Hur man döljer kommentarer på Instagram för att undvika oönskat chatter

Instagram är ett livligt ställe att dela bilder/videor och få kontakt med vänner eller följare. Men ofta bjuder det på att kommentera slumpmässigt på inlägg till onödiga diskussioner och argument.

Med mer än två miljarder aktiva användare per månad når Instagram långt och brett, särskilt bland ungdomar. Det är den näst mest interaktiva sociala medieplattformen efter Facebook och är mycket föredragen bland influencers för dess introspektiva funktioner.

Sociala medier är ett kraftfullt läge genom tiderna för att publicera personliga tankar, bilder eller videor för den globala allmänheten. På samma sätt kan vem som helst sätta kommentarer som kommentarer💬 på sådana inlägg till stöd för eller emot dem. Här ger den idealiska modellen en världsomspännande räckvidd till en individ för en sund diskussion.

Men ibland går folk ut för att kommentera i dålig smak👎, vilket orsakar oönskat prat och åsikter. Tja, Instagram har en funktion som låter dig dölja kommentarsalternativet på dina inlägg, och därmed kan du undvika kontroverser. Låt oss gräva djupt i saken.

Instagram som en plattform för att ansluta

Bland många nätverkssajter håller Instagram gradvis på att bli att föredra som den mest lämpliga platsen för sociala kampanjer och kreativa annonser. Flexibilitet med innovation i funktioner💫 är en av de främsta anledningarna till att det blir ett samtalsämne.

Tillverkarna av denna sociala medieapp har unikt koncentrerat sig på att popularisera den som en foto📸- och videodelningsplattform i det offentliga området. Appen är hand-i-hand globalt eftersom människor tycker att det är intressant att ta en snap och omedelbart ladda upp den på inlägget med en platstagg.

Det som skiljer den från andra plattformar är de spännande filtren som är aktiverade med mobilkameran📱. Så, utan att behöva ett bildredigeringsverktyg, kan du ta bilderna/videorna direkt från din Insta-inloggning och ladda upp dem till ditt flöde.

Förutom att erbjuda en bildredigeringsfunktion kan du välja att dela bilden eller videorna i föredragna avsnitt av inlägg, rullar, berättelser eller liveinnehåll. Berättelser varar i 24 timmar🕛, medan andra stannar så länge du tar bort dem.

Instagram har också lanserat Vanish Mode på profiler, som låter dig skicka meddelanden och dela bilder, videor etc. med andra. Men när konversationen avslutas raderas hela chatten, inklusive filerna.

Dessa enkla men spännande funktioner, felfria gränssnitt och lättillgänglighet gör det till det första valet för unga vuxna att engagera sig med sina kamrater. De kan följa varandra eller bilda kontakter och kommunicera via personliga texter eller kommentera inlägg också.

Toxicitet och oönskade åsikter

Vi gillar att engagera oss i våra inlägg på sociala medier när de villigt uppskattar våra ansträngningar och ger meningsfulla recensioner. När du väl går med på Instagram får det snabbt grepp när du börjar titta på👨‍💻 rullar och berättelser från kända och okända.

Det är ett perfekt medium för att hitta dina sedan länge förlorade vänner eller släktingar och bilda många fler nya kontakter och följare. Ni lär känna varandra genom att lägga upp och recensera bilder eller korta videor och uttrycka era känslor eller åsikter genom att svara med hjärtan eller kommentarer och skapa Instagramberättelser.

Vissa människor föredrar att visa upp en glad natur och undvika att vara negativa genom att antingen ignorera vad de ogillar eller svara privat. Men många Insta-användare är för raka med sina ord och tvekar inte att skriva oförskämda och sarkastiska texter. Detta kan bli både obehagligt och oönskat.

Det är därför människor, samtidigt som de delar sina liv på sociala medier, också vill införa lite privatliv online. Du kan också välja att dölja dina Instagram-följare och inte låta någon se listan. Denna funktion syftar till att skydda din integritet genom att inte tillåta andra att skapa uppfattningar om dina gillar eller ogillar.

