Hur man döljer iOS 7-statusfältet eller någon av dess ikoner/element

Tweaks som HideMe7 är bra eftersom de hanterar flera aspekter av iOS, men det finns alltid utrymme för specialiserade paket i jailbreak-butiken. Medan HideMe7 har några ganska anständiga alternativ för att anpassa iOS 7-statusfältet, kan du inte kalla dess funktionslista uttömmande på något sätt. Om du till exempel vill dölja statusfältet helt och hållet kan HideMe7 inte hjälpa dig där. Med en tweak som StatusBarSuite kan du göra precis det och mer. Den här nya versionen låter dig ändra synlighetsstatusen för alla iOS 7-statusfältselement, och hanterar både de tillfälliga och permanenta. Användare får dölja batteri- och WiFi-ikoner, tidsvisningen och nästan alla andra saker som visas i statusfältet.

Vissa ikoner/indikatorer visas bara i statusfältet när du har en viss inställning aktiverad eller en viss tjänst används. Med StatusBarSuite kan du hålla dessa ikoner utom synhåll även när inställningen är funktionell. Den lägger till sin egen meny till appen Inställningar (Inställningar > SBS-inställningar), där du hittar en separat växling för varje enskild ikon. Komponenterna som kan döljas från statusfältet inkluderar följande.

Batteriikon (procentandelen förblir synlig, eftersom du kan stänga av den från aktieinställningarsappen ändå)
Namnet på din mobiloperatör
Tidsvisning
Bluetooth-ikon, även när den är aktiv
Bluetooth batteriikon
WiFi och LTE-ikon
Den aktuella signalstyrkan
Ikonen som indikerar ett aktivt larm
Ikonen som visas när orienteringslåset aktiveras
Ikon för flygplansläge
Stör ej-ikonen

Kom ihåg att för att dölja ett visst element måste dess motsvarande växling vara påslagen och inte av. Ändringarna som görs med StatusBarSuite träder inte i kraft såvida du inte återställer enheten, vars alternativ är tillgängligt längst ner på justeringens inställningsmeny.

En ganska unik, om än buggig, funktion i StatusBarSuite är växlingen ”Göm statusfält”. När det här alternativet är aktiverat blir alla appar helskärm. Tyvärr kan detta leda till några oväntade krascher och problem med appar som visar ett tangentbord. Vår erfarenhet är att problemen inte bryter mot affärer, men de finns ändå och måste lösas.

StatusBarSuite är en gratis tweak, till skillnad från HideMe7 (som hämtas för 99 cent). Du kan ladda ner den till din iOS 7-enhet från BigBoss-repo i Cydia-butiken.