Hur man begär en återbetalning för ett digitalt spel på Xbox Series X|S

Det finns många otroliga spel på Xbox Series X|S, men för varje träff kommer det säkert att finnas några missar. Så vad händer om du av misstag beställer fel spelpaket eller om du bara inte är nöjd med ditt köp? Om det händer med en fysisk produkt skulle du vanligtvis ta tillbaka den till butiken och få pengarna tillbaka om du är berättigad.

Tack och lov kan du göra detta med dina digitala köp på Xbox Series X|S också. Om du vill begära en återbetalning men du är osäker på var eller hur du ska göra, kommer vi att leda dig genom processen nedan.

Kvalificerar jag mig för en återbetalning på Xbox Series X|S?

Om du är ett fan av spel kommer du att vara väl insatt i hur dyrt det är och letar förmodligen alltid efter sätt att spara pengar med din Xbox Series X|S. Och återbetalning av köp som du inte är nöjd med är verkligen en av dem.

Även om det är möjligt att returnera ett digitalt spel eller produkt på Xbox Series X|S, finns det vissa begränsningar. De två huvudfaktorerna som kan påverka framgången för din begäran om återbetalning är följande:

1. Du måste begära din återbetalning inom 14 dagar från köpdatumet.

2. Du kan inte ha spelat spelet i fråga under en betydande tid.

Definitionen av exakt vad en ”betydande tid” är förklaras inte på Microsofts webbplats, men det beror förmodligen på spelet. Till exempel, om du returnerar ett fem timmar långt spel och du har spelat det i två timmar, är det nästan 50 % av spelet som du har upplevt. Men om spelet i fråga är 50 timmar långt och du har spelat det i två timmar har du bara upplevt en bråkdel av det.

Hur man begär en återbetalning för ett digitalt spel på Xbox Series X|S

Att begära återbetalning för ett digitalt spel på din Xbox Series X|S är tack och lov väldigt enkelt och påminner mycket om att återbetala köp på PS4 eller PS5. Du kan dock inte göra det från din konsol. Du måste gå till Microsofts webbplats för att starta

 • Bege dig till support.xbox.com eller klicka bara på länken för att komma direkt dit.
 • Du måste sedan logga in på Microsoft-kontot som du använde för att köpa spelet i fråga. Du kan logga in genom att trycka på Logga in längst ner på sidan eller i det övre högra hörnet.
 • När du har loggat in, scrolla ner till avsnittet Begär tillgänglighet. Om det finns ett giltigt spel där, klicka på rutan bredvid titeln och tryck på Begär en återbetalning för att få fram begärandeformuläret.
 • Börja fylla i ditt formulär, börja med anledningen till begäran. De tillgängliga alternativen är:
  • Oavsiktligt köp.
  • Faktureringsfel.
  • Köpt innehåll fungerar inte.
  • Jag gjorde inte köpet.
  • Avbryt en förbeställning.

  5. Nästa upp är rutan Ytterligare information. Att fylla i den här rutan är valfritt, men det är ett bra ställe att lägga anteckningar på, till exempel om spelet du köpte hade några buggar.

  6. Ange e-postadressen till det Microsoft-konto du använde för att göra köpet.

  7. Tryck på Nästa.

  8. Granska ditt formulär för att se till att alla detaljer är korrekta. När du är nöjd trycker du på Skicka.

  Din begäran om återbetalning kommer sedan att skickas iväg för granskning, och du bör förvänta dig ett svar inom 72 timmar.

  Vad händer om spelet jag vill återbetala inte finns med i listan?

  Det finns flera anledningar till att spelet du vill återbetala inte finns med på retursidan. Om du vill ha mer information om vilka artiklar som kommer att vara tillgängliga där eller inte, klicka på Varför ser jag inte mitt köp på listan? Det är värt att notera att prenumerationer och förbeställningar inte visas i det avsnittet, så det kan vara en bidragande faktor.

  I de flesta fall, om spelet i fråga inte dyker upp på retursidan, är det inte återbetalningsbart av en eller annan anledning. I så fall kan det löna sig att gå tillbaka och granska detaljerna för ditt köp och se till att du är berättigad till återbetalning.

  Vad händer när min begäran om återbetalning har accepterats?

  Om din begäran om återbetalning lyckas kan du förvänta dig att se ett e-postmeddelande från Microsoft som bekräftar detta, och du kommer att kunna se din återbetalning bearbetas i ditt Microsoft-konto. Du kommer också att få din åtkomst till spelet återkallad, så det kommer inte längre att vara spelbart.

  För att kontrollera ditt Microsoft-konto och se om din återbetalning bearbetas, gå tillbaka till Microsofts webbplats och klicka på din användarikon i det övre högra hörnet. Välj Mitt Microsoft-konto och gå ner till din beställningshistorik. Om din återbetalning lyckades kommer du att se Återbetalning bredvid speltiteln.

  Se till att du begär dina återbetalningar innan det är för sent

  Videospel kan vara extremt dyra, och ingen gillar att bli besviken på en produkt, särskilt när den är dyr. Det viktigaste att komma ihåg när det gäller att begära återbetalningar för digitala spel eller köp på Xbox Series X|S är att reda ut det snabbt. 14 dagar är ett hyfsat fönster, men tiden kan lätt komma ifrån oss.

  Det är också en bra idé att sluta spela så fort du inser att du har köpt fel produkt eller att du är missnöjd med den. Definitionen av vad som anses vara en betydande mängd spel är inte specificerad, så det är bättre att vara säker än ledsen.