Hur man byter språk på en Chromebook

Om du har en Chromebook har den troligen konfigurerats för att använda det vanligaste språket i landet där du köpte den. Du kanske vill byta inmatningsspråk för systemet eller tangentbordet till något annat. Det är lätt att göra på en Chromebook.

Ställa in ett nytt språk på Chromebook

För att ändra visningsspråket, gå bara till inställningsmenyn. Till vänster i fönstret väljer du Avancerat för att öppna rullgardinsmenyn, klicka sedan på Språk och inmatningar.

Klicka på Språk för att öppna språkväljaren.

Du kommer då att se menyn Språk. Överst ser du det aktuella visningsspråket. I det här fallet är det amerikansk engelska, visas som ”engelska (USA).”

För att ändra det, klicka på knappen Ändra. Du kan bläddra igenom listan över tillgängliga språk samt söka efter det du vill ha. Klicka för att välja det och klicka sedan på Bekräfta och starta om för att starta om till ett annat språk.

Du kan också lägga till språk för att visa webbplatsinnehåll i menyn Språk under ”Webbplatsspråk.” Återigen är standarden engelska i detta fall. Klicka på knappen Lägg till språk för att ta fram en annan meny för att välja och installera andra språk.

Du kan sedan välja prioritet för språk som ska visas. Klicka på menyn ”Fler åtgärder” med de tre prickarna till höger om varje språk och klicka sedan på Flytta till toppen, Flytta upp eller Flytta ned för att ändra dess position i listan.

Växla mellan tangentbordslayouter på Chromebooks

För att ändra tangentbordsspråket, gå till Inställningar och välj Avancerat > Språk och ingångar > Ingångar och tangentbord. Du kan lägga till valfri tangentbordslayout med knappen Lägg till inmatningsmetoder för att få fram en meny med tillgängliga layouter.

Det är lätt att byta tangentbordsspråk när du skriver. Anta att du skrev ett e-postmeddelande till någon som talar ett annat språk. Du kan bläddra igenom de installerade tangentbordslayouterna med kortkommandot Ctrl + Mellanslag.

Du kan också byta språk genom att klicka på tiden i det nedre högra hörnet av skärmen, klicka på pricken för att se den andra sidan med alternativ och sedan klicka på Tangentbord. Du kommer att se en meny med installerade layouter och kan växla på det sättet.

Att använda kortkommandot går snabbare, men det är också lätt att utlösa det av misstag. Om tangentbordet inte fungerar som du förväntar dig, titta efter klockan för att se om du har aktiverat en annan layout. Du kan växla tillbaka genom att använda Ctrl + Mellanslag för att bläddra igenom dina tangentbordslayouter.

Nu kan du ändra språket på din Chromebook

Det är enkelt att använda olika språk på din Chromebook. Du kan ändra standardspråket för systemet och webbplatserna i inställningsmenyn. Du kan också välja olika tangentbordslayouter och byta dem i farten med en enkel kortkommando.