Hur man blir en varulv i Skyrim och Lycanthropy Cure förklaras

Spread the love

Låt oss förvandlas till en Skyrim-varulv.

Liksom vampyrer är varulvar mycket fancierade för sina odjurliga krafter. Personligen är det superspännande att springa lös och döda motståndare med bara händer.

För sammanhanget tar det bara några svep för att döda jättar, vilket tar ännu mindre tid när jag gör det med mina bästa vapen (jag har ganska dödliga sådana som använder konsolkommandon).

Så låt oss se hur man blir en Skyrim Werewolf efter att vi känner till för- och nackdelarna och lite grundläggande fräscha upp.

Vad betyder det att vara en Skyrim-varulv?

Enkelt uttryckt, att dricka blodet från en varulv ger dig lycanthropy, en sjukdom där du förvandlas till ett dödligt odjur en gång om dagen under en begränsad tid i början. Därefter dödar och matar man för att öka vargens varaktighet och krafterna som följer med.

Kort sagt, det är roligt och känns oerhört kraftfullt när man slåss mot jättar, grottbjörnar osv.

Men det finns båda sidor av det, och du bör känna till det innan du väljer denna blodtörstiga spelstil.

Fördelar

För det första kan du förvandla dig när som helst på dygnet utan biverkningar, som sett med vampyrism på grund av solljus.

Dessutom är varulven begåvad med en högre sprinthastighet, dödlig kraft, sprintattacker, snabbare uthållighetsregenerering och inget pristillägg för vargaktioner om du har förvandlats privat.

Dessutom har odjuret sitt eget perkträd och är immun mot sjukdomar.

Och slutligen, du skulle få hjälp av någon närliggande varg om du inte attackerar dem.

Nackdelar

Djur använder väl inte Google maps? Följande efter har Skyrim hållit kartorna (och den snabba resan) borta från varulvarna.

Följaktligen kan du inte heller placera markörer i djurformen. Så du skulle köra baserat på destinationerna förinställda som människa.

Dessutom har en varulv ingen tillgång till drycker eller magiska besvärjelser. Detta innebär också att hälsoregenerering endast är möjlig med utfodring.

1 foder motsvarar 30 extra vargsekunder

Dessutom kan du inte ångra varulvsformen enligt din vilja. Det enda alternativet tillbaka till att vara människa är att vänta ut det, vilket är ungefär 2,5 minuter i realtid om du inte har matat däremellan.

Alternativt kan du snabba på tiden för att komma ur det.

Dragonborn kan också spola framåt 24 timmar för att bli en varg igen i frånvaro av Ring of Hircine (diskuteras senare).

  Hur man markerar text i din PowerPoint-presentation

Och även om dina vargbrott inte ger någon förmån, kommer alla bevittnade förvandlingar (även varg till människa) att placera dig på hotlistan.

Slutligen kan du öppna dörrarna som en varg men kan inte låsa.

Och glömde jag att nämna den uppenbara bristen på avståndsattacker medan du är en varg?

Så det här var några saker att notera i förväg. Men låt oss förstärka ditt Skyrim-spel om du fortfarande tycker att gräset är grönare på andra sidan.

Att bli en Skyrim-varg

Man kan drabbas av lykantropi genom att slutföra en blodritual under The Companions questline. Dessa killar är Whiteruns krigarband med högkvarter i Jorrvaskr.

Gå in i den och gå ner för att hitta deras ledare, Kodlak Whitemane, och be att få gå med i ledsagarens led.

Därefter kommer han att dirigera Vilkas (sitter till höger om honom) att testa ditt värde. Därefter träffar du Vilkas utanför för att framgångsrikt slutföra en kort utvärdering som bara handlar om att ta några svängningar på honom.

Efteråt är det i princip att följa handlingen och göra några uppgifter från följeslagarna.

Tanken är att fortsätta göra dessa sidouppdrag och be om mer arbete inom Jorrvaskr från Skjor (eller Vilkas och andra).

Den sista bland dem är Proving Honor, där du uppmanas att hämta fragmentet av Wuuthrad med Farkas som din sköldbror. Det är också här du först bevittnar en människa-till-varulv-förvandling.

Till sist, träffa Skjor och be om lite mer arbete, så kommer han att instruera dig att träffas i Underforge på natten.

Det här är platsen för blodritualen:

Här kommer Skjor att fylla Underforge-fontänen med varulvsblod, och du kan ta en klunk för att bli det.

Detta är dock helt valfritt, och du kan välja att skilja dig åt och senare komma tillbaka till Underforge för att slutföra att gå med i följeslagarna.

Därefter vaknar du upp som en varulv precis utanför Underforge.

Nu kan du antingen snabba upp tiden några timmar för att komma tillbaka till mänsklig form eller springa igenom Whiterun som orsakar förödelse.

Hur som helst, du kommer på dig själv (som människa) utanför Whiterun och pratar med Aela för att delta i de efterföljande uppdragen.

Att vara en varg lägger till Beast Form på Magic-fliken (Powers), som du kan använda en gång om dagen för att transformera.

Ring of Hircine

Ring of Hircine ger kraften att förvandla sig många gånger om dagen, förutsatt att du redan har förvandlats till en varulv.

