Hur man använder Spotifys AI DJ

Kan du tänka dig att lyssna på dina favoritlåtar och lära dig deras bakgrunder samtidigt? Vi kan säga att du skulle njuta av känslan, och Spotifys AI DJ är precis vad du behöver.

Vissa låtar har så mycket betydelse utöver deras texter, och även om du kan känna det, har du inte alltid tid att slå upp det. Även om du kan lära dig mer om dem senare, varför inte lyssna på dem på Spotifys AI DJ, som ger dig kommentarer till låtar som radiovärdar gör?

Vad är Spotifys AI DJ?

AI DJ:n har utvecklat hur Spotify rekommenderar musik och är ett AI-förbättrat verktyg som kurerar musikval baserat på dina tidigare spellistor, aktuell plats, tid på dagen, söktermer och låtar som du tidigare hoppat över.

Spotifys AI DJ använder också en talpaus i DJ-stil för att stoppa låten du lyssnar på, under vilken du kommer att lära dig mer om låtarna på den aktuella spellistan eller artisten. Spotify försöker helt klart härma hur traditionell radio fungerar, men på ett mer personligt sätt.

Hur man får Spotifys AI DJ

Du kan hitta AI DJ i musikflödet på Spotifys hemsida, men det kanske inte finns där av flera anledningar. Till att börja med kanske AI DJ:n inte finns i ditt musikflöde om du inte har uppdaterat din Spotify-app till den senaste versionen eller helt enkelt för att AI DJ:n kanske inte är tillgänglig i ditt land.

Från och med september 2023 är Spotifys AI DJ endast tillgänglig för premiumprenumeranter i upp till 50 länder, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Irland och fler länder i Europa, Asien och Afrika.

Om du befinner dig i någon av dess tillgängliga regioner och fortfarande inte kan hitta den, kan logga ut och tillbaka in på ditt Spotify-konto hjälpa till att uppdatera dina inställningar och ge dig tillgång till DJ:n och fler premiumfunktioner som Spotify Enhance för att hitta musik du. kommer att älska.

Hur man använder Spotifys AI DJ

För att aktivera och få ut det mesta av Spotifys AI DJ, följ dessa steg:

 • Gå till fliken Musik i det övre vänstra hörnet av din Spotify-startskärm för att aktivera AI DJ.
 • Tryck på Spela på DJ:n så lägger Spotify till AI DJ till ditt bibliotek. Efter en kort introduktion kommer AI DJ:n börja spela musik.
 • För att hitta Spotify DJ Anytime, gå helt enkelt till ditt bibliotek.
 • Du kan också be AI DJ att byta låtar genom att trycka på den blå och gröna cirkeln i skärmens nedre vänstra hörn.
 • När du lyssnar och ger feedback blir DJ:n bättre på att ge personliga förslag på mer musik du kommer att älska.

  Vem är Spotifys AI DJ Voice?

  AI-DJ:n är uppkallad efter Xavier ”X” Jernigan, chefen för Cultural Partnerships på Spotify i september 2023. X var medvärd för Spotifys första morgonshow, The GetUp, och hans sätt att prata var så intressant att lyssnarna blev hans fans.

  Ja, Spotify har en poddsida, och du kan alltid hitta och ladda ner poddar på Spotify. Plattformen har sagt att X inte kommer att vara den enda rösten tillgänglig för DJ:n, men hans röst är en bra prototyp på hur AI DJ:n kommer att fungera.

  För din första användning presenterar AI DJ sig som DJ X, och den kurerar en uppsättning låtar baserat på dina lyssningsvanor. Se till att hålla utkik efter de insiktsfulla kommentarerna till låtarna medan du lyssnar.

  Förstärk din lyssningsupplevelse med Spotifys AI DJ

  Med generativ AI-teknik är Spotifys algoritm mycket bättre på att kurera spellistor och kommentarer åt dig, vilket är uppenbart med den nya AI DJ:n. Den här nya funktionen sparar tid genom att generera spellistor som matchar din musiksmak och ger en mer levande känsla till din lyssningsupplevelse.

  AI DJ kan inspirera dig att blanda dina låtar och skapa dina mixar med en DJ-app. Om du gillar att lyssna på låtar på radio men vill ha låtar du kommer att älska, prova Spotifys nya AI DJ.