Hur man blir en Amazon-affiliate: En steg-för-steg-genomgång

Att lära sig hur man blir en Amazon-affiliate gör att du kan marknadsföra dina favoritprodukter. Du kan dela dessa affiliate-länkar på sociala medier, podcasts, bloggar, webbplatser och flera andra plattformar.

Varje gång du gör en försäljning kommer du också att tjäna en liten provision i processen. Fortsätt läsa för en steg-för-steg-guide för att registrera dig för Amazon affiliate marketing.

1. Grundläggande registreringsprocedurer för Amazon Associates

Det första steget på din väg till att bli en Amazon-affiliate är att registrera dig för Amazon Associates. Följ dessa instruktioner för att göra det:

 • Gå till Amazon Associates hemsida.
 • På startskärmen ser du en gul Registrera-knapp. Klicka på det.
 • Välj adressen och personen du vill att Amazon ska betala (som i det här fallet kommer att vara du). Du måste ange ditt namn, telefonnummer och hem- eller företagsadress.
 • Tryck på Nästa när du har lagt till denna information.
 • När du har konfigurerat ditt konto kan du börja fundera på pålitliga sätt att tjäna på Amazon. Du kan kolla in den guiden när du har läst klart den här.

  2. Fortsätt din registreringsprocess

  Innan du är redo att börja med Amazon affiliate-marknadsföring måste du lägga till några andra viktiga informationsbitar.

  Lägga till webbplatser och mobilappar

  Du måste berätta för Amazon var du planerar att dela länkarna du skapar med ditt Amazon Associates-konto. När du har angett dina första informationsbitar kommer du att se avsnittet Dina webbplatser och mobilappar på nästa sida.

  I rutorna lägger du till alla webbplatser eller sociala mediekonton där du planerar att använda Amazon affiliate-länkar. Du kan till exempel använda dessa länkar som ett av sätten att tjäna pengar på din webbplats. Men om du har något som en YouTube-kanal kan du ange den istället (eller i tillägg till något annat).

  Innan du börjar måste du lägga till minst en länk. Välj Nästa när du har lagt till den länken och bekräfta om din webbplats är riktad till minderåriga eller inte.

  Bygg ut din Amazon Associates-profil

  Innan du slutför din Amazon Associates-ansökan måste du skapa en profil. De viktigaste områdena att tänka på på nästa sida är:

  • Typen av innehåll du skapar.
  • Typen av webbplats du driver.

  Du måste också välja ett butiks-ID, ange CAPTCHA som du ser och berätta för Amazon hur du hörde om affiliateprogrammet.

  När du har fyllt i den här sidan är du *nästan* redo att börja marknadsföra Amazon-produkter. Om ditt innehåll är lämpligt bör du inte ha några problem att bli antagen till programmet.

  3. Ange din betalningsinformation

  Naturligtvis är det ganska meningslöst att registrera sig för Amazon Associates om du inte anger en betalningsmetod för att få provision. Så här lägger du till ett betalningsalternativ på ditt konto:

 • Logga in på ditt Amazon Associates-konto, klicka på din e-postadress och välj sedan Kontoinställningar.
 • Under Betalnings- och skatteinformation väljer du Ändra betalningsmetod.
 • Välj Bankkonto > Lägg till ett nytt bankkonto och ange dina uppgifter.
 • När du har skickat in din betalningsinformation är det också en bra idé att uppdatera dina skatteuppgifter. Du kan göra det genom att gå till Kontoinställningar > Betalnings- och skatteinformation > Visa/ange skatteinformation.

  Ibland kan Amazon Associates-webbplatsen vara ganska okänslig. Du kan prova att uppdatera din webbläsare eller prova en ny, men den bör börja fungera igen innan alltför lång tid.

  När du väl har registrerat dig för Amazon Associates är du redo att börja rekommendera dina favoritprodukter till andra. För att göra det måste du skapa och distribuera affiliate-länkar.

  Du kan skapa tre typer av affiliate-länkar:

  Nedan hittar du instruktionerna för att skapa och dela affiliate-länkar på Amazon Associates.

 • Gå till Amazon och logga in på samma konto som är kopplat till din affiliateprofil.
 • Sök efter produkten du vill rekommendera och klicka på den.
 • Längst upp på skärmen bör du se en SiteStripe-banner. Expandera detta för att välja vilken typ av affiliate-länk du vill dela.
 • Kopiera och klistra in länken eller koden för produkten. Gå sedan till din webbplats och dela den på lämplig sida.
 • Om du har gått med i Amazon Associates för att du vill starta ett onlineföretag, överväg att kolla in våra bästa tips för att lyckas som ett onlineföretag.

  5. Visa dina analyser

  Att analysera vilka produkter som säljer mest är viktigt för alla som vill vara en framgångsrik långsiktig Amazon-affiliate. Lyckligtvis är det ganska enkelt att se dina analyser.

  Du kan se dina 30-dagarsanalyser genom att scrolla ner på hemsidan. Här hittar du ett diagram som visar totalt antal klick, intäkter och mer.

  Krav för Amazon Affiliate Program

  När du har lärt dig hur du blir en Amazon affiliate och registrerat dig för ett konto måste du uppfylla några grundläggande krav.

  Minsta försäljning

  När du registrerar dig för Amazon Associates måste du göra minst tre försäljningar på 180 dagar för att ditt konto ska förbli aktivt. Om du inte når denna tröskel kommer Amazon sannolikt att stänga ditt affiliatekonto.

  Medan konventionella råd säger att du ska vänta tills du har en publik innan du registrerar dig, är det faktiskt en bra idé att registrera dig så snart du påbörjar vilket projekt du än börjar med. Du lär dig mycket snabbare om affiliate-marknadsföring genom att ha verklig erfarenhet.

  Försäljningsdeadline tjänar som motivation att marknadsföra effektivt och bygga varumärkeslojalitet tidigt. Även om ditt konto stängs för att inte nå försäljningströskeln, kan du fortfarande registrera dig för ett annat konto senare. Så risken är minimal.

  När du delar affiliate-länkar måste du lägga till en ansvarsfriskrivning var du än placerar dem. På min egen hemsida börjar jag till exempel mina blogginlägg med följande:

  *Denna artikel innehåller affiliate-länkar. Om du köper från dem kan jag tjäna en liten provision utan extra kostnad för dig.

  Du bör också nämna att du är en deltagare i Amazon Associates-programmet i sidfoten på din webbplats. Dessutom är det en smart idé att nämna att du är en Amazon affiliate i din integritetspolicy.

  Maximera dina intäkter genom att bli en Amazon affiliate

  Nu när du vet hur du blir en Amazon-affiliate har du den viktiga informationen du behöver för att registrera dig för ett konto.

  Du har också en bättre position för att skapa och dela engagerande länkar, tillsammans med att förstå Amazons affiliateprogramkrav som du måste följa. Så varför inte skapa ditt eget konto och börja inlärningsprocessen?