Slumpmässiga interaktioner med människor skapar ofta friktion på grund av variationer i varje individs tankeprocess. Detta är en av de negativa aspekterna av Instagram. Det provocerar användarna att skapa intressanta rullar och berättelser samtidigt som det gör hån🃏 eller obetydliga hetsiga argument på andras inlägg.

Intressant nog tenderar människor att kritisera mer än att omfamna andra, ibland i en komisk gest, medan andra gånger i avundsjuka.

Nu, om dessa synpunkter skickas som ett personligt meddelande, kan man svara eller ignorera dem. Men alla kommentarer som läggs till ett inlägg är synliga i offentlig diskurs. Ett ord i god tro är alltid välkommet, medan olämpliga uttalanden orsakar depression och missnöje.

Du kan lösa kommentarerna från nära vänner. Men varje anslutning kanske inte är en känd person, och främlingar kan också göra kommentarer. Medan vissa användare ignorerar trollarna på sina inlägg, finns det några känsliga andra som blir förolämpade av sådana oönskade konversationer och känner sig bekymrade.

Det finns vissa personer som medvetet använder plattformen för att göra stötande kommentarer på andras inlägg och skämma ut dem. Detta får skaparna att helt avstå från sådana interaktioner.

Det är uppenbart att du inte kan instruera varje individ🧑‍🏫 att reagera på ett specifikt sätt på din sida. Å andra sidan, för att förbli relevant med ditt varumärke eller bara för att uppmuntra ditt humör, kan du inte höra dig för att dela Instagram-inlägg.

Ett fullspäckat schema är en annan faktor som uppmanar användare att inaktivera kommentarerna på inlägg. Det är när de inte kan investera tillräckligt med tid i konversationssvar på dessa kommentarer💬, oavsett om uttalandena berömmer eller kritiserar dem.

De anser att det kan uppfattas som okunskap av följare att inte svara på en kommentar. Det kan i slutändan försämra deras varumärkesimage och leda till affärsförluster.

Ett av sätten att bli av med sådana kommentarer är att inaktivera dem helt. Vi kommer att utforska mer om proceduren för att dölja eller inaktivera kommentarsfunktionen på Instagram-inlägg. Men låt oss först ta reda på vilka andra alternativ plattformen erbjuder användarna.

Ja. Nu kan du släppa den lättnadens suck och fortsätta läsa i lugn och ro!

Det allmänna syftet med Instagram eller någon annan social medieplattform är att sprida innehållet bland likasinnade. Algoritmen fungerar på ett sätt för att marknadsföra innehållet enligt en individs preferenser.

Även om det finns flera statistik📈 som fungerar i backend för att hämta kategoriska inlägg till ditt flöde. På samma sätt får dina inlägg visningar från flera håll, och människor kan dela, gilla och kommentera dem.

Oftast blir folk obekväma med oönskade kommentarer på sina inlägg av slumpmässiga profiler. Många Instagram-användare klagar ofta över att det är skräppostprofiler som ovanligt vanära andra användares inlägg för att skapa kontroverser.

Här har Instagram en sekretess🔏 kontrollinställning genom vilken du kan styra vem som kan kommentera ditt inlägg. Genom att välja lämpligt alternativ i dina profilinställningar kan du tillåta dina följare, vem du följer eller båda att kommentera ditt inlägg.

Som standard tillåter plattformen alla att kommentera ditt inlägg, som du kan ändra när som helst. Om du är medveten om en eller några skyldiga som lätt försöker störa dina inlägg, kan du alternativt välja att blockera dessa specifika användare från att kommentera.

Följ dessa steg för att blockera individer från att ge offentligt synliga kommentarer. Du kan också välja mellan dina följare, följa, eller båda kan kommentera inlägget.

Steg 1.Öppna din Instagram-mobilapp och klicka på profilikonen i det nedre högra hörnet av skärmen.

Steg 2. Tryck på knappen med tre staplade linjer bredvid skapa-knappen i det övre högra hörnet för att höja menyalternativen.

