Hur man återställer raderade kontakter på iPhone och Android

Har du någonsin av misstag tagit bort någon från din kontaktlista och ångrat dig hela natten? Vet bara att du inte är den första som gör det👍.

Att förlora ett viktigt telefonnummer kan vara nedslående, men oroa dig inte. Oavsett om du avsiktligt tagit bort en kontakt eller av misstag tappat bort en, är den goda nyheten att du enkelt kan återställa den på Android och iPhone.

Även om det inte finns någon papperskorgen mapp du kan komma åt, som i fallet med raderade foton eller anteckningar, finns det flera sätt att återställa raderade kontakter.

I det här inlägget kommer vi att beröra hur du kan återställa dina kontakter på iPhone och Android, både med operativsystemets inbyggda funktioner och med appar från tredje part.

Låt oss dyka in🤿 direkt.

#1. Kontrollera den dolda kontaktlistan

Det är troligt att kontakten du letar efter faktiskt inte raderas från systemet. Istället har det gömts. Det är inte ovanligt i Android-telefoner, och det har en ganska enkel fix. Så här verifierar du:

Steg 1: Gå till Kontakter och tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet.

Steg 2: Tryck på Hantera kontakter.

Steg 3: Tryck på Kontakter att visa.

Steg 4: Aktivera alternativet Alla kontakter.

Om kontakten du letar efter råkar ha varit dold, bör detta få den att visas i din kontaktlista igen. Om det fortfarande inte finns där, kommer följande metod att visa dig hur du återställer det.

#2. Använda Google Kontakter

Om du är en Android-användare är chansen liten att du inte använder Googles tjänster. Om du gör det, ja, min vän, har du inget att oroa dig för😁.

Googles molnplattform sparar och synkroniserar all data du lägger på den, inklusive e-post, filer, anteckningar, foton och ja, kontakter också! Detta gör det också lättare för dig att exportera din data medan du byter telefon. Teknik är magiskt🪄, eller hur?

Du kan enkelt återställa dina raderade kontakter om du har använt appen Google Kontakter. Så här gör du:

Steg 1: Starta appen Google Kontakter på din telefon.

Steg 2: Klicka på alternativet Fixa och hantera längst ned på skärmen.

Steg 3: Klicka på alternativet Bin eller Papperskorgen.

Steg 4: Alla kontakter du tagit bort under de senaste 30 dagarna kommer att ligga i papperskorgen.

Steg 5: Leta reda på kontakten du vill återställa och tryck på Återställ.

Steg 6: Om du vill återställa en kontakt som tagits bort 30 dagar innan, klicka på Fixa och hantera och sedan på Återställ kontakter. Klicka på Återställ. Detta ger dig tillgång till kontakter från en tidigare säkerhetskopia.

De återställda kontakterna visas i din kontaktlista.

#1. Använder iCloud

Precis som med Android finns det ingen papperskorgenmapp🗑️ för iPhone-kontakter heller. Det enda sättet att återställa en raderad kontakt är genom molnsäkerhetskopiering.

Medan vi var i Android hade vi Google-kontakter, i iOS har vi iCloud, som också inkluderar säkerhetskopior av kontakter. Så här återställer du din iPhone-kontakt med iCloud:

Steg 1: Gå till appen Inställningar på din iPhone och tryck på ditt namn högst upp.

Steg 2: Klicka på iCloud-alternativet.

Steg 3: Under fliken Appar med iCloud trycker du på Visa alla och letar efter Kontakter.

Steg 4: Stäng av knappen Kontakter och tryck på Behåll på min iPhone från popup-menyn.

Steg 5: Slå på knappen Kontakter igen.

Steg 6: Tryck på Sammanfoga.

Genom att klicka på sammanfoga synkroniserar du dina iCloud-kontakter med dem på din enhet. När du är klar kommer du att kunna se dina iCloud-kontakter i din iPhone-kontaktlista.

#2. Använder Gmail

Om du har tur (eller smart😎) har du också alla dina kontakter sparade i ditt Gmail-konto. Om du gör det kan du återställa dem till din iPhone, inklusive den du letar efter. Så här gör du:

Steg 1: Gå till appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2: Tryck på Mail och tryck sedan på Konton.