Du kan få detta genom att slutföra I’ll Met by Moonlight-uppdraget i Falkreath.

Även om vi inte gör det uppdragets genomgång här, är det väldigt intressant, och du bör överväga att spela det för att få Ring of Hircine.

  Hur man gör perfekta perspektivförskjutningar i Photoshop för bilder och logotyper

Som en genväg har du det här konsolkommandot: player.additem 0002ac60 1, som ger dig en sådan ring direkt.

Därefter kan du utrusta detta från Apparel-sektionen och favorita det från Magic (Powers)-fliken.

Detta kommer att få dig att förvandlas till en varulv genom att trycka på strömknappen enligt din vilja utan några begränsningar.

Hur man botar Lycanthropy i Skyrim

Trots alla krafter det kommer med vill spelare fortfarande ha en väg ut ur varulvsformen på grund av redan listade nackdelar.

För att upprepa, det finns en belöning på alla bevittnade transformationer, inga kartor, ingen lockpicking, etc. Följaktligen blir det monotont efter ett tag, och det är bra att veta att ett botemedel inte är så komplext.

Men personligen ser jag ingen mening med att bota det då det inte är något som stör dig på egen hand. Dessutom känns det vidrig jakt som denna, spurtar mycket snabbare och ger en nödvändig paus från de vanliga vapnen.

Ändå, här är den om du vill ha en väg ut ur denna orenhet.

Det finns två fall där man kan bota sig själv. Först, direkt efter att ha avslutat Glory of The Dead. Och för det andra, efter att ha renat Vilkas och Farkas, en i taget.

Omedelbar bot

Efter att du har gjorts till en varg och slutfört några uppdrag (genom att be om arbete inne i Jorrvaskr), kommer du att bli kallad av Kodlak Whiteman.

Detta händer precis efter att du har slutfört två uppdrag (Retrieval and Rescue Mission) och startar Blood’s Honor.

Enkelt uttryckt går du till Glenmoril Coven för att samla ett häxhuvud som senare krävs för att aktivera förebudet om lågor. Denna aktivering ger en varulvs varganda som måste dödas för att bota den specifika följeslagaren.

Och även om du bara kan döda en enda häxa, ta hennes huvud och återvända. Det bästa vore att ta varje häxhuvud för att bota alla i Jorrvaskr.

Ta minst fyra: en för Kodlak och tre för dig själv, Vilkas och Farkas.

Alternativt kan du använda konsolkommandot player.additem 0002996F X, där X är antalet Witches-huvuden du behöver i inventeringen.

Detta fullbordar Blood’s Honor.

Därefter kommer Purity of Revenge för att hämnas Kodlaks död (han blir dödad när du kommer tillbaka efter att ha avslutat Blood’s Honor), följt av Glory of the Dead.

Detta äger rum vid Ysgramors grav med dig och dina följeslagare krigare som slåss mot följeslagarnas spöken för att nå förebudslågan.

Här ser du Kodlaks ande, och samtalet avslutas med att du aktiverar Förbudets Flame.

  7 bästa programvara för sårbarhetshantering 2023

Detta frigör Kodlaks bestanda, som du måste döda för att bota Kodlak från förbannelsen, vilket ger dig titeln Harbinger of Companions.

Därefter kan du upprepa processen för dig själv och sätta ett annat huvud i lågorna för att döda din varganda.

Att göra detta kommer att bota dig, och det finns inte mycket kvar att göra på Jorrvaskr om du väljer den här vägen.

Alternativt kan du…  …

Bota Lycanthropy Senare

Jorrvaskr förblir livlig om du kommer utan att bota dig själv med några fler uppdrag att spela.

Därefter kan du fortsätta be om arbete med Vilkas och Farkas. Slutligen öppnar en av dem upp om en personlig fråga.

Detta startar Purity, där Farkas följer dig tillbaka till Ysgramors grav. Eftersom den platsen redan är rensad tar det några minuter eller mindre om du använder snabba resor.

När du når graven kan du ta den vanliga vägen eller den korta varifrån du återvände efter att ha bott Kodlak.

Hur som helst blir det en kort resa utan några hinder.

Slutligen kan du aktivera lågan som tidigare för att släppa Farkas bestanda och döda den för att bota honom från Lycanthropy.

På samma sätt måste man upprepa processen för Vilkas genom att be om mer arbete, ta del av hans personliga problem och gå igenom detta en gång till innan de botar sig själva.

Om inte omedelbart efter att du har rensat båda bröderna från orenhet, kan du också besöka Ysgramors grav när som helst och kasta ett häxhuvud för att släppa och döda din egen bestanda.

Om du undrar, nej, Aela har inga problem med lykantropi.

Så detta sätter ett slut på denna Skyrim varulvguide.

Att vara en Skyrim-varulv är kul!

Vargar är kraftfulla varelser med en speciell uppsättning djuriska förmågor.

Skyrim har dock mer att erbjuda, och du kan också prova att vara en vampyr (eller en vampyrherre för att bota Lycanthropy).

Att vara en vampyr gör dig till en natts magisk varelse med vissa dagsljusbegränsningar. Intresserad? Hoppa ut till botemedlet Skyrim vampyrism genomgång för tips om hur du blir det och för botemedlet.