Hur man använder Zovas pulszonsträning för att bränna fler kalorier

Nyckel takeaways

  • Zova är en träningsapp som hjälper dig att maximera de kalorier du förbränner genom att använda din Apple Watchs hjärtfrekvenszon-funktion.
  • Appen erbjuder tre nya träningspass varje vecka, och tränarna ger tydliga instruktioner för träningspassen.
  • Förutom träning erbjuder Zova kurser i olika friskvårdsämnen och en Motivationssektion med givande samtal och videor för att stödja en hälsosammare livsstil.

Zova är en träningsapp utformad för att hjälpa dig att få ut det mesta av din Apple Watchs pulszonavläsningar. Men med så många fitnessappar som tävlar om att driva dina träningspass, vad gör Zova värd din uppmärksamhet? Vi kommer att förklara i detalj.

Så här kommer du igång med Zova-appen

Precis som många liknande appar, när du först startar upp Zova, välkomnar den dig med ett kort frågeformulär om din fysiska och mentala hälsa och kost. Detta är mycket mindre påträngande än många andra appar, men Zova syftar inte till att tillhandahålla ett personligt träningsprogram. Istället hjälper det dig att stänga dina Apple Watch-aktivitetsringar dagligen.

Eftersom du kommer att använda Apple Watchs hjärtfrekvenszon-funktion, välj Aktivera hälsa på Apple Health-skärmen när du uppmanas till det under den första installationen. Du kan växla till så många kategorier som du känner dig bekväm med att dela i detta skede.

Du kommer också att få möjlighet att aktivera aviseringar för att påminna dig om att hålla dig motiverad och slutföra dina schemalagda träningspass. När du har slutfört dessa inledande steg är du redo att komma igång med Zovas träningsalternativ.

Ladda ner: Zova (Prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

Använda Zovas ZX5 Cardio Workouts

Varje vecka kommer du att se tre nya träningspass på programfliken i din app sorterade i tre kategorier: Konditionssvett, Styrka och Skulptera och Kroppsförbrännare. Tryck på Läs mer högst upp på skärmen för att få ett rekommenderat schema för att använda dessa program under hela veckan, inklusive vilodagar.

Varje träningspass använder sig av Zovas ZX5-program, som använder din Apple Watchs pulszonmätningar för att maximera effektiviteten.

För att använda Zovas ZX5-program måste du installera Zova på din Apple Watch och se till att du är inloggad med samma profil som på din iPhone. Sedan, när du trycker på Start Class, kommer du att se Zova Apple Watch-appen automatiskt öppnas och visa dina pulszoner. Motsvarande information visas också längst ned på träningsinstruktionsskärmen på din iPhone.

I praktiken hänvisar tränarna inte till dessa pulszoner så ofta som de kunde. Den konstanta visningen på din Apple Watch och din träningsskärm är dock en visuell påminnelse om att fortsätta trycka för att nå de högre pulszonerna och inte slappna av.

Instruktionerna från videotränare är tydliga, även om Zova inte delar det inkluderande tillvägagångssättet från Apple Fitness+, som alltid ger alternativa drag för varje åtgärd.

En annan funktion i Zovas ZX5-träning är att de använder musik från ditt Spotify- eller Apple Music-bibliotek för att driva dina rutiner. För många är rätt spår ett kraftfullt motivationsverktyg för konditionsträning och kan få dig att pressa hårdare. Under de flesta Zova-pass var jag tacksam för chansen att välja mina egna låtar, eftersom förslagen inte alls passade min musiksmak.

Utforska Zovas omfattande träningskatalog

Zovas fitnesskatalog erbjuder över 500 träningspass och stretchningar i skrivande stund. Med ett så omfattande bibliotek kommer du inte att få slut på träningsalternativ på ett tag, även om du inte väljer att lägga till veckoprogram.

Ett brett utbud av aktiviteter kretsar kring styrketräning, konditionsträning och flexibilitetsprogram. Du kan bokmärka alla rutiner du vill återgå till när du surfar. Det är enkelt att navigera.

Eftersom Zovas program inte kräver speciell gymutrustning kan du använda appen för att träna var som helst. Och om du har specifika behov, till exempel att gå ner i vikt, finns det särskilda kategorier som hjälper dig med löpning, yoga och träning.

Lär dig att prioritera din hälsa med Zovas kurser och motivation

Naturligtvis finns det mer med välbefinnande än att bara träna och höja pulsen. Zova sticker ut från Apple Fitness+ genom att erbjuda många ytterligare kurser som syftar till att hjälpa dig att leva en hälsosammare livsstil. Gå till appens kurssektion för råd om allt från sömn till matsmältning och detox.

Dessutom tillhandahåller en motivationssektion en bank med givande samtal och videor med titlar som Standing Strong, Failure is Your Teacher och Gör det mesta av varje dag. Dessa korta pass är ett utmärkt komplement till de många träningsalternativen. Det finns många andra bra sätt att öka motivationen för din flaggande träning.

Använd pulszoner för att maximera dina Zova-träningssessioner

Om du har en Apple Watch men inte har prenumererat på Apple Fitness+ kan Zova vara den perfekta lösningen för att maximera dina träningspass. Att se din puls röra sig in i de olika färgade zonerna är en kraftfull indikator på hur hårt du arbetar, och påminner dig hela tiden om att pressa dig själv lite längre.

Även om du inte kan komma till ett gym eller har begränsad tid för träning, bör Zovas ZX5-metod hjälpa till att se till att du får upp din puls och hjälpa dig att stänga dessa aktivitetsringar varje dag.