Hur man avslutar prenumerationen från Minecraft Realms och laddar ner dina världar

Om du tar det vanliga Minecraft-uppehållet, vill du inte fortsätta att debiteras för Minecraft Realms, men du vill inte heller förlora din värld. Så här avslutar du prenumerationen på Minecraft Realms och behåller din värld för framtida bruk.

Hur man avslutar prenumerationen på Minecraft Realms på Bedrock och Java Edition

I den här guiden kommer vi att använda Microsoft-kontot för att avsluta prenumerationen på Minecraft Realms. Om du är på en annan plattform på Bedrock Edition bör du fortfarande kunna hitta din prenumeration på ditt Microsoft-konto om du gjorde köpet med det. Om du gjorde köpet med Google Play, PlayStation, Amazon eller iOS måste du hitta inställningarna för prenumerationshantering på din respektive plattform.

1. Öppna din Microsoft Order History

För att komma till ditt Microsoft-konto kan du öppna det från Xbox-appen på PC. Klicka på ditt profilnamn uppe till vänster och klicka sedan på Inställningar > Konto > Visa orderhistorik. Detta kommer att öppna upp din Microsoft orderhistorik.

Alternativt kan du gå direkt till Microsoft-tjänster och prenumerationer det är där du så småningom kommer att hamna.

2. Hantera dina Minecraft Realms-prenumerationer och avsluta prenumerationen

Om du är på orderhistoriksidan, hitta din Minecraft Realms-beställning och klicka på Hantera prenumeration. Detta tar dig till den tidigare länkade sidan för tjänster och prenumerationer.

Därifrån klickar du på Minecraft Realms prenumeration Hantera-knappen på höger sida.

Detta öppnar en ny sida där du kan hitta knappen Avbryt prenumeration.

Vad händer efter att ha avslutat prenumerationen på Minecraft Realms?

När du avregistrerar dig från Minecraft Realms förlorar du inte din åtkomst förrän nästa faktureringscykel. Du kommer att kunna använda dina Realms till det datumet, men när det går ut kommer du att förlora några saker.

För både Java och Bedrock Edition kommer din personliga server att gå offline, vilket betyder att varken du eller dina vänner kommer att kunna gå med i ditt rike. På Bedrock Edition förlorar du också tillgången till det kostnadsfria Marketplace-innehållet från Realms Plus.

Du kommer inte att förlora din Realms-värld omedelbart, och säkerhetskopiorna kommer fortfarande att finnas. Dock kommer Realms-servrarna bara att behålla dem i 18 månader. Vi kommer att ta upp hur du laddar ner dina Minecraft Realms-säkerhetskopior för offlinespel eller på gratis Minecraft-servervärdtjänster.

Hur du laddar ner dina Minecraft Realms Worlds efter att du avregistrerat dig

Om du inte vill förlora dina säkerhetskopior bör du ladda ner dem lokalt. Så här laddar du ner dina säkerhetskopior och hittar filerna så att du kan använda dem någon annanstans.

Ladda ner din värld på Minecraft Java Edition

För att säkerhetskopiera en Java Edition Realm-värld, välj den Realm som innehåller världen du vill säkerhetskopiera och klicka på Konfigurera.

Välj sedan världen i riket du vill säkerhetskopiera och klicka på World Backups.

Slutligen kan du klicka på Ladda ner senaste eller välja den specifika säkerhetskopian du vill spara.

När den har sparats kommer den att dyka upp i dina enspelarvärldar med ditt användarnamn. I det här fallet är det Majikoeda. Filplatsen finns i AppData/Roaming/.minecraft/saves om du vill flytta den till en annan enhet, ladda upp den till en servervärdtjänst eller spara den på Google Drive. Den filplatsen kan också användas för att lägga till nedladdningsbara Minecraft-kartor.

Ladda ner din värld på Minecraft Bedrock Edition

För att säkerhetskopiera en Realm-värld på Bedrock Edition, klicka på Spela. Klicka sedan på pennikonen på den Realm du vill säkerhetskopiera i avsnittet Realms.

I avsnittet Redigera rike klickar du på den värld du vill säkerhetskopiera och klickar på Redigera värld.

Klicka på Säkerhetskopiering och klicka sedan på nedladdningsikonen bredvid den säkerhetskopia du väljer. I vårt fall har vi bara en säkerhetskopia för denna testserver.

När du har laddat ner din säkerhetskopia kommer den att vara tillgänglig i enspelarsektionen för offlinespel.

Genom att klicka på pennikonen bredvid den nedladdade säkerhetskopian för en spelare kan du klicka på Play on Realm i framtiden om du prenumererar på nytt. Istället för att hitta filen på din enhet kan du också scrolla ner till botten och klicka på Export World. Detta är mycket snabbare eftersom Bedrock Editions världsfiler är svårare att hitta.

Förlora inte din Minecraft-sfär när du avslutar prenumerationen

Det finns säkert massor av stora världar vi brukade leka med våra vänner i och önskar att vi hade räddat dem innan de alla försvann. Du vet aldrig när du kommer tillbaka till Minecraft, men det finns alltid en chans att du och dina vänner kommer att göra det. Att återbesöka en värld du inte har sett på månader eller år är en unik känsla och vi hoppas att den här guiden hjälper dig att bevara dina Minecraft Realms-världar för framtida bruk.