Steg 3: Välj e-postkontot med de sparade kontakterna du letar efter.

Steg 4: Slå på kontakten och synkronisera dina Gmail-kontaktnummer med din enhet.

Steg 5: Kontrollera din iPhones kontakter – du har alla Gmail-kontakter i listan.

Kom ihåg att endast de kontakter du sparar på ditt Gmail-konto kan hämtas på detta sätt.

Läs också: Användbara sätt att ta bort appar på iPhone

Smartphones ger dig mycket flexibilitet när du ställer in dina datapreferenser. Du kan säkerhetskopiera din data, synkronisera den till onlinelagring eller lagra den lokalt.

Varje alternativ kan påverka om du kan hämta en raderad kontakt igen eller inte, vilket leder dig till frågan – är det möjligt att återställa mina raderade kontakter? Låt oss ta reda på.

#1. Du har en ny säkerhetskopia av din iPhone eller Android-enhet

Dataförlust är vanligare än du tror. Kanske är det därför alla iPhones och Android-appar har möjlighet att säkerhetskopiera dina data, inklusive kontakter. Säkerhetskopieringen kan enkelt laddas ner till din nya eller gamla enhet.

Du kan välja automatisk säkerhetskopiering eller göra en manuellt med jämna mellanrum. De flesta väljer det förra. Lyckligtvis, om du har en ny säkerhetskopia av data, kan du enkelt återställa kontakten du letar efter. Processen är annorlunda för Android- och iPhone-enheter.

➡️ På Android:

Om du har aktiverat funktionen Synkronisera kontakter laddas kontakterna upp till ditt Google-konto. Du kan återställa eller logga in igen, och dina kontakter börjar synkroniseras med din enhet.

Läs också: Sätt att överföra kontakter från en Android-telefon till en annan

➡️ På iPhone:

Du kan hämta de förlorade kontakterna om du har en iCloud-säkerhetskopia. Gå bara till dina inställningar och aktivera iCloud Backups.

#2. Du har synkroniserat dina kontakter med Google eller iCloud

När du synkroniserar din data till en molnlagringsplattform blir det problemfritt att hämta dem. Eftersom all information är lätt tillgänglig online kan du hämta den när som helst och var som helst.

Anta att du har tappat bort eller av misstag tagit bort en kontakt. I så fall är det bekvämt att ladda ner hela kontaktboken eller en enskild kontakt från ditt kontolagring online – oavsett om det är Google Cloud eller iCloud.

#3. Du har sparat dina kontakter på ett SIM-kort

Tyvärr kan du inte återställa dina raderade kontakter om du bara har sparat dem på ditt SIM-kort. Till skillnad från enhet eller molnbaserad lagring kan du inte hämta den raderade informationen från en papperskorg.

SIM-kort har inget backupalternativ. All information lagras lokalt och försvinner permanent när den tas bort.

Men om din raderade kontakt lagrades i telefonens lagring och du har en kopia av den på ditt SIM-kort, har du tur🍀.

Det går inte att förneka att smartphones har ett inbyggt system för säkerhetskopiering, kontaktöverföring och återställning för att hjälpa dig åtgärda olyckor. Men ibland kan bristande framförhållning från din sida eller systemets brister leda till en omöjlig situation.

Du kan vända dig till appar från tredje part för ytterligare hjälp när dina konventionella hämtningsmetoder misslyckas. Lyckligtvis kan många pålitliga tredjepartsappar hjälpa dig att återställa raderad data. Dessa appar erbjuder ytterligare funktioner och ett mer flexibelt tillvägagångssätt för att hjälpa till att återställa förlorad data.

Här är några av de bästa tredjepartsapparna som kan hjälpa dig att återställa dina raderade kontakter både på Android och iPhone:

#1. Tenorshare UltData

Tenorshare UltData är en omfattande programvara för dataåterställning som fungerar perfekt med iPhone- och Android-enheter. Det är ett utmärkt verktyg för dataåterställning som hjälper dig att återställa dina förlorade kontakter.

