Hur man delar internet med Bluetooth-internetdelning mellan två Android-enheter

Behöver du snabbt dela din internetanslutning med en annan Android-telefon? Internetdelning via Bluetooth är ett bra sätt att göra det. Så här ställer du in det.

Vill du dela din Android-telefons internetanslutning med en annan Android-enhet samtidigt som du bevarar batteritiden? Leta inte längre än Internetdelning via Bluetooth. Att ställa in och använda Bluetooth-delning för internetdelning är en enkel process, och den här guiden går smidigt igenom varje steg. Låt oss börja.

Vad är Bluetooth-internetdelning?

Internetdelning via Bluetooth är ett bekvämt sätt att dela din Android-telefons internetanslutning med en annan enhet som en bärbar dator eller en annan smartphone. Det fungerar genom att upprätta en trådlös Bluetooth-anslutning mellan de två enheterna, vilket gör att den andra enheten kan komma åt internet via den första enhetens mobildata eller Wi-Fi-anslutning.

Hur man ställer in Bluetooth-internetdelning mellan två Android-telefoner

Din Android-telefon kan dela sin internetanslutning via Wi-Fi, Bluetooth och USB-internetdelning. Av dessa är Bluetooth-delning det säkraste och minst besvärliga alternativet.

Även om Internetdelning via Bluetooth är långsammare än Internetdelning via Wi-Fi och USB, tenderar den att vara mer strömsnål. Så här kan du använda Bluetooth-delning för att dela internet mellan två Android-mobiler. Observera att menyerna kan skilja sig något beroende på vilken enhet du använder, men de grundläggande stegen kommer att vara desamma.

 • Slå på mobildata på Android-telefonen du vill dela internet från, eller anslut den till ett Wi-Fi-nätverk om du föredrar det.
 • Öppna appen Inställningar och gå till Anslutningar > Mobil hotspot och internetdelning.
 • Slå på reglaget bredvid Internetdelning via Bluetooth.
 • På den andra Android-enheten, tryck länge på Bluetooth-ikonen på panelen Snabbinställningar.
 • Aktivera Bluetooth-växeln och tryck på enheten som delar internet.
 • Acceptera kopplingsförfrågan på båda enheterna.
 • När båda enheterna har parats, se till att växlingen för delning av Internetanslutning är aktiverad på Android-telefonen som delar internetanslutningen genom att gå till Anslutningar > Bluetooth och välja den ihopparade Bluetooth-enheten.
 • Om du stöter på några problem med att para ihop enheterna kan du enkelt fixa Bluetooth-problem på Android genom att starta om båda telefonerna eller rensa Bluetooth-cachen.

  Till skillnad från Wi-Fi-hotspots kan internetdelning via Bluetooth endast användas för att dela internetanslutningen med en enhet åt gången. Dessutom har Bluetooth-tjudring vanligtvis en räckvidd på upp till 30 fot, men det är att föredra att hålla dina enheter mycket närmare än så.

  Dela enkelt din Android-telefons internet med en annan enhet

  Det är allt som finns! Du bör nu kunna dela din Android-telefons internetanslutning med en annan Android-enhet med hjälp av Bluetooth-internetdelning. På samma sätt kan du också använda Bluetooth-tjudring för att dela din Android-telefons internet med en dator.