Hur man blockerar/inaktiverar annonser på Android (3 sätt) – 2023

Alla använder Android-enheter på grund av deras effektivitet och billigare kostnad. De flesta gillar att spela spel på Android-telefoner. Google Play Butik erbjuder ofta nya appar och spel beroende på användarnas intressen.

Vi laddar ner och använder dessa appar. Vissa av dessa appar använder också en internetanslutning. Men när vi ansluter till internet ser vi olika typer av annonser som visas på vår skärm när vi spelar spel eller kör appar.

Denna irriterande annons skjuter upp användarupplevelsen med appen. Vissa webbplatser tillhandahåller gratis programvara eftersom annonsörer betalar pengar för annonser som visas i appar och spel. Google är också ett stort exempel på den här typen av avtal.

Som användare kan vi njuta av gratis programvara och tjänsteleverantörer tjänar pengar på att visa annonser i appar. Om du också lider av irriterande annonser och vill njuta av en annonsfri användarupplevelse så är den här artikeln verkligen för dig. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man blockerar annonser på Android-appar och -spel.

Hur man blockerar/inaktiverar annonser på Android.

Metod 1:- Använda Adblock Plus för att undvika annonser.

Adblock Plus är ett projekt med öppen källkod som använder annonsblockerare för att blockera annonser på vår enhet. Den fungerar baserat på innehållsfiltrering och övervakar våra dataresor över internet på en specifik port. Den är designad för smartphones, datorer, surfplattor, etc.

För att ladda ner Adblock Plus måste vi använda en apk från tredje part eftersom Google också hade tagit bort Adblock Plus från Google Play Store.

Följ dessa steg för att konfigurera Adblock Plus.

Steg 1. Öppna ett webbläsarfönster och ladda ner Adblock Plus apk för Android-enheter.

Steg 2. Efter att ha laddat ner apk klicka på den för att installera. Android-systemet ger dig en varning. Ignorera det och installera apk.

Steg 3. Om Android-systemet inte tillåter installation av appen öppnar du inställningarna och navigerar till okända källalternativ.

Steg 4. Markera alternativet för okänd källa och klicka på OK. Efter det kommer din app att installeras på din enhet.

Steg 5. Öppna den efter installation av appen. Om du använder en rotad Android-enhet kommer appen att kräva superanvändartillstånd. Ge det superanvändartillstånd.

Steg 6. Om du använder en icke-rootad enhet måste du göra proxyinställningen för din enhet.

Ställ in proxy manuellt för Android Mobile.

Vi måste ställa in en proxy för alla WiFi-nätverk som vi använder.

Steg 1. Kör inställningsappen. Ditt system. Välj alternativet WiFi.

Steg 2. En lista över tillgängliga nätverk kommer att visas.

Steg 3. Anslut till ett nätverk. Tryck länge på önskat WiFi-nätverk och sedan visas modifiera nätverkskonfiguration.

Steg 4. En ny dialogruta öppnas i dialogrutan klicka på det avancerade alternativet.

Steg 5. Leta nu efter proxyalternativet och leta efter ett manuellt proxyalternativ.

Steg 6. Ställ in proxy till localhost och portnummer till ett portnummer som anges i AdBlock Plus. I de flesta fall är portnumret 2020.

Metod 2: – Blockera annonser i webbläsaren Chrome.

Chrome-webbläsaren har en inbyggd annonsblockerare. Som standard är den aktiverad. Vi kan enkelt aktivera det genom att följa stegen nedan.

Steg 1. Öppna webbläsaren Chrome och tryck på de tre prickarna.

Steg 2. Bläddra ner i alternativlistan. Tryck på alternativet för webbplatsinställning.

Steg 3. Klicka på popup-fönster. Se till att det blockerade alternativet är aktiverat.

Aktivera Datasparare för smidig surfning.

Steg 1. Öppna webbläsarinställningarna för Chrome.

Steg 2. Klicka på alternativet för databesparing. Tryck igen för att aktivera det.

Metod 3:- Installera Adblock Plus Browser.

Om du vill ha annonsfri surfning så är ad-block Plus den bästa webbläsaren för Android-användare. Android AdBlock Plus-appen fungerar endast för Wi-Fi-nätverk via proxykonfiguration. Där måste vi Adblock webbläsare.

Det skyddar dig också från spårning och skadlig programvara. Vi kan även se annonser på våra favoritwebbplatser med hjälp av denna webbläsare. Det ökar vår säkerhet och integritet. Cirka 10 miljoner användare laddar ner den här appen.

Dom.

Det här är de metoder som du kan använda för att blockera annonser på Android. Vi har testat och granskat var och en av ovanstående metoder innan vi presenterade dem för dig. Alla jobbar. Så du kan använda den utan någon oro.

Vi hoppas att du har gillat den här artikeln. Och du kommer också att dela det med dina vänner också. Vi återkommer med en annan artikel. Tills dess är det adjö från vår sida.