➡️ På iPhone:

iOS-enheter är kända för sin förstklassiga säkerhet. Det är det som gör Apple till ett eftertraktat teknikföretag. Men ibland förhindrar denna ogenomträngliga vägg också otillbörliga olyckor.

Med Tenorshare UltData, kan du snabbt återställa dina raderade kontakter, bland andra datatyper. Du kan välja mellan 3 kraftfulla återställningslägen som hämtar data direkt från dina Apple-enheter, iCloud eller iTunes.

Här är stegen för att få tillbaka dina kontakter via Tenorshare UltData:

Steg 1: Ladda först ner och installera programvaran på din dator.

Steg 2: Anslut sedan din iPhone till datorn och starta Tenorshare UltData. Klicka på Återställ data från iOS-enhet, och programvaran kommer att leta efter raderade data.

Steg 3: När du ansluter din iPhone till din dator kan du välja de kontakter du vill återställa. Programvaran kommer att fråga dig efter en destination för att spara informationen på datorn.

Steg 4: Välj önskad destination så kommer dina data att returneras snabbt.

➡️ På Android:

Tenorshare UltData gör det enkelt att återställa raderade kontakter från Android-enheter utan att rota dem. Detta enkla faktum gör programvaran mer tillförlitlig och säker, eftersom rooting av din enhet kan öka risken för potentiella säkerhetshot.

Det här verktyget hjälper dig att få tillbaka din information utan att kompromissa med säkerheten. Följ stegen nedan för att få tillbaka dina raderade kontakter på ett ögonblick:

Steg 1: Ladda ner och installera Tenorshare UltData på din dator.

Steg 2: Anslut din Android-enhet till datorn och välj alternativet Återställ förlorad data.

Steg 3: Välj din filtyp (i det här fallet kontakter) och starta skanningen.

Steg 4: När du ser den specifika kontakten klickar du på Återställ, och det är allt.

#2. iMobie PhoneRescue

iMobie erbjuder digitala mjukvarulösningar, såsom skräprensning, skärmspegling och mer för Android- och iPhone-användare. PhoneRescue är dataåterställningsverktyget iMobie tillhandahåller som kan hjälpa dig att återställa förlorade kontakter.

Det är en tårtfärd att använda det här verktyget, och hämtningsprocessen tar bara några sekunder. Skanna helt enkelt, återställ och ladda ner.

➡️ På iPhone:

Telefonräddning för iOS är ett pålitligt verktyg för dataåterställning. Den kommer att hitta alla förlorade och dolda data på din enhet, vilket gör det otroligt bekvämt. Du kan få tillbaka dina raderade kontakter med några enkla steg:

Steg 1: Efter installationen väljer du alternativet Återställ från iOS-enhet.

Steg 2: Kontrollera om din enhet fortfarande har kontaktinformationen.

Steg 3: Välj den kontakt du vill återställa, så kommer programvaran att göra det tunga arbetet åt dig.

Detta verktyg från iMobie är kompatibelt med alla iOS-enheter och är den första programvaran som stöder iOS 17 beta. Snacka om att hänga med i trenderna.

➡️ På Android:

iMobie har också Telefonräddning för Android-användare. Det är effektivt och har en hög framgångsfrekvens för återhämtning. Processen för att återställa raderade kontakter liknar iOS:

Steg 1: Anslut din Android-enhet efter installationen.

Steg 2: Välj lämpligt återställningsläge och gör en snabbskanning.

Steg 3: Välj de kontakter du vill återställa.

Steg 4: PhoneRescue laddar ner data till din önskade destination på nolltid.

Och precis så är återhämtningsprocessen klar.

Avslutande tankar

Att tappa kontakter kan vara läskigt, men det går fortfarande att hämta om du har gjort dina säkerhetskopior rätt. Android och iOS har inbyggda funktioner som kan hjälpa dig att återhämta dig, allt tack vare molnteknik. Det finns också många tredjepartsappar som kan komma till din räddning.

Metoderna som diskuteras i det här inlägget hjälper dig att effektivt återställa viktiga kontakter snabbt.

Lär dig sedan hur du enkelt överför kontakter från Android till iPhone.