Hur man använder Steams Storage Manager för att snabbt hantera dina spel

Steam har äntligen den lagringshanteringsfunktion som vi har behövt länge. Det tar lite att leta runt för att hitta det, men tiden för att använda en extern applikation eller söka igenom forum, videor och skissartade webbplatser är förbi, bara så att du kan flytta ett spel utan att skada det.

Så här använder du Steam Storage Manager och hanterar dina spel bekvämt.

Vad är Steam Storage Manager?

Den nya Steam Storage Manager började som en betaversion, släpptes till ett fåtal användare i mitten av 2021. Den släpptes slutligen för alla i september samma år. Det är det enda verktyget som Steam har behövt under längst tid.

Du kan äntligen enkelt visualisera hur mycket utrymme varje spel tar och sortera dem. Det är också väldigt enkelt att flytta eller avinstallera spel samtidigt genom att kunna välja flera spel samtidigt. Du behöver inte hantera \SteamLibrary-mappar där spel ibland har andra mappnamn än själva spelet.

Du behöver inte längre använda Steam Mover och hoppas att din filöverföring går bra eller att söka igenom en myriad av tutorials på YouTube bara för att flytta ett spel utan att förstöra filerna och behöva ladda ner det igen.

Detta är en enorm förbättring, och efter Steams decennier av existens vet alla att detta är försent. Att kunna visualisera, flytta och lägga till mappar och filer på ett enklare och mer intuitivt sätt är ett absolut minimum, men vi uppskattar att äntligen ha det.

Hur man öppnar Steam Storage Manager

Även om den nya Steam Storage Manager är fantastisk, är den fortfarande svår att komma till. De flesta vet inte ens att det finns ännu. När du väl vet var du kan hitta den kommer det dock att vara svårt att glömma. Här är två sätt att öppna Steam Storage Manager.

1. Öppna Steam Storage Manager genom Steam-inställningarna

Steam-inställningsmenyn i sig är också ganska svår att hitta (ett mycket konstigt sätt att göra saker på, Valve). Du kanske dock har öppnat den tidigare om du försökt ställa in nedladdningshastighetsgränser. Titta helt enkelt i det övre vänstra hörnet och klicka på Steam > Inställningar > Lagring.

2. Öppna Steam Storage Manager via nedladdningssidan

Om du redan är på sidan för Steam-nedladdningar finns det också en kugg uppe till höger, precis under knappen för stäng fönster. Klicka på det och det tar dig direkt till avsnittet Nedladdningar på sidan Inställningar.

Precis som i bilden i föregående avsnitt, hittar du avsnittet Lagring precis under avsnittet Nedladdningar.

Medan du är på nedladdningssidan kanske du vill kolla in hur du ökar dina nedladdningshastigheter på Steam så att du inte behöver vänta så länge för att börja spela.

Hur man lägger till en ny Steam-biblioteksmapp eller -enhet

Det är ganska enkelt att lägga till en ny Steam Library-mapp. Du kan lägga till en ny Steam Library-mapp på samma enhet eller på en ny enhet. Klicka bara på enhetsnamnet högst upp i avsnittet Lagring och klicka på Lägg till enhet.

Du kan välja en enhet för att automatiskt lägga till en \SteamLibrary-mapp i den, eller så kan du också klicka på Låt mig välja en annan plats.

Detta öppnar File Explorer och du kan välja vilken enhet eller mapp du vill lägga till en ny Steam Library-mapp till. Det behöver inte ens vara en intern enhet, du kan använda en extern enhet för att lagra dina Steam-spel och spela direkt från den externa enheten!

Om du bara har en enhet och du behöver utrymme för fler spel men inte vill ta bort några nedladdade, kolla in hur du frigör diskutrymme i Windows 10. Vi är ganska säkra på att du kan frigöra lite utrymme från platser där du visste inte att du kunde frigöra dig.

Hur man ställer in en standardmapp eller enhet för Steam-bibliotek

Att ställa in en standardmapp är bra för bekvämligheten eftersom du inte behöver välja var ditt spel ska gå varje gång du laddar ner ett. Chansen är stor att du redan har ställt in en standardmapp för dina Steam-spel, men om du behöver ställa in den till en annan eftersom den är full så kan du göra det här:

När du har lagt till din nya enhet som Steam Library-destination, välj den enheten. På höger sida av den långa förloppsindikatorn klickar du på de tre prickarna och klickar på Gör som standard. En stjärna ska visas bredvid enhetsnamnet och det indikerar att det är din standardenhet.

Hur man flyttar Steam-spel till en annan mapp

Nu när du har lagt till en ny enhet eller Steam Library-mapp kanske du vill överföra några spel om du planerar att göra en migrering. Detta är väldigt enkelt att göra med den nya lagringshanteraren och det tar bara några få klick.

Först väljer du de spel du vill överföra genom att klicka på den tomma rutan till höger om varje spel. När du har valt minst ett spel kommer knappen Flytta och avinstallera att bli ljusare. Klicka på Flytta så visas ett popup-fönster.

När popup-fönstret Flytta innehåll visas kan du välja vart du vill flytta ditt Steam-spel. Observera att de enda enheter som kommer att dyka upp är de som har en befintlig Steam Library-mapp inuti. Om inte, gå tillbaka till att lägga till en ny Steam Library-mapp eller enhet så att den där du vill placera den visas.

Hantera dina Steam-spel på rätt sätt

Att hantera dina Steam-spel och mappar brukade vara ett sånt krångel. Vi är förvånade över att Valve bara har introducerat den här funktionen 2022, hela 19 år sedan den släpptes.

Trots att den här funktionen har varit försenad och Steam har behövt en förnyelse av användargränssnittet i flera år nu, är vi glada att den äntligen är här. Vi behöver inte hantera så mycket huvudvärk och tredjepartsapplikationer bara för att hantera och flytta Steam-spel längre.