Hur man blockerar webbplats på Windows 10 PC – (2 sätt) – 2023

Internet är ett nätverk av nätverk. Internet får världen att krympa. Alla är beroende av Internet för att slutföra sitt arbete. Internet ger ett sätt att ta och dela information mellan människor genom ett nätverk av enheter. Det är en samling nätverk och enheter.

Internet används inom nästan alla områden som företag, bank, internetmarknadsföring, reklam, utbildning, underhållning, konton, nyheter, sport och många andra områden. Människor föredrar att använda internet på mobiler och datorer. Affärsmän och arbetande människor använder mest internet på datorer på kontor och i hemmen.

Å andra sidan är internet fullt av barnförbjudet innehåll och skadliga webbplatser. Så för att rädda våra barn från detta innehåll har vi blockerat sådana webbplatser från att öppnas på våra system. Om du inte vet hur du stoppar webbplatser på en dator, oroa dig inte för detta eftersom vi i artikeln kommer att förklara några metoder för att blockera webbplatser du väljer. Nyligen delade vi något liknande ämne som åtkomst till blockerade webbplatser. Du kan också blockera vissa nedladdningssidor för att minska din dataförbrukning. För en nätverksadministratör är det viktigt att hantera innehållet i vårt lokala nätverk och begränsa det.

Hur blockerar man en webbplats på vår dator?

Metod 1: Använd värdfilen.

1. Först av allt, logga in på din Windows-dator med administratörsbehörighet.

2. Öppna nu följande adress utan citattecken.

”C:\Windows\System32\drivers\etc\”

3. Leta nu efter värdens fil högerklicka på den klicka på redigera-knappen och välj anteckningsblocket för att öppna den här filen.

4. För att blockera en webbplats, skriv in namnet på webbplatsen i slutet av värdens fil på en ny rad efter 127.0.0.1. Till exempel ”127.0.0.1 www.facebook.com” utan citattecken. Spara dessa ändringar i värdfilen.

5. Ibland kan vi inte spara ändringar i värdfilen. I den situationen högerklickar du på värdfilen och klickar på egenskaperna.

6. Klicka nu på fliken Säkerhet, välj administratörskontot och klicka på redigeringsalternativet.

7. I nästa popup-fönster, välj konto igen och markera kryssrutan för full kontroll, klicka på alternativen tillämpa och ja för att spara ändringarna.

8. Vi kan blockera hur många webbplatser vi vill, men det måste finnas en rad för varje blockerad webbplats.

Blockera en webbplats på MAC OS X med hjälp av värdens fil.

 • Vi måste ha administratörsbehörighet på vår MAC-enhet.
 • Vi måste öppna terminalen och skriva följande kommando utan citattecken
 • ”Sudo nano /etc/hosts” och tryck på enter.

  3. Vi kan enkelt hitta terminalen under /Application/Utilities/Terminals.

  4. Ange användarnamn och lösenord om du uppmanas av OS.

  5. Efter det öppnas värdfilen i en textredigerare. Nu måste vi skriva in namnet på webbplatsen som vi vill blockera i den nya raden. Till exempel ”127.0.0.1 www.google.com” utan citattecken.

  6. Vi kan lägga till så många webbplatser som vi vill var och en på en ny rad—Tryck på ctrl+wasx och sedan Y för att spara ändringarna.

  7. Starta om MAC-enheten för att se till att webbplatserna är blockerade.

  Metod 2: Blockera webbläsarnivå.

  Vi kan även blockera en webbplats på webbläsarnivå. Webbläsaren kommer inte att öppna webbplatsen och omdirigera till localhost när vi försöker öppna en webbplats.

  På webbläsaren Chrome och Firefox.

  Vi kan också lägga till ett Chrome-tillägg som heter Block site för att enkelt blockera en webbplats i webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox.

 • Först måste du installera ett tillägg i din Chrome- eller Firefox-webbläsare. För att göra det, klicka på den här länken.

 • Klicka på blockera webbplatstillägget och klicka på dess alternativ. Ett popup-fönster visas.
 • I nästa popup, klicka på lägg till-knappen och skriv namnet på webbplatsen som vi vill begränsa.
 • Vi kan också ställa in ett lösenord på Block site-tillägget för säkerhet så att andra inte kan ändra vår webbplatslista.
 • Dom.

  Därför kommer du att kunna blockera en webbplats på din dator genom att använda någon av ovanstående metoder. Det hjälper dig att undvika tredje parts, oönskade eller andra webbplatser. Dela det med dina vänner. Berätta också om din erfarenhet av det. Vi kommer snart tillbaka igen med en annan artikel. Tills dess är det Adjö från vår sida.