Hur man blir en PNGtuber: En nybörjarguide

Om du alltid har velat bli en streamer men värdesätter din integritet kan PNGTubing vara svaret. Här kommer du att lära dig exakt hur du blir en PNGtuber, så att du kan förverkliga dina streamingdrömmar samtidigt som du behåller din integritet.

Vad är en PNGtuber?

En PNGtuber är en streamer som använder en 2D-avatar som sin onlinepersona istället för en webbkamera. PNGTubing ger en liknande effekt som VTubing, men istället för att använda en animerad karaktär som spårar dina rörelser och tal använder du statiska PNG-bilder. Din avatar kommer inte att kunna efterlikna dina exakta rörelser som en VTuber-avatar kan, men den kan fortfarande återspegla ditt tal för att visa när du pratar.

Det här är inte en lika uppslukande upplevelse som att interagera med en VTuber eller en streamer med en webbkamera, men det är fortfarande ett lysande sätt att ge dig själv en onlinepersona så att du kan förverkliga dina streamingdrömmar samtidigt som du lever ett privatliv.

Det finns många fler sätt att få din stream att sticka ut utan en kamera, som att ställa in Channel Point-inlösen på Twitch och lägga till unika och intressanta överlägg till din Twitch-ström för att komplettera din PNGtuber-avatar.

1. Skapa din PNGtuber-avatar

Att lära sig att skapa din PNGtuber-avatar är den roligaste delen av hela upplevelsen, förutom streaming, förstås. Det är också väldigt enkelt, så låt inte tanken på att skapa din egen PNGtuber-avatar skrämma dig.

De flesta PNGtubers beställer avatarer från artister. Att beställa din avatar från en artist har sina fördelar, som försäkran om att din avatar kommer att vara helt unik och att ha förmågan att samarbeta med artisten för att förverkliga din vision precis som du föreställer dig den. Det kostar dock pengar. Du kan också rita en själv, men det kräver konstnärlig skicklighet.

Det billigaste och enklaste alternativet är att använda en avatar-tillverkares webbplats som charat.me. Webbplatsen ger dig otaliga tillgångar och anpassningsalternativ för att skapa en fantastisk avatar som är helt gratis. Det finns en chans att någon kan skapa samma avatar som du en dag, men det finns så många anpassningsalternativ tillgängliga att det är osannolikt.

När du har valt din föredragna metod är nästa steg att göra dina PNG:er. Många PNGtubers använder bara två bilder; en för när du pratar och en när du är tyst. Att skapa några extra bilder för att simulera blinkande, till exempel, är valfritt men ger mer liv till din avatar.

2. Ladda ner programvaran PNGtuber

Nu när du är beväpnad med din PNGtuber-avatar är du redo att ladda ner PNGtuber-programvaran. Det finns ett antal alternativ tillgängliga på marknaden, men PNGtuber Maker är vår bästa rekommendation. PNGtuber Maker är enkel att använda, reaktiv och helt gratis.

Du kan hitta och ladda ner PNGtuber Maker på Ångahelt kostnadsfritt.

3. Ge din PNGtuber-avatar liv

För att avsluta konfigureringen av din PNGtuber-avatar och ansluta den till din mikrofon, öppna PNGTuber Maker och klicka på avatarknappen i det nedre högra hörnet. Klicka på plusknappen i menyn till vänster och börja ladda upp dina PNG-filer. Ladda upp bilden där din avatar är tyst i rutan Tystnad till vänster och den talande versionen i rutan Tala till höger.

Det finns ytterligare två lådor under dem. Det här är ett bra ställe att placera dina blinkande bilder om du har dem. Om inte kan du hoppa över det.

Nästa steg är att välja bakgrundsikonen ovanför avatarknappen och välja din bakgrund. Det finns bakgrunder på PNGtuber Maker som du kan välja mellan, men om du vill ha en genomskinlig bakgrund för din avatar, välj det gröna alternativet. Detta kommer att fungera som en grön skärm så att du kan se spelfångsten bakom din avatar.

Din nästa uppgift är att ställa in din mikrofon. Välj kugghjulsikonen högst upp i högermenyn och klicka på Välj mikrofon. Välj sedan rullgardinsmenyn och välj din mikrofon från listan.

Även om du kan komma undan med streaming utan kamera som PNGtuber, behöver du fortfarande en mikrofon. Ljudkvaliteten är viktig för att främja en framgångsrik stream, men det finns gott om fantastiska USB-mikrofoner som är både prisvärda och av hög kvalitet.

Välj avatarknappen igen och gå till det allra första alternativet märkt Volym. Här kan du flytta skjutreglaget uppåt eller nedåt för att ställa in volymtröskeln som du måste nå för att utlösa den talande bilden. Prova att prata i din mikrofon för att testa den och hitta din perfekta inställning.

Du kanske eller kanske inte har märkt ett par konstiga läppar i bakgrunden nära din avatar. För att ta bort dessa, välj pilbågen ovanför avatarknappen och håll muspekaren över läpparna i den vänstra menyn. Tryck på papperskorgen för att radera dem.

4. Anslut din PNGtuber-avatar till din streamingprogramvara

Nu när din PNG-avatar är klar och klar att börja, behöver du bara ansluta den till din streamingprogramvara. Detta är också en mycket enkel process. Installationsprocessen kan skilja sig något beroende på vilken streamingprogramvara du använder. I vårt exempel kommer vi att använda OBS Studio.

Gå till avsnittet Källor och klicka på plusknappen för att lägga till en ny källa. Välj Game Capture.

I avsnittet Läge väljer du Capture specific window och ställer in PNGtuber Maker som det fönster du vill fånga i Window-delen. Om du vill ha en genomskinlig bakgrund, markera rutan märkt Tillåt transparens längst ner i fönstret.

Du kommer då att vara fri att ändra storlek på din avatar och placera den var du vill att den ska gå. Någonstans i det nedre hörnet finns en vanlig plats för en webbkamera eller PNGtuber-avatar, men valet är helt upp till dig.

Börja streama med din nya PNGtuber-avatar

Om du har följt med den här guiden kommer din PNGtuber-avatar nu att vara helt konfigurerad och du är redo att börja streama. Att vara en PNGtuber ger dig mycket mer frihet och integritet, och det är ett perfekt alternativ för alla som inte har en webbkamera ännu eller känner sig dålig på vädret den dagen och helst inte vill använda sin webbkamera.

Det är också ett bra alternativ för alla som vill bli en streamer men kämpar med självförtroende eller ångest. Att skapa en avatar eller persona kan ge dig den extra boost av självförtroende du behöver för att skapa den där interaktiva och underhållande streamen du vill ha men kanske inte har haft modet att skapa ännu.