Hur man bokar en gruppresa med Uber-appen

Viktiga takeaways

 • Boka en gruppresa med upp till tre vänner på Uber för att spara pengar och dela priset. Alla passagerare måste resa till samma destination.
 • För att boka en gruppresa, öppna Uber-appen, gå till fliken Tjänster, välj Gruppresa, lägg till upphämtnings- och avlämningsplatser, bjud in vänner och bekräfta rutten.
 • Som arrangör av gruppresan har du kontroll över rutten, passagerarna och fordonstypen. Gruppturer är kostnadseffektiva och hjälper till att minska trängseln på vägarna.

Medan många känner till Uber som en vanlig åkturstjänst för att åka ensam, visste du att du också kan använda Uber för att boka en gruppresa med upp till tre av dina vänner?

Det är sant; du kan använda Uber som en samåkningstjänst och sedan dela upp priset med andra passagerare. Som sagt, Ubers gruppresor fungerar bara om du och alla andra passagerare planerar att resa till samma destination. Du kan lära dig allt om den här funktionen nedan.

Hur man bokar en gruppresa med Uber

Det finns många scenarier där en gruppresa kan vara fördelaktig. Kanske vill du spara lite pengar på bensin, ordna en gruppshoppingresa med vänner eller komma till ett jobbevenemang tillsammans med dina kollegor. Oavsett situationen kan du läsa vidare för att ta reda på hur du bokar en gruppresa med Uber-appen.

 • Öppna Uber-appen på din smartphone och gå till fliken Tjänster från bottenmenyn.
 • Välj Group Ride och tryck på Kom igång på följande skärm.
 • Först måste du lägga till din hämtningsplats. Du kan göra det genom att ange platsen på kartan eller använda din nuvarande plats eller sparade platser.
 • Lägg sedan till slutdestinationen eller avlämningsplatsen.
 • Tryck slutligen på Bjud in personer för att få en länk som du kan dela med dina vänner för att gå med i gruppresan. Kom ihåg att du bara ska bjuda in max tre andra personer.
 • Se till att varje passagerare lägger till sin upphämtningsplats eller adress till rutten.
 • När alla har följt med på gruppresan kommer du och de andra passagerarna att kunna se en översikt över rutten.
 • Därifrån trycker du på Bekräfta rutt för att se kartan, verifiera den övergripande rutten och visa Ubers olika åktyper och alternativ.
 • Det är viktigt att notera att personen som organiserade gruppresan har behörighet att anpassa gruppresan på ett antal sätt som andra passagerare inte kan.

  Om du till exempel är arrangören kan du anpassa hela ruttordningen, lägga till och ta bort passagerare från resan och ändra deras hämtningsplatser. Övriga passagerare kommer bara att ha en överblick över gruppresan och möjligheten att ta bort sig själva. Dessutom får du som grupprittsarrangör bestämma fordonstyp och initiera resan i Uber-appen.

  Fördelarna med Uber Group Rides

  Ubers gruppresor har flera imponerande fördelar. För det första innebär att resa i en grupp att du kan spara pengar genom att dela priset, vilket gör det till det mer överkomliga alternativet. Dessutom är det ekonomiskt jämfört med att ta ditt eget fordon och köra själv.

  Att boka en Uber-gruppresa är också det grönare alternativet. Du minskar effektivt fordon på vägen, vilket kan hjälpa till att minska trängseln på vägarna och förbättra trafikflödet.

  Dessutom är Uber en av de bästa apparna för en stressfri semester. I huvudsak kan du använda Ubers gruppresor för att åka med och träffa lokala vänner i området istället för att resa ensam.

  Res med vänner med Uber-appen

  På grund av Uber-appen och dess imponerande funktioner är det nu enklare än någonsin att åka till en delad destination med en grupp vänner och anlända tillsammans. Och det betyder att spara tid och pengar också.

  Men bortsett från de uppenbara ekonomiska fördelarna kommer det garanterat att göra ditt liv så mycket enklare och bekvämare att boka en Uber-gruppresa. Allt som krävs är några enkla steg, och du kommer att bli förvånad över hur enkelt det är att boka en gruppresa.