Hur man använder Vana Portrait för att generera AI-självporträtt

Vana Portrait har skapat rubriker när användare av sociala medier översvämmer nyhetsflöden med sina AI-genererade självporträtt. Vana sticker ut eftersom det inte bara slår en tecknad effekt på dina selfies. Istället studerar den dina selfies, väver in den visuella informationen till ett virtuellt DNA och använder det sedan för att skapa mästerverk.

Nyfiken på att testa själv? Så här kan du också få personliga porträtt från Vana Portrait.

Hur du skickar in dina selfies till Vana Portrait

Att ställa in Vana och generera AI-porträtt med Vana innebär två steg. Du måste först mata Vana med tillräckligt med visuell data för att bilda ett Vana DNA eller VNA. Sedan, efter att din VNA är klar, kan du använda Vana för att skapa anpassade, högkvalitativa AI-porträtt.

Processen är i två steg eftersom det är en väntetid mellan att skicka in dina bilder och att få tillgång till Vana. Det tar ett tag för Vana att analysera dina selfies och skapa en VNA, men när du väl har din VNA behöver du inte ladda upp bilder igen.

Vana måste lära sig ditt ansikte innan det kan generera porträtt av det. För detta måste du ladda upp minst åtta bilder av ditt ansikte. Den rekommenderar att ditt ansikte ska vara tydligt synligt, det enda ansiktet på bilden, och att bilderna ska vara i olika ljusförhållanden. För att få bra resultat med Vana, överväg att höja din porträttfotografering.

Överraskande nog har Vana ingen smartphone-app. Alla tjänster Vana tillhandahåller är tillgängliga via Vana webbapp. Allt du behöver göra är att skapa ett gratis Vana-konto.

 • Besök Vana webbapp. Det är bäst om du använder en dator för att navigera på webbplatsen bekvämt.
 • Klicka på Skapa ett Vana-konto.
 • Ange din e-postadress och klicka på Hämta kod.
 • Ange koden i ditt mejl. Vana omdirigerar dig automatiskt till nästa sida.
 • Välj ett användarnamn för ditt Vana-konto och välj din region och önskat språk.
 • Klicka slutligen på Skapa ditt ansikte VNA.
 • Nu är det dags att ladda upp bilder på dig själv så att Vana kan bilda din VNA. Klicka på Ladda upp minst 8 bilder och välj dina bilder. Du kan klicka på Hur du får en fantastisk Face VNA för att se tips om vilken typ av foton som fungerar bäst.
 • After upsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/09/1693721891_446_How-to-Use-Vana-Portrait-to-Generate-AI-Self-Portraits.jpg”/>
 • På nästa skärm kommer Vana att uppmana dig att mata in mer information om dig själv, såsom ditt födelsedatum, kön och ras. Ange informationen och klicka sedan på Nästa.
 • Vana kommer nu att börja skapa din Face VNA. Detta tar ett tag men tar vanligtvis under 20 minuter. När din VNA är klar kommer du att få ett e-postmeddelande från Vana som bekräftar att du nu kan använda Vana för att skapa porträtt.

  Om du vill ha omedelbara resultat kan Google även förvandla dina foton till konstverk, så varför inte prova det medan du väntar?

  Hur man använder Vana för att skapa AI-porträtt

  Nu är det dags att se vad du kan göra med Vana and your Face VNA! Gå till Vana webbapp och logga in på ditt konto.

  Vana tar dig till fliken Upptäck. Här ser du ett gäng AI-prompter och deras förhandsvisningar. Du kan se de olika kategorierna under Utforska nya dimensioner. Klicka igenom kategorierna och bläddra bland förinställningarna.

  Du kan klicka på varje förinställning för att se fler förhandsgranskningar. Om någon av dem fångar ditt öga, välj den och klicka sedan på Generera 10 bilder. När bildgalleriet är klart klickar du på Se i dina skapelser.

  Voila! Nu har du ditt mästerligt utformade AI-självporträtt. Och inte bara en, utan tio av dem. Klicka på Visa alla för att se resten av bilderna i galleriet. Du kan klicka på varje bild för att se dem separat eller klicka på Ladda ner alla för att ladda ner dem till din dator.

  Härifrån kan du antingen prova andra förinställningar eller gå till Studion för att skriva din egen prompt och skapa anpassade AI-självporträtt. Du kan också välja en förinställning och klicka på Redigera i Studio för att ändra den förinställda prompten och prova olika AI-konstpromptidéer.

  Förvandla dina porträtt till AI-konst med Vana

  Innan fotografiet uppfanns måste porträtt målas av en konstnär, och processen kunde ta månader eller till och med år. Med framstegen inom AI och kreativ teknik idag kan du nu förvandla ditt liv till konstverk nästan omedelbart.

  Genom att följa stegen ovan kan du ge dig ut i världen av AI-genererade självporträtt och skapa detaljerade bilder av dig själv. Vanas AI-bildgenereringsmetoder är unika, men kom ihåg att det bara är ett av dussintals AI-bildgenereringsverktyg som finns.