om dina yrkeskunskaper.

  Volontärarbete och kompetensbetyg

  Rekommendera dina vänners färdigheter och be dem att göra detsamma för dig. Rekommendationer kan visa att du är en expert och öka trovärdigheten för din bild.

  För att bygga en stark LinkedIn-profil måste du prata med människor på ett användbart sätt, även när du är i smygläge. Ta del av dina nätverksaktiviteter och ha användbara föredrag för att visa vad du vet. Din LinkedIn-sida kan växa av sig själv om du delar användbar information och länkar till andra sidor. Detta kan leda till nya möjligheter och karriärtillväxt.

  Slutsats

  Sammanfattningsvis bör varje arbetare lära sig att kontrollera sin exponering på LinkedIn med stealth-läge. Det här verktyget låter dig navigera på webben säkert och smart prata med andra människor. Med hjälp av den här guiden kan du dölja din LinkedIn-sida, läsa utan att någon ser dig och leta efter kontakter utan att någon ser dig.

  Du kan nätverka noggrant i smygläge, oavsett om du studerar, letar efter nya möjligheter eller tar hand om din digitala profil. Använd LinkedIns ”stealth mode” till din fördel och ta ansvar för din jobbväg med självförtroende och riktning.

  Kolla sedan in en omfattande guide till LinkedIns företagssidor.