Hur man åtgärdar ett molnsynkroniseringsfel i Steam Deck

Nyckel takeaways

  • Molnsynkroniseringsfel på Steam-däcket kan vara frustrerande och kan påverka flera spel. Orsaken är okänd, men det finns tillfälliga korrigeringar.
  • Försök att återansluta Wi-Fi eller gå in i offlineläge för att tvinga molnsynkroniseringen att fungera.
  • Att leta efter uppdateringar eller inaktivera molnsynkronisering för de berörda spelen kan också hjälpa till att lösa problemet.
  • Att rensa compatdata-filerna i skrivbordsläget är det mest tillförlitliga sättet att fixa molnsynkroniseringsfelet.

Steam Deck är en kraftfull handdator som kan synkronisera till dina andra enheter för att dela sparad speldata. Vilket gör det väldigt frustrerande när den här funktionen inte fungerar och skapar molnsynkroniseringsfel. Låt oss ta en titt på hur vi kan fixa ett molnsynkroniseringsfel i Steam Deck.

Varför får jag ett Steam Cloud Sync-fel?

Molnsynkroniseringsfel är ganska vanliga på Steam-däcket och påverkar ofta flera spel samtidigt. Om en enkel omstart inte löser problemet kan felen stanna kvar ett tag och göra det svårt eller omöjligt att spela dina spel.

Tyvärr är det för närvarande inte känt varför detta problem är så utbrett, eller vad orsaken är. Det är troligt att orsaken ligger någonstans på Steams sida, vilket lämnar användaren utan några permanenta korrigeringar.

Det är dock fortfarande möjligt att tillfälligt åtgärda det här problemet och fortsätta med din spelsession.

1. Anslut Wi-Fi igen

Det första steget du kan prova är enkelt. För att stänga av Wi-Fi, tryck på Steam-knappen och rulla ner till Inställningar. Gå sedan till kategorin Internet.

Växla Aktivera Wi-Fi av och slå sedan på igen. Det är viktigt att du försöker starta spelet efter detta så att det försöker synkronisera till molnet igen.

2. Gå till offlineläge

Om växling av Wi-Fi inte gav några resultat, försök att gå in i offlineläge på samma skärm. När du har tryckt på Aktivera offlineläge startar du om enheten så att den startar i offlineläge på nytt. Inaktivera sedan offlineläge och försök starta ditt spel.

Detta kan ofta tvinga molnsynkroniseringen att fungera, eftersom synkronisering av sparad data är en avgörande del av att lämna offlineläge.

3. Sök efter uppdateringar

Det finns en chans att en uppdatering kan fixa molnsynkroniseringsfel. Gå upp till kategorin System i Inställningar. Klicka på det första alternativet, Sök efter uppdateringar, och använd alla som är tillämpliga.

Om du känner dig äventyrlig kan du ändra systemuppdateringskanalen till antingen beta eller förhandsgranskning, vilket ger dig experimentella konstruktioner om den stabila kanalen inte har den fix du behöver.

Var försiktig, eftersom beta- och förhandsversioner kan innehålla oväntade buggar och till och med skada din enhet. I det här fallet skulle du behöva återställa SteamOS med en återställningsbild.

4. Inaktivera Cloud Sync

Denna nästa fix tar oss ut ur inställningsmenyn. Gå istället till bibliotekssidan för något av de berörda spelen. Tryck på kugghjulsikonen och gå till Egenskaper. Rulla ned i kategorin Allmänt tills du hittar Steam Cloud-huvudet.

Inaktivera alternativet Spara spel i Steam Cloud. Starta spelet, tänk på att du för närvarande inte är synkroniserad med molnet.

Avsluta spelet efter en kort tid och återaktivera molnsynkronisering för spelet. Nästa gång du startar spelet bör det synkroniseras till molnet och fråga dig vilken sparafil du vill använda.

5. Rensa Compatdata-filer

Denna metod är det mest tillförlitliga sättet att tvinga fram en framgångsrik molnsynkronisering, men är det mest praktiska. Du måste vara bekant med Steam Decks skrivbordsläge och vara bekväm med att använda det.

Starta i skrivbordsläge och navigera till följande mapp:

.local/share/Steam/steam apps/compatdata

För att komma åt .local-mappen måste du ha aktiverat dolda mappar.

Compatdata-mappen kommer att innehålla mappar som alla namnges med olika sortiment av nummer. Alla filer på den här platsen som inte är en mapp är en fil som har fastnat som inte kan synkroniseras. Ta bara bort dessa filer och starta om till spelläge.

Försök att starta ett spel och molnsynkroniseringsfelet bör vara löst.

Synkroniseringsproblem med Steam Deck är enkelt åtgärdade, men skadar upplevelsen

Även om det här problemet är utbrett och kan vara frustrerande, är det bra att det är relativt enkelt att åtgärda. Tyvärr kan ständigt fixa molnsynkroniseringsproblem när du försöker spela dina spel verkligen skada den handhållna upplevelsen.

Med lite tur kommer en fix för detta återkommande problem förr snarare än senare.