Hur man delar en AirTag med andra

Från och med iOS och iPadOS 17 tillåter Apple användare att dela en AirTag med andra. Det gör att mer än en person kan spåra dess plats. Vi visar dig allt du behöver göra för att dela en AirTag.

Så här delar du din AirTag

Innan du börjar finns det några viktiga krav. Du kan bara dela en AirTag med fem andra. Du måste också skydda ditt Apple-ID med tvåfaktorsautentisering. Den andra personen som du delar AirTag-platsen med måste ha sitt eget Apple-ID och vara inloggad på iCloud. Alla behöver också iCloud Keychain påslagen.

Börja med att öppna appen Hitta min och välja fliken Objekt. Välj sedan den AirTag du vill dela. Rulla ned till avsnittet Dela denna AirTag och välj sedan Lägg till person. Lägg till Apple-ID för den eller de personer du vill dela AirTag med. När du är klar väljer du Dela i det övre högra hörnet.

På objektets huvudskärm kan du se en lista över alla du har bjudit in.

När någon accepterar inbjudan kommer de att se den delade AirTag i sin Hitta min-app. De kommer inte heller att få några spårningsmeddelanden när AirTag är nära dem.

Om din inbjudan avvisas kommer personens namn att försvinna från din lista.

Hur man slutar dela en AirTag

För att sluta dela en AirTag-plats är processen liknande. Öppna återigen appen Hitta min och sedan fliken Objekt. Välj AirTag och sedan personen du delar den med. Välj Sluta dela två gånger.

När det inträffar kommer de inte längre att se AirTag-platsen och få spårningsmeddelanden när AirTag flyttar med dem.

Om du är ny med Apples objektspårare, se till att ta en titt på vår AirTags FAQ som utforskar några av de vanligaste frågorna.

Nu när du kan dela en AirTag med en familjemedlem eller vän kan de enkelt spåra platsen för ditt föremål också. Det gör Apples behändiga enhet ännu bättre.