Hur man använder verktygsfältet i Microsoft PC Manager på Windows 11

Viktiga takeaways

 • Microsoft PC Manager är en kraftfull app designad för att ersätta tredjeparts PC-hanterare/renare appar.
 • Den senaste betauppdateringen innehåller en ny hemsektion, förbättrade lagringsverktyg och en verktygslåda för åtkomst till Windows-verktyg.
 • Användare kan aktivera ett flytande verktygsfält på sitt skrivbord och anpassa det med sina föredragna verktyg och länkar.

Microsoft PC Manager är kraftfullare än tidigare och har introducerat flera nya funktioner, inklusive ett flytande verktygsfält. Appen är Microsofts svar på alla tredjeparts PC-hanterare/renare appar, som verkar mindre användbara nu.

Du får en bättre övergripande design, med en vertikal meny och flera undersektioner, inklusive en ny verktygslåda. Låt oss utforska dessa funktioner i detalj.

Vad är nytt i Microsoft PC Manager-appen?

Microsoft PC Manager-appen är fortfarande i beta. De tidigare appversionerna hade två huvudsektioner: Rengöring och Säkerhet. Men uppdateringen ger en ny hemsektion i appen som snyggt lägger upp alla användbara inställningar i brickor. Den stöder ljusa och mörka lägen och anpassar sig till standardsystemtemat.

Förutom de estetiska justeringarna får du fyra diskreta sektioner: Skydd, Lagring, Appar och Verktygslåda. Du kan återställa aktivitetsfältets utseende och standardappar i avsnittet Skydd.

Avsnittet Lagring har förbättrade verktyg för filrensning, som inkluderar ett förnyat verktyg för identifiering av stora filer. Tidigare kunde du bara förhandsgranska filerna i Filutforskaren, men nu öppnar appen en ny undersida för avsnittet Stora filer med flera filter och skanningsalternativ.

Du kan flytta eller permanent ta bort en eller flera filer direkt från det här fönstret utan att öppna Utforskaren. Alternativet Deep Scan finns fortfarande kvar, och du kan till och med komma åt Storage Sense från Microsoft PC Manager-appen. Avsnittet Apphantering har inget nytt. Du kan avsluta processer, hantera startappar och få direkt tillgång till Microsoft Store.

Den sista sektionen är sektionen Verktygslådan, med vilken du kan komma åt flera Windows-verktyg, visa ett flytande verktygsfält på skärmen och lägga till anpassade länkar.

Du måste installera den senaste versionen av Microsoft PC Manager-appen (3.8.2.0) från officiella Microsoft PC Manager-webbplatsen. Men om du har svårt att ladda ner eller installera appen kan du också ladda ner den från Techspoten pålitlig webbplats.

När du har installerat Microsoft PC Manager-appen klickar du på ikonen Verktygslådan i den vertikala menyn till vänster. Klicka sedan på reglaget bredvid alternativet Visa verktygsfält på skrivbordet för att aktivera verktygsfältet.

Med det flytande verktygsfältet på skärmen kan du nu minimera appen Microsoft PC Manager. Klicka och dra verktygsfältet till valfri sida av skärmen för att fästa det till den positionen. Om du inte gör det kommer det att dyka upp ovanpå alla öppna appar.

När du håller muspekaren över verktygsfältets position visas den automatiskt. Klicka på Boost-knappen för att rensa minnet eller starta något verktyg. Du kan till och med lägga till anpassade länkar till webbplatser i verktygsfältet och sedan starta dem i Edge direkt.

Standardverktygslistan i verktygsfältet kan vara otillräcklig för många. Du kanske inte behöver Edge-sökningsalternativet eller vill lägga till fler verktyg eller ta bort några av dem. Så här anpassar du det:

 • Håll muspekaren över till verktygsfältet på skrivbordet för att öppna det.
 • Klicka på Inställningar.
 • Klicka nu på Lägg till verktyg.
 • Klicka på plus (+) för att lägga till ett verktyg i verktygsfältet.
 • Om du vill ta bort ett verktygs ikon från verktygsfältet, klicka på minusikonen (-).
 • Klicka slutligen på skrivbordet för att stänga verktygsfältet.
 • Du kan dölja verktygsfältet utan att stänga Microsoft PC Manager-appen i bakgrunden. Håll muspekaren över verktygsfältet för att öppna det och klicka på Inställningar. Klicka sedan på Dölj verktygsfält för att dölja det på skrivbordet. Du måste dock komma åt avsnittet Verktygslådan i Microsoft PC Manager-appen för att visa verktygsfältet.

  Ett användarvänligt verktygsfält för PC-underhåll

  Den nya Microsoft PC Manager-appen kan hantera Windows bättre och är så full av funktioner att den kan konkurrera med vilken PC-hanterare eller renare app som helst. Du kan nu identifiera större filer, hantera appar och aktivitetsfältsbeteende och komma åt flera inbyggda Windows-appar via verktygsfältet med ett mycket förbättrat användargränssnitt. Det är dock oklart när appen kommer att flytta ur betafasen och dyka upp på Microsoft Store för allmänna användare.