Steg 3.Välj alternativet ”Inställningar och sekretess” för att öppna listan med inställningar.

Steg 4. Scrolla ner🔽 några rader och tryck på alternativet ”Kommentarer” i avsnittet ”Hur andra kan interagera med dig”.

Steg 5. Här kan du klicka på alternativet ”Blockera kommentarer från” för att blockera specifika profiler. Ange initialerna i sökfältet för att få personens profil i listan och tryck på knappen ”Blockera” bredvid den. Du kan fortsätta lägga till namn till den här listan för att blockera dessa personer från att kommentera ditt inlägg.

Steg 6. Gå tillbaka till föregående avsnitt för kommentarskontroll och ange alternativet ”Tillåt kommentarer från”. Här kan du välja mellan alternativen ”Alla”, ”Personer du följer”, ”Dina följare” och ”Personer du följer och dina följare”.

Steg 7. Gå tillbaka till föregående avsnitt och slå på/av knappen framför ”Tillåt GIF-kommentarer” för att tillåta eller stänga av kommentarer på dina GIF-bilder i inlägg och rullar.

Gå tillbaka till dina flöden och börja publicera. Alla som du har blockerat från att kommentera kommer inte att få veta om ändringarna, eftersom deras kommentarer bara kommer att vara synliga för dem.

Steg för att begränsa en individ på Instagram

Detta är en alternativ metod för att blockera🔐 eller snarare begränsa en person att reagera på dina inlägg. Det styr exakt personen genom att begränsa dem från att kommentera dina inlägg, vilket kommer att vara synligt för dig och personen.

Så den stora skillnaden mellan begränsningen och blockeringskommentarfunktionen är att skaparen av inlägget kan se kommentaren som postats av en begränsad person👮. Däremot kommer kommentaren som postats av en blockerad person att vara synlig för dem men inte för skaparen av inlägget.

Likheten mellan de två funktionerna är att både en blockerad eller begränsad person inte kommer att få veta att deras kommentarer kontrolleras av inläggsskaparen.

Steg 1. Öppna ditt Instagram-konto på din smartphone och sök efter personens profil från sökikonen som visas längst ner.

Steg 2. Öppna personens profil och klicka på de tre prickarna uppe till höger.

Steg 3. Klicka på alternativet ”Begränsa” från menyalternativen som visas och avsluta profilen.

Nu kan du göra inlägg utan att bli störd av oönskat prat.

Utvecklarna på Meta har erbjudit betydande sätt för Insta-användare att hantera kommentarer på inlägg i sekretessinställningarna. Så, om bråkmakarna är få kända profiler👤, kan du blockera dem med lätthet. Du kan också begränsa dina inläggskommentarer till endast dina följare eller vem du följer genom att välja ett lämpligt alternativ i inställningarna för kommentarskontroll.

Men ibland skonar inte våra nära oss heller från att trolla på pallen. De bryr sig inte om vad de säger och om den andra personen gillar det. I sådana fall är det mycket lämpligare att inaktivera kommentarerna än att tillåta någon.

Det kan dock finnas många positiva aspekter av att tillåta varje åsikt på din sida📟 när du lär känna den andra sidan av saken. Men ibland är det mer lämpligt att stänga av andras störningar medan du skapar dina rullar och berättelser.

Det finns olika sätt som du kan ansöka på din Insta-mobilapp för att inaktivera kommentarerna. Den innehåller specifika steg för att inaktivera kommentarer på live🎥-innehåll, berättelser eller rullar, såväl som före eller efter inlägg på plattformen.

Så du har lagt upp något på din Instagram-sida, och det lockar många trollare och spammare. Sedan, istället för att ta bort inlägget, kan du välja att inaktivera kommentarsfunktionen för just det inlägget.

Steg 1. Klicka på Instagram-ikonen på din mobil för att öppna den, och klicka på profilbildsikonen👤 längst ner till vänster.

Steg 2. Bläddra till inlägget som får oönskade kommentarer.

Steg 3. Klicka på inlägget för att öppna det och tryck på de tre prickarna på höger sida om det.

Steg 4. Klicka på alternativet ”Stäng av kommentering” från de funktioner som visas.

Du kan kontrollera att ”Kommentarer är avstängda” markeras under inlägget. Alla tidigare kommentarer kommer också att tas bort. Bra ridning!

Om du inte vill möta några kommentarer på ditt nästa inlägg, föredrar du att inaktivera funktionen i god tid innan du publicerar den för allmänheten.

Steg 1. Öppna applikationen och tryck på ”+”-ikonen längst ner i mitten för att skapa ett nytt inlägg.

Steg 2. Välj en bild/video eller vad du vill lägga upp och klicka på knappen ”Nästa” uppe till höger.

Steg 3. Redigera inlägget och använd filter om det behövs, följt av att klicka på knappen ”Nästa” igen.

Steg 4. Klicka på alternativet ”Avancerade inställningar” ⚙️ och slå på funktionen ”Stäng av kommentarer” på nästa sida.

Steg 5. Gå tillbaka och tryck på ”Dela”-knappen högst upp för att lägga upp innehållet.

Ditt nya inlägg kommer inte att ha ett kommentarsavsnitt, och du kan granska det med rubriken ”Kommentarer är avstängda” under inlägget.

Instagram erbjuder ett specialiserat system för att kontrollera🕹️ vad som kan visas bredvid ditt inlägg. Det kanske inte är möjligt för dig att helt inaktivera kommentarsalternativet på ditt inlägg. Förmodligen vill du interagera med folk om ditt inlägg, men samtidigt känner du dig tveksam till oönskade argument med negativa synsätt.

Dessa steg hjälper dig att dölja kommentarer på Instagram som innehåller specifika ord eller fraser som du har valt.

Steg 1. Logga in på din Instagram-applikation och öppna profilsektionen nere till vänster.

Steg 2. Tryck på de tre staplade linjerna uppe till höger.

Steg 3. Välj menyalternativet ”Inställningar och sekretess” och scrolla ner för att klicka på alternativet ”Gömda ord”. Som standard är alternativet ”Dölj kommentarer” aktiverat för att filtrera bort skadliga och stötande kommentarer.

Steg 4. Slå på alternativet ”Avancerad kommentarfiltrering” också.

Steg 5. Aktivera ”Göm kommentarer”-alternativen🥷 under rubriken ”Anpassade ord för meddelanden och kommentarer.

Steg 6. Klicka nu på alternativet ”Hantera anpassade ord och fraser”.

Steg 7. Skriv ett eller flera ord eller fraser avgränsade med kommatecken i utrymmet på nästa sida.

Steg 8. Klicka på knappen ”Lägg till” för att lägga till orden i filtret.

Gå tillbaka till startskärmen och nu kommer dina inlägg bara att visa filtrerade kommentarer.

Instagram är ett allmänt accepterat medium för dess mycket interaktiva gränssnitt och enkla att skapa inlägg, berättelser eller rullar. Den har funktioner som låter dig styra hur ditt varumärke👨bild publiceras.

De inlägg som involverar människor som deltar i konversationer får fler visningar och följare. Därför är det inte alltid tillrådligt att stänga av kommentarer på Insta-inlägg helt och undvika interaktioner eftersom du kan förlora mot konkurrenter samt minska engagemanget. Alternativt kan du ignorera trollarna eller svara🗨️ till dem med några få ord, vilket gör att de känner sig hörda.

Vissa personer gör dock avsiktligt nedsättande kommentarer på inlägg för att initiera argument🙅‍♂️. Det kan påverka tittare och följare negativt. I sådana fall är det mest lämpligt att blockera kommentarer från sådana personer.

Tvärtom, om ditt inlägg innehåller något känsligt som du tycker borde delas med andra, kan du begränsa🛂 kommentarerna till dina följare eller följare. De betrodda personerna kanske förstår dig väl och ger realistiska åsikter i kommentarerna.

Läs också om hur du kan dölja dina Instagram-följare och behålla integriteten.

Lär dig allt om Vanish Mode på Instagram för säker och tillfällig konversation.