Hur man avinstallerar Node.js från din Mac

Spread the love

Node.js är en öppen källkod, plattformsoberoende runtime-miljö som låter dig köra JavaScript-kod utanför en webbläsare. Det används ofta för att bygga webbservrar, men det kan också användas för olika andra uppgifter, som att skapa realtidsapplikationer och strömma data.

Det finns några anledningar till varför du kanske vill avinstallera Node.js från din Mac. Till exempel kanske du inte längre behöver den för ett projekt du arbetar med, eller så har du problem med den och kanske vill installera om den. Nedan kommer vi att visa dig hur du avinstallerar Node.js från din Mac.

Hur man avinstallerar Node.js i macOS

Att avinstallera Node.js från din Mac kan göras på flera sätt, beroende på hur du installerade det. Alternativen nedan beror på din situation, så välj det som bäst passar din nuvarande installation.

  Hur man använder Native Instruments Massive Plugin

Avinstallera Node.js från din Mac via Homebrew

Homebrew är en pakethanterare från tredje part som gör det enkelt att installera programvara på din Mac med Terminal. Om du hade installerat Node.js via Hombrew kan du avinstallera det genom att öppna Terminal-appen med Spotlight-sökning och skriva in följande kommando:

 brew uninstall 

Detta kommando kommer att avinstallera Node.js från din Mac och ta bort alla kvarvarande filer också.

Ta bort Node.js från din Mac via Node Version Manager

Node Version Manager är ett verktyg som låter dig installera och hantera flera versioner av Node.js på din dator. Detta kan vara användbart om du behöver använda olika versioner av Node för olika projekt. Du kan avinstallera Node.js via Node Version Manager genom att följa dessa steg:

  Bästa praxis för att testa strategi för ett Scrum-team
 • Öppna Terminal-appen på din Mac och kör följande kommando för att lista alla installerade versioner av Node.js:
   nvm list 
 • Hitta versionen av Node.js som du vill avinstallera och notera dess namn.
 • Kör följande kommando för att avinstallera den specifika Node.js-versionen:
   nvm uninstall version 
 • Till exempel, för att avinstallera Node version 20.6.0, måste du köra följande kommando:

   nvm uninstall 20.6.0 

  Detta kommando tar bort den angivna Node.js-versionen och kommer inte att påverka de andra installationerna om det finns några.

  Ta bort Node.js-filerna manuellt

  Om du fortfarande har problem med att avinstallera Node.js kan du ta bort filerna manuellt via Finder.

  För att göra detta, öppna Finder och välj Gå > Gå till mapp från menyraden. Skriv sedan in /usr/local/lib och tryck på returtangenten.

    Vad är Crushed Shadows och Blown Highlights?

  Leta nu efter alla filer eller mappar med spår av Node.js i den här katalogen och flytta dem till papperskorgen. På samma sätt, gå igenom följande kataloger och ta bort liknande filer eller mappar

  • /usr/local/bin
  • /usr/local/include
  • /usr/local/share/man/man1

  Gå sedan över till din användarkatalog genom att klicka på Gå > Hem från menyraden och ta bort följande filer om de finns.

  • .npm
  • .node-gyp
  • .node_repl_history

  Slutligen, töm papperskorgen, som permanent tar bort alla spår av Node.js från din Mac.

  Börja hantera dina Node.js-installationer

  Om du är en webbutvecklare som letar efter en kraftfull och pålitlig plattform för att bygga dina applikationer, är Node.js ett utmärkt alternativ. Det är dock viktigt att hantera dina Node-installationer eftersom det hjälper dig att undvika problem som konflikter mellan olika versioner av Node.js och föråldrade beroenden.