Hur man åtgärdar Amazon Echo Audio-problem: En felsökningsguide

Viktiga takeaways

  • Försök att återupprätta kabelanslutningen genom att koppla ur och återansluta Echo från strömkabeln.
  • Uppdatera din Alexa-app för att lösa eventuella programvarukompatibilitetsproblem mellan appen och högtalaren.
  • Kontrollera och justera dina Alexa-ljudinställningar för att förbättra eller ändra ljudkvaliteten på din Echo-högtalare.

Precis som alla högtalare kan ett Amazon Echo stöta på ljudproblem, vare sig det beror på en trasig kabel, en instabil anslutning eller appens inställningar. Men när detta händer, hur kan du fixa det? Den här felsökningsguiden bör hjälpa dig att lösa ljudproblemen på ditt Echo.

1. Återupprätta Echos kabelanslutning

Det klassiska felsökningssteget att stänga av en hårdvara och sedan på igen kan lösa dina Amazon Echos ljudproblem. Så, innan du försöker något av de andra stegen som listas här, försök först att koppla bort ditt Echo från strömkabeln och sedan återupprätta anslutningen.

Även om ”att stänga av och på igen” kanske inte fungerar, finns det en anledning till att den här meningen har gått över till populärkulturen.

2. Uppdatera din Alexa-app

Om du inte har uppdaterat Alexa-appen (tillgänglig på Android och iOS) om ett tag kan det finnas ett problem med programvarukompatibilitet mellan appen och din högtalare. Programuppdateringar kan vara irriterande, men att uppdatera din Alexa-app bör inte ta mer än en minut eller två med en anständig internetanslutning.

För att kontrollera om din Alexa-app behöver uppdateras, gå till enhetens appbutik och sök efter Alexa-appen. Eller följ bara länkarna ovan. Om alternativet Öppna till höger om appikonen har ersatts med Uppdatera, så finns det en programuppdatering som väntar på att installeras.

Alternativt, om det inte finns några tillgängliga uppdateringar, kan du prova att avinstallera och installera om Alexa-appen.

3. Kontrollera dina Alexa-ljudinställningar

Om din Alexas ljud fungerar, men bara inte låter rätt, kommer du att kunna komma åt och ändra dina anslutna enheters ljudinställningar i Alexa-appen. Inom ljudinställningarna kan du justera bas, mellanregister och diskant för din högtalare.

Du kan hålla ljudet på din Echo-högtalare aktivt medan du spelar med inställningarna, så att du omedelbart kan kontrollera hur ändringarna påverkar ljudet. Ditt Echo kommer att blinka med ett vitt ljus i några sekunder, och efter det bör den nya ljudjusteringen tillämpas.

För att komma åt ljudinställningarna, gå till Enheter och välj den enhet du vill justera. Tryck på inställningskuggan längst upp till höger på skärmen och gå sedan till Ljudinställningar.

Observera att din högtalares equalizer-inställningar kan vara inställda på ett neutralt (standard) läge initialt, så om du hellre vill ha ljudet du fick när du först installerade din enhet, flyttar du helt enkelt varje markör till mitten av varje skala, där det står 0.

4. Återupprätta Wi-Fi- eller Bluetooth-anslutningen

När du ställer in din Alexa-enhet via smartphone-appen måste du ansluta din smartphone till Alexa-högtalarens Wi-Fi-nätverk. Efter detta kommer du också att snabbt kunna ansluta din högtalare till din telefon, bärbara dator eller liknande enhet med hjälp av Bluetooth. Om någon av dessa trådlösa anslutningar misslyckas eller inte är tillräckligt starka kan du stöta på ljudproblem.

Börja med ditt Wi-Fi, försök att inaktivera Wi-Fi på enheten som din Echo-högtalare är ansluten till. Slå sedan på Wi-Fi igen, vänta tills din Alexas Wi-Fi-nätverk visas och anslut till det.

Alternativt kan du prova att återupprätta Bluetooth-anslutningen. För att göra detta, glöm din Echo-högtalare i enhetens Bluetooth-inställningar.

Sök sedan efter nya enheter, tryck på din Echo-högtalare när den hittas och acceptera att para ihop den med din smartphone.

5. Återställ din Amazon Echo-enhet

Om allt annat misslyckas, och du fortfarande har att göra med ljudproblem efter att ha provat var och en av metoderna ovan, kan det vara dags att återställa din Echo-enhet.

Din Alexa-app kommer ihåg och känner igen din anslutna högtalare om du inte återställer själva högtalaren. För att göra detta, tryck och håll ned volymknapparna och mikrofon av i 15 till 20 sekunder.

Ringljuset på ditt Echo tänds och släcks igen, vilket indikerar att det har återställts. Nu kommer din app att behandla Echo-högtalaren som en helt ny enhet, så att du kan gå igenom installationsprocessen igen.

När din högtalares lampa blir lila betyder det att den är redo för installation.

Andra felsökningstips för Amazon Echo Audio-problem

Om alla metoderna ovan inte hjälper finns det några andra saker du kan prova:

  • Flytta ditt Echo närmare din router eller anslutna enhet.
  • Starta om din Wi-Fi-router.
  • Anslut till din routers 5GHz-kanal.
  • Ändra ditt Echos väckningsord (Enheter > Inställningar > Wake Word).

Om du fortfarande har problem även efter att ha provat allt ovan, kan Echo-hårdvaran vara felaktig eller försämrad. Om du har haft ditt Echo länge kan det vara dags att skaffa en ny modell, beroende på hur allvarliga problemen du har att